City back on winning track

City reiste seg igjen etter to strake tap og slo Everton fullt fortjent 3-1 hjemme på Eastlands.

Everton er et lag City har slitt med de siste årene, men lørdag var det ingen tvil om at alle de tre poengene skulle bli igjen i Manchester. Manuel Pellegrini valgte å gjøre en del endringer på laget som tapte mot Bayern München i midtuka, både i forsvarsrekka og lengre framme på banen. Aleksandar Kolarov og Pablo Zabaleta var tilbake på hver sin backplass, og i forsvaret hadde Joleon Lescott kommet inn i stedet for Matija Nastasic. På midtbanen fikk James Milner sjansen fra start i stedet for Jesus Navas, mens David Silva ble foretrukket framfor Samir Nasri. På topp startet som sist Sergio Agüero, men spisspartner var denne gangen Alvaro Negredo.

Kampen startet svært underholdende med høyt tempo og to lag som begge ville angripe, og City kom også til et par gode muligheter. Det var likevel Everton som skulle få det første målet. Romelu Lukaku har vært fantastisk for Everton så langt denne sesongen, og etter kvarteret spilt skulle spissen notere seg i målprotokollen igjen. Citys forsvar var absolutt ikke på linje da ballen ble spilt over Joleon Lescott, som først støtet og så måtte springe bakover for å rette opp. Da Lukaku vendte opp sprang i stedet Lescott rett forbi, og dermed kunne den unge belgieren sette ballen forbi Joe Hart.

City brukte imidlertid ikke mer enn et minutt på å svare. Yaya Toure spilte ballen nydelig gjennom til Alvaro Negredo, som alene med keeper Tim Howard ikke gjorde noen feil. Dermed 1-1 og balanse i regnskapet.

Etter 26 minutter burde det stått 2-1 da David Silva spilte gjennom Sergio Agüero som alene med keeper ikke klarte å plassere ballen mellom stolpene. Og det skulle komme mer dårlig nytt for City. Vincent Kompany fikk igjen føling med skaden som holdt ham ute flere kamper i starten av sesongen, og måtte byttes ut med Matija Nastasic.

Det skulle imidlertid komme godt nytt også. Først burde riktignok Sergio Agüero scoret da han etter 40 minutter ble spilt gjennom, men i stedet for å komme alene med keeper snublet han i sine egne bein og gikk overende. Men fire minutter senere gjorde argentineren det godt igjen. David Silva spilte nok en gang Agüero gjennom, og fra spiss vinkel satte han ballen i det lengste hjørnet, forbi Tim Howard. Dermed 2-1 til City like før sidebytte.

Der førsteomgang inneholdt massevis av målsjanser, ble det ikke like mange i første halvdel av andreomgang. Også Aleksandar Kolarov ble skadet i en kollisjon med Matija Nastasic, og måtte byttes ut blødende fra ansiktet. Også Pablo Zabaleta begynte på et tidspunkt å blø, men viktigere var det at han etter 68 minutter skaffet City straffespark. Argentineren kom seg foran Coleman, og da Coleman hindret Zabaleta, som falt overende, valgte dommer Jonathan Moss å peke på straffemerket. Straffesparket ble tatt av Sergio Agüero. Ballen var såvidt innom hansken til Tim Howard før den havnet i stolpen, og deretter i bakhodet til Howard og inn i mål. Målet vil sannsynligvis bli regnet som et selvmål av Howard, selv om Agüero nok vil hevde at han ble tomålsscorer i denne kampen.

Mot slutten av kampen kunne City scoret flere mål etter store muligheter, men det skulle ikke bli mer enn tre. Dermed også tre poeng til City, en viktig seier med tanke på motgangen City har møtt de siste par kampene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *