Newcastle – Manchester City 2-2

Til tross for en mann mer på banen nesten hele kampen, og et tidlig ledermål, var det bare en sen utlikning som forhindret en flau dag på jobben for Manchester City.

{sidebar id=1}Mark Hughes gjorde et par forandringer på laget siden forrige kamp mot Liverpool. Tal Ben Haim kom inn for suspenderte Pablo Zabaleta, mens Dietmar Hamman gikk inn i startellveren på bekostning av Elano.

City åpnet klart best og fkk et par halvsjanser etter en corner et par minutter ut i kampen, men Newcastle-forsvaret fikk blokkert. Hjemmelaget fikk sin første sjanse etter ti minutters spill da de fikk frispark fra rundt 20 meter etter at Tal Ben Haim hadde lagt ned en Newcastle-spiller. Frrisparket satte Geremi like over det venstre krysset for Joe Hart.

Så etter 12 minutter ble Robinho spilt fri av Shaun Wright-Phillips, han ble felt av Habib Beye. Straffe til City, rødt kort til Beye og store protester fra Newcastle som mente Beye var på ballen først. Straffen satte Robinho selv sikkert i mål.

I det 17.minutt var Micah Richards nær ved å doble ledelsen da han kom gjennom på vår høyekant, men presset av en forsvarer satte han ballen rett på keeper Shay Given.

I peridoen som fulgte dominerte City fullstendig, og det var stort sett spill mot ett mål. Jo fikk en stor mulighet i det 27.minutt etter at Stephen Ireland og Robinho kombinerte fint i forkant, men Jo kom litt skrått og avslutningen gikk utenfor.

Ti minutter før pause fikk hjemmelaget sin første store sjanse. Damien Duff stakk inn bak Javier Garrido og befant seg plutselig alene med Joe Hart. Men Hart var med på notene og reddet mesterlig. Mens Dietmar Hamann kom nær en scoring fire minutter før pause, men headingen hans etter en corner gikk like over

Minuttet før pause utliknet Newcastle etter en merkelig situasjon. City så ut til å ha full kontroll, Richard Dunne skulle bare klarere, men sendte ballen i ryggen på Vincent Kompany, deretter gikk ballen via en forfjamset Tal Ben Haim før den trillet til Shola Ameobi som fra kort hold hadde en enkel jobb med å sette ballen i mål.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1 etter en omgang City til tider dominerte stort i, dog uten å skape så mange farligheter foran Shay Given i hjemmelagets mål.

Begge lag kom uforandret på banen til den andre omgangen, og Stephen Ireland forsøkte seg direkte fra start, men skuddet gikk rett på keeper. Mens Geremi forsøkte seg på et frispark i motsatt ende, men skuddet gikk et par meter til side for mål. I det 58.minutt måtte Micah Richards forlate banen med en ankelskade, han ble erstattet av Nedum Onuoha.

Lite skjedde før i det 63.minutt, og da var det hjemmelaget som hadde spilt så å si hele kampen med 10 mann, som snudde kampen. Richard Dunne fikk ballen beina etter en corner, og ballen føyk opp i krysset. Et flott mål, men desverre i feil ende!!.

Like etter kom Ched Evans inn for Dietmar Hamann da City måtte jage en utlikning i en kamp de egentlig burde ha avgjort før halvtimen var spilt.

Evans forsøkte seg i det 69.minutt, men ballen gikk via en forsvarer og til corner. På den påfølgende corneren var Jo høyest, men headingen gikk over. Shola Ameobi fikk en stor sjanse til å øke hjemmelagets ledelse i det 73.minutt etter et flott innlegg fra Damien Duff, men skuddet gikk like utenfor.

Robinho forsøkte seg med et skudd et par minutter senere, men Shay Given var med på notene og reddet enkelt i det det så ut som City var begynt å gå tomme for ideer.

Seks minutter før slutt fikk Stephen Ireland klokkereint treff fra rundt 20 meter, men Shay Given reddet mesterlig. Men to minutter senere måtte selv Given kapitulere. Robinho fant Stephen Ireland med en flott stikker, og Ireland satte ballen iskaldt i mål fra 12-13 meter.

Like etter var Ireland nære på å gi oss ledelsen, men denne gang gikk avslutningen like utenfor. City kastet alt framover i jakten på vinnermålet, men Newcastle-spillerne kjempet heroisk og rodde til slutt i land ett poeng i en kamp vi så absolutt skulle hatt alle tre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *