Middlesbrough – Manchester City 2-0

En omdiskutert straffe samt et kontringsmål på overtid sørget for at vi nok en gang måtte reise fra Riverside Stadium i Middlesbrough uten poeng.

{sidebar id=1}City åpnet kampen best. Robinho og Shaun Wright-Phillips skapte en del framover, men også Middlesbrough hadde sine muligheter uten at noen av lagene klarte å skape de helt store sjansene i en målløs førsteomgang. 

Kampen livnet ikke skikkelig til før i den andre omgangen. Og det var Stephen Ireland som fikk den første store sjansen, men Ross Turbull i hjemmelagets mål reddet mesterlig. Like etter kombinerte SWP og Daniel Sturridge fint, men Turnbull fikk avverget forsøket fra SWP med beina.

Men akkurat da det så ut til at City skulle få kampen inn i sitt spor, kom dommer Lee Mason i fokus da han gav hjemmelaget et omdiskutert straffespark. David Wheater og Daniel Sturridge jakter ballen skulder ved skulder, Wheater gikk i bakken og dommeren pekte på 11-meteren. Bildene viser imidlertid at det ikke var særlig kontakt mellom de to spillerne, og dessuten at forseelsen skjedde like utenfor 16-meteren. Med dommeren stod på sitt og Alfonso Alves satte straffen i mål etter 53 minutters spill.

City trykte på framover i jakten på en utlikning, men hjemmelaget tettet godt igjen og det ble som regel med avslutninger fra distanse. Nærmest kom vi da Vincent Kompany sendte i vei et skudd som Turnbull måtte gi retur på, men returen satte Daniel Sturridge utenfor.

I stedet kontret hjemmelaget inn 2-0 på overtid da de utnyttet en feil av Robinho. Gary O’Neil stormet fram på høyresiden. Nedum Onuoha fikk blokkert det første forsøket, men returen satte O’Neil selv i mål.

Dermed måtte vi gå av banen uten scoring i en Premier League kamp for første gang denne sesongen. Mark Hughes mente etter kampen at den omdisukterte straffen ødela for City.

Jeg syntes ikke det var noen straffe. Wheater hadde ikke kontroll på ballen, samtidig var han utenfor feltet og linjedommeren vinket heller ikke. Kampen endret karakter, hadde vi fått det første målet hadde vi vunnet, sa Hughes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *