Manchester City – Tottenham 1-2

Manchester City gikk på sesongens tredje hjemmetap og måtte avslutte kampen med 9 spillere etter utvisninger på Gelson Fernandes og Richard Dunne i en kamp der dommeren til slutt kom mer i fokus enn spillerne.


{sidebar id=1}Robinho gav City ledelsen etter 16 minutters spill, men to scoringer av Darren Bent gjorde at gjestene fra London kunne reise hjem med alle tre poengene. Nå er vi kun ett poeng over nedrykksstreken. Det var det vel ikke mange av oss som hadde trodd etter sesonginnledningen med blant annet 6-0 hjemme mot Portsmouth.

Mark Hughes valgte å gjøre en forandring i startelleveren i forhold til torsdagens UEFA Cup-kamp mot FC Twente. Benjani gikk inn på topp i stedet for Jo.

Etter en famlende start fra begge lag, var det gjestene fra London som skapte den første sjansen etter 10 minutters spill, men skuddet fra Luka Modric fra 17-18 meter gikk like utenfor. Like etter var Darius Vassell på farten på motsatt side, men forsøket på å nå Robinho ble for upresist og Tottenham-forsvaret fikk klarert.

Etter 16 minutters spill var det klart for 1-0 til Manchester City. Robinho både startet og avsluttet angrepet. Han fikk ballen på vår venstre side, forserte noen meter før han sendte videre til SWP som på sin side dyttet ballen ut til Darius Vassell. Vassell sendte i vei et skudd som keeper måtte gi retur på, den havnet hos Robinho som satte ballen kontrollert i mål.

Stephen Ireland kunne ha doblet ledelsen i det 23.minutt da han ble spilt fri av Robinho, man keeper fikk en hånd på avslutningen fra noe skrått hold og Tottenham fikk til slutt klarert.

Så etter 25 minutter ble City redusert til 10 mann da Gelson Fernandes på klønete vis pådro seg sitt andre gule kort for dagen, og bare et par minutter senere var det bare en glimrende redning av Joe Hart som gjorde at vi fortsatt var i ledelsen da Luka Modric lurte av Richard Dunne før han avsluttet fra 10 meters hold.

Dette var desverre bare et forvarsel om hva som skulle komme. Like etter feilberegnet Dunne et framspill, og plutselig var Darren Bent alene gjennom med Joe Hart. Bent gjorde ingen feil og satte ballen sikkert i mål.

Rett etter scoringen gjorde Mark Hughes et taktisk bytte, inn med Dietmar Hamann og ut med Darius Vassell. Tottenham overtok naturlig nok mye av spillet, og David Bentley kom nær en scoring like før pause, men skuddet fra god posisjon gikk over, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

City la seg lavt på banen og Tottenham hadde ballen mye i starten av den andre omgangen, men tross mye bal-linnehav klarte de ikke å skape de store farlighetene foran Joe Hart i Citys mål. I stedet var det City som skapte den første sjansen etter ca 60 minutters spill da Shaun Wright-Phillips lurte av en forsvarer før ham semdte i vei et skudd. Men skuddet ble litt løst, og keeper reddet enkelt.

Tottenham tok ledelsen 2-1 på deres første skikkelige sjanse i 2.omgang etter 64 minutters spill. Jermaine Jenas la tilbake til Darren Bent som satte inn sitt andre mål for dagen via stolpen fra skrått hold.

Et par minutter senere prøvde Tom Huddlestone seg med et skudd fra 20 meter, men Joe Hart var med på notene og reddet, mens Benjani headet utenfor etter et innlegg fra Javier Garrido på motsatt side.

Robinho kom veldig nær en utlikning et kvarter før slutt da City tok et raskt frispark, han sendte i vei et skudd fra rundt 20 meter som keeper så vidt fikk fingertuppene på og slått til corner. Og rette etter dette igjen kom Stephen Ireland om mulig ennå nærmere da han fikk ballen helt umarkert på kanten av fem meteren, men nok en gang fikk keeper slått til corner. Mens Vedran Corluka sendte i vei et skudd som gikk like utenfor for Tottenham med ti minutter igjen å spille.

Med åtte minutter igjen å spille var kvelden helsvart sett med City-øyne da Richard Dunne ble sendt i garderoben etter å ha lagt Darren Bent i bakken som bakerste mann. Det påfølgende frisparket gikk rett i klypene på Joe Hart.

Selv med to mann mindre på banen, var det City som trykte på i jakten på en utlikning. Og minuttet før slutt ble også Benoit Assou-Ekotto utvist da han pådro seg sitt andre gule kort etter å ha lagt Pablo Zabaleta i bakken.

Men Tottenham rodde det hele i land og tok til slutt tre poeng i en kamp der dommer Mike Dean desverre kom mer i fokus enn spillerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *