Før kampen: West Ham – Manchester City

PA_SOCCER-Man-City-132622_6859116-6143016Manchester City må begynne å vinne bortekamper om de skal være med i kampen om ligagullet. En ny mulighet til å ta sesongens første borteseier i Premier League kommer i morgen når West Ham er motstander i London.

Landslagspausen er omme og som skrevet tidligere denne uken kan flere av Manchester Citys spillere bestille billett til Brasil neste sommer. Nå er det dog tilbake til den hverdagen vi har savnet med kveldskamp i Premier League, og kamp om nye tre poeng.

Manuel Pellegrini åpnet pressekonferansen med å fortelle at lørdagens kamp mot West Ham kommer litt tidlig for både Vincent Kompany og Martin Demichelis, men at begge forhåpentligvis er klare til neste helg. Sistnevnte spilte én omgang for EDS i midtuken og etter rapportene å dømme gjorde han en god figur både offensivt og defensivt i sin første kamp i City-drakta etter overgangen fra Spania i sommer.

Det har bare blitt ett poeng for Manchester City på bortebane i Premier League denne sesongen, og det kom som kjent mot Stoke på Britannia, nå mener Pellegrini at det er på tide å gjøre noe med problemene på bortebane. – Hvis vi ser på statistikken så må vi forbedre oss. Det er mest i den kollektive defensive jobbingen det har sviktet, og vi må jobbe med det, forteller chileneren.  – Vi må unngå å lage unødvendige frispark, og være tålmodige med ballen i laget. West Ham er et veldig godt lag, men dette er en kamp vi må vinne.

En spiller som ikke var opptatt med sitt landslag, men har vært hjemme i Manchester og trent med resten av de hjemmeværende er Micah Richards. Engelskmannen måtte se store deler av, for ikke å si hele den forrige sesongen bli ødelagt av skader. Mer enn skadene smertet det Micah Richards å se at Manchester United stakk av med tittelen, uten at de røde egentlig gjorde en god sesong. – Det var en nedtur å se de vinne serien uten at noen egentlig spilte særlig bra, kan forsvarsspilleren fortelle. Det har vært mange skader opp gjennom årene for Richards som nå håper at han kan holde seg skadefri i kampen om et nytt ligagull. Og skal vi tro den robuste høyrebacken så er det mange som kan være med helt i toppen denne sesongen. – Arsenal har vist god form, og har gjort gode kjøp. Samtidig vil Chelsea alltid være der så lenge Mourinho er trener, mener Richards. – Mange mener at United ikke har vært så bra foreløpig, men de vil også være der. Rett bak kommer også Tottenham og Liverpool.

Micah Richards har nå vært elleve år i klubben, og forsvarsspilleren fast bestemt på å kjempe seg tilbake på laget som ligger så nært hans hjerte. At mange sier at engelskmenn ikke er gode nok for toppnivået i Premier League ler Citys nummer to bare bort. – Når vi vant ligaen var Lescott fenomenal sammen med Kompany, slår Richards fast. – Mange av managerens kjøp spiller en del i starten, men når desember og snøen kommer så er det spillere som James Milner som alltid gir 100% for klubben. Richards forteller at det for hans egen del handler om å være tålmodig, og ta sjansen når han får den. – Det er klart det er frustrerende når det tar lenger tid å bli spilleklar enn det man ønsker, men nå er jeg med for fullt, sier engelskmannen før han avslutter, – Jeg vil alltid komme sterkere tilbake.

For West Ham sin del så avsluttet de Premier League sterkt før landslagspausen med å slå Tottenham 3-0 på White Hart Lane. Den trepoengeren førte The Hammers opp til en foreløpig 13. plass. Ellers har det sviktet litt på hjemmebane for Allardyces gutter som fortsatt bare står med den ene seieren på eget gress denne sesongen. Den kom i åpningskampen mot Citys overmenn fra Wales, nemlig Cardiff. Bakover har West Ham vært solide bortsett fra i 3-2 tapet hjemme mot Everton. Sett bort i fra den kampen har The Hammers bare sluppet inn to mål på seks kamper, og det å få hull på byllen kan bli en utfordring for Agüero & co i morgen. Andy Carroll, James Collins og Alou Diarra er alle utilgjengelige grunnet skade når Allardyce skal velge ut sine elleve i morgen.

Manchester City har som nevnt stopperne Demichelis og Kompany ute med skade, og det fører nok til at Pellegrini kjører de to venstrebeinte stopperne Nastasic og Lescott sammen. En annen mulighet er å skyve Micah Richards inn som midtstopper, eller trekke Javi Garcia ned fra sin ønskede midtbaneposisjon. Fremover er det vanskelig å si hvem som kan tenkes å starte, men Àlvaro Negredo får nok sjansen fra start foran Dzeko med Agüero i en litt fri rolle rundt seg.

Vi tipper følgende lag: Hart – Zabaleta, Richards, Nastasic, Clichy – Fernandinho, Yaya Touré – Milner, Agüero, Silva – Negredo

Dommer er: Michael Oliver

Kampen vises på TV2 Sport Premium

Legg igjen en kommentar