Inntok tabelltoppen!

Manchester City gjorde jobben borte mot Everton, vant 2-0, og inntok dermed tabelltoppen i Premier League – med én kamp mer spilt enn Liverpool.

Alle kampene som gjenstår i Premier League er som cupfinaler å regne for Manchester City, som bør vinne samtlige for å gi Liverpool hardest mulig kamp om ligagullet. Når det er sagt er Liverpool inne i en ikke altfor god periode, og avga mandag to poeng til West Ham, noe som ga City muligheten til å passere de rødkledde med seier over Everton i kveld, i det som var en forskuttert kamp fra siste helgen i februar. Da skal nemlig City spille ligacupfinale mot Chelsea på Wembley, noe som gjør et allerede knalltøft kampprogram enda tøffere. Søndag slo City Arsenal hjemme på Etihad, og kommende søndag er det Chelsea som står på motsatt banehalvdel, mens et vrient oppgjør på Goodison altså sto på programmet i kveld.

Pep Guardiola lot Kevin De Bruyne få hvile nesten hele kampen i dag, og også Raheem Sterling ble plassert på benken fra start i kveld. Det ga Leroy Sané sjansen fra start, mens tidligere Everton-spiller John Stones var tilbake i midtforsvaret, sammen med Nicolas Otamendi. Det betydde at Aymeric Laporte fortsatte som venstreback, mens Fernandinho var tilbake i sin vante defensive midtbanerolle.

City kunne tatt ledelsen allerede etter et par minutter spilt, etter at en corner til slutt endte i beina hos Leroy Sané, som fyrte av fra like utenfor sekstenmeterstreken. Ballen gikk såvidt på feil side av stolpen.

Også etter 15 minutter skulle en corner ende opp med at ballen akkurat havnet på feil side av stolpen. Denne gangen ble imidlertid ballen slått direkte inn i feltet, der Aymeric Laporte fikk gå opp ganske uforstyrret, og burde ha klart å styre headingen mot mål og med en keeper i ingenmannsland. Fra tre meter gikk imidlertid headingen utenfor.

En enda større City-sjanse skulle oppstå bare tre minutter etter. Fernandinho slo ballen ut mot kant til Leroy Sané, som spilte gjennom David Silva. Spanjolen tok ballen med seg ned mot dødlinja og slo den så inn foran mål der Sergio Agüero og Ilkay Gündogan ventet. Det var tyskeren som først fikk foten på ballen, og var også utrolig nære scoring – men måtte se at ballen gikk i tverrligger!

Bortsett fra en heading som gikk via Kyle Walker og like utenfor Edersons stolpe, var det lite og ingenting Everton produserte av målsjanser, mens City altså hadde mange gode muligheter til å score i den første omgangen. Ett minutt på overtid skulle da også scoringen komme. David Silvas innlegg fra et frispark ute på kant var presist og hardt slått inn i feltet, der Aymeric Laporte raget høyest, og med et nydelig hodestøt headet ballen utagbart i hjørnet forbi keeper Pickford, som strakk seg så lang han var, til ingen nytte. Dermed 1-0 til City, få sekunder før hvilen!

Også i den andre omgangen skulle City produsere en del gode muligheter, men ofte ble sjansene spolert fordi det ikke ble avsluttet i tide og fordi det ofte ble sendt en unødvendig ekstrapasning der skudd hadde vært en bedre mulighet. Etter 57 minutter kunne Sergio Agüero ha scoret et drømmemål på et brassespark, da en høy ball landet hos argentineren, men avslutningen gikk like utenfor.

Også ti minutter senere var de lyseblå svært nære scoring, etter en del fram og tilbake inne i feltet. Til slutt endte ballen hos Raheem Sterling, som sendte den via en Everton-spiller og like over tverrligger.

Etter hvert som tiden gikk ble det tydelig at det for Citys del handlet om å holde på den knappe ledelsen, men det kunne fort ha glippet etter at Kyle Walker rotet det til etter 82 minutter. Heldigvis var Ederson lynraskt ute og fikk snappet ballen foran en Everton-spiller, som ellers ville ha vært alene med keeper.

Et par skadesituasjoner og flere bytter gjorde at det ble lagt til hele sju tilleggsminutter, noe som virket i overkant mye, men det betydde uansett mer neglebiting for City-fansen, og en til tider vill Pep Guardiola på sidelinja som gjorde sitt ytterste for å presse ut de siste kreftene av City-spillerne. Med bare åtte sekunder igjen å spille av de sju tilleggsminuttene kunne imidlertid både Pep Guardiola og City-fansen puste lettet ut, for da headet innbytter Gabriel Jesus inn Citys andre mål for kvelden, etter å ha blitt spilt gjennom av en annen innbytter, nemlig Kevin De Bruyne. Alene med keeper prøvde brasilianeren seg først på en liten chip, som Pickford halvveis reddet. Ballen gikk imidlertid opp i lufta, og på andre mulighet misset ikke Jesus. Med hodet headet han ballen i en fin bue og inn i mål, og sørget dermed for 2-0, tre poeng til City, game, set and match!

2-0-seieren gjør som sagt at City nå er foran Liverpool på målforskjell, men med én kamp mer spilt. Mange hadde gitt opp drømmen om ligagullet etter tapet for Newcastle forrige tirsdag, men nå lever altså drømmen i beste velgående igjen!

Relaterte saker

5 svar

 1. Anonym sier:

  Bra oppsummering og forløsende seier! Anser ikke pool sin posisjon som noen fordel/ledelse i det hele tatt, da jeg tror mye kommer til å skje på de siste 13 kampene. Målforskjell er mer verdt enn hengekamp akkurat nå. Og City ser klart sterkest ut i øyeblikket👍🏻

 2. John Akse sier:

  Enig i at det er en god oppsummering av kampen og håper du har rett at dette et fordel city, men frykter det knalltøffe kampprogrammet framover. Så kampen o går på en brukbar stream og city var til tider veldig bra, men synes fortsatt det er noe usikkert over det defensive spillet og etter min mening har de fleste målene mot oss denne sesongen har kommet mer av våre feil enn motstanderen sitt gode spill. Håper virkelig at de holder hele veien og spenningen varer. Come on city😀

 3. Blameis sier:

  Så kampen i opptak, uten å vite resultatet. Glimrende resultat. Synes dog at spillerne virket slitne, litt kjefting la jeg merke til. Laporte er gull verdt. Ikke bare scorer han mål, men han er en glimrende og anvendelig forsvarsspiller. Savner D. Silva i toppform. Nå har City grepet.

 4. Anonym sier:

  Innsatsen og innstillingen er god, men jeg synes vi er litt fantasiløse til tider.
  Savner også en Silva i form.

 5. Anonym sier:

  fantasien står ofte i forhold til intensiteten og nivået i forsvarspillet til motstanderen..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *