Wigan – Manchester City 2-1

wigan_borte.jpgEt hardtarbeidende Wigan-lag kjempet oss helt ut av stilen og tok til slutt alle tre poengene i ettermiddagens Premier League oppgjør på JJB Stadium. Amr Zaki ble matchvinner for hjemmelaget på et veldig billig idømt straffespark.

{sidebar id=1}Mark Hughes valgte å starte med de samme 11 som startet i forrige helgs 6-0 massakre av Portsmouth. Det vil si at de seks som ble spart i ligacupkampen i midtuken var tilbake på laget, mens Michael Johnson av en eller annen grunn ikke engang var på benken.

Etter en sjansefattig innledning der lagene lå og følte hverandre litt på tennene, var det hjemmelaget som fikk den første muligheten etter 13 minutter, men skuddet til Amr Zaki fra kanten av 16-meteren strøk like på utsiden av Joe Harts høyre stolpe.

Bare to minutter senere vat det klart for 1-0 til Wigan. En klarering etter et frispark havnet hos Antonio Valencia på ca 25 meter. Valencia fikk avansere helt upresset et par meter før han sendte i vei et skudd som føyk inn i krysset.

Robinho kunne utliknet for oss like etter da han ble nydelig frispilt av Stephen Ireland, men skuddet fra 10-11 meter gikk like utenfor. 

Så i det 22.minutt var det klart for utlikning. Elano la et frispark fra vår høyreside hardt inn foran mål. Der dukket Vincent Kompany opp og satte inn sitt første City-mål fra 2-3 meters hold

Hjemmelaget tok ledelsen igjen i det 34.minutt da de fikk en veldig billig straffe etter at Wilson Palacios gikk i bakken etter en duell med Javier Garrido. Amr Zaki var sikkerheten selv fra straffemerket og satte ballen sikkert i mål. Garrido fikk gult kort for "fellingen", mens Vencent Kompany og Robinho også gikk i dommerens bok på grunn av protester.

Shaun Wright-Phillips forsøkte seg med en frekk lobb et par minutter før pause, men keeper Chrs Kirkland var med på notene og fikk slått til corner. Og like etter ble Richard Dunne lagt ned i Wigans felt av Emile Heskey, men også denne gang valgte dommer Steve Bennett og la tvilen gå hjemmelaget til gode og dømte utrolig nok frispark til hjemmelaget i stedet for straffe til City.

Hjemmelaget fikk en stor sjanse til å øke ledelsen på overtid etter at Joe Hart fomlet det til etter en corner, men City fikk med nød og neppe klarert.

Ingen av lagene gjorde noen forandringer i pausen, og det var hjemmelagets Titus Bramble som fikk andre omgangs første sjanse i det 49.minutt. Men headingen hans etter en corner gikk like utenfor.

City hadde ballen mye, men slet med å bryte igjennom et kompakt og hardt arbeidende hjemmeforsvar. Elano forsøkte seg med et godt skudd etter en times spill, men ballen gikk like til side for mål.

Stephen Ireland fikk en stor sjanse etter 65 minutter etter et langt framspill av Micah Richards, men satte ballen til side for både en utrusende keeper og mål. På motsatt side fikk Wigan en mulighet etter at Joe Hart nok en gang hadde rotet det litt til, men City-forsvaret fikk klarert.

Shaun Wright-Phillips kom meget nær en utlikning i det 73.minutt da han fikk skutt fra 10-11 meters hold, men keeper fikk slått til corner. Innbytter Ched Evans kom enda nærmere et par minutter senere da han stakk mellom de to stopperne og sendte ballen forbi keeper, men en forsvarer fikk klarert omtrent på streken.

Et mer og mer frustrert City-lag var mer opptatt av å irritere seg over dommer Steve Bennett de siste minuttene enn å skape noe framover, og dermed kunne Wigan ro det hele greit i land.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *