Derfor viser ikke TV 2 Everton-City

Norske seere blir snytt for det viktige oppgjøret i gullkampen i Premier League mellom Everton og Manchester City, til tross for at dette er eneste kamp som spilles på onsdag. TV 2 har nemlig ikke mulighet til å vise kampen.

City-spillerne har en knalltøff uke i vente, og har på ingen måte mulighet til å hvile på laurbærene etter gårsdagens imponerende 3-1-seier over Arsenal. Kommende søndag venter nok et toppoppgjør når Chelsea kommer på besøk til Etihad, men i stedet for å ha en uke hvile fram til den kampen, ble det for halvannen uke siden bestemt av fotballforbundet at borteoppgjøret mot Everton skal spilles førstkommende onsdag, i stedet for søndag 24. februar da kampen egentlig var satt opp for å bli vist på tv. Grunnen til at kampen ikke kan spilles den dagen er at City da skal spille ligacupfinale mot Chelsea på Wembley, noe som altså gjorde at kampen ble flyttet fram i tid.

Norske seere går glipp av onsdagens oppgjør mellom Everton og Manchester City.

Det gjør ikke kampen noe mindre viktig i gullstriden i Premier League, noe som gjør det svært synd at norske seere går glipp av dette viktige oppgjøret. Som de fleste kjenner til er det begrensninger i TV 2s avtale med Premier League som sier at de bare har lov til å vise én kamp om gangen, noe som ofte gjør det utfordrende når flere av topplagene spiller samtidig. Kommende onsdag er imidlertid Everton-City eneste kamp som spilles, noe som har fått mange til å stille spørsmål ved hvorfor TV 2 ikke da viser kampen. Supporterklubben har vært i kontakt med TV 2 som forklarer at de gjerne skulle ha vist kampen, men at de rett og slett ikke har mulighet til det. «Vi er satt sjakkmatt,» forklarer sportsredaktør i TV 2 Vegard Jansen Hagen, som syns det er ekstra synd at kanalen ikke kan tilby denne kampen til seerne på en kveld der den ikke ville ha konkurrert med andre Premier League-oppgjør. Forklaringen er at kampen ikke er TV-kamp i England, og i midtukene er det bare kamper som vises på Sky Sports eller BT Sport TV 2 kan vise. Everton mot City blir rett og slett ikke tilbudt til noen av de skandinaviske landene, selv om den vises på TV i andre deler av verden, der kanalene har andre avtaler med Premier League enn det TV 2 har.

En bedre nyhet er det at fra og med neste sesong vil TV 2 kunne tilby flere Premier League-kamper til seerne, fordi en ny avtale da trer i kraft. TV 2-sportens Remi André Taule forklarer på Twitter: «Det blir noen midtukerunder der vi kan sende alle. Pluss det skal være x antall kamper lørdag 20.45. Så oppsummert blir det flere kamper på TV.»

Det er gode nyheter for norske City-supportere, som med jevne mellomrom har ergret seg over at Citys kamper blir nedprioritert hos de norske rettighetshaverne. I september denne sesongen ble den regjerende ligamesteren nedprioritert tre lørdager på rad kl. 16, som er det tidspunktet der TV 2 selv har mulighet til å velge hvilket oppgjør de vil sende fra Premier League. Begrensingen er altså at bare én kamp kan vises direkte, mens de andre sendes i opptak. Denne begrensningen gjelder for øyeblikket også når det gjelder midtukerunder, men til neste sesong vil det altså være slutt på dette. Begrensningen for lørdagskamper kl. 16 vil imidlertid fortsatt gjelde.

PS. Kampen mellom Everton og City på onsdag vises som sagt ikke direkte på TV 2 Sport Premium, men sendes der i opptak rett etter at kampen er ferdig, kl. 22.45.

14 svar

 1. John Akse sier:

  Ja TV2 er langt bedre til å flå oss forbrukere av ett meget dyrt tilbud enn det de er til å gjøre gode avtaler med rettighetshaver😡og når har FA tenkt at Chelsea skal spille kampen de skulle hatt 24.02🤔

 2. Tor Sønsteby sier:

  Bohemen svikter ikke, kampen vises live der , vel møtt

 3. John Akse sier:

  Finnes det noen steder i Bergen som viser kampen live?

 4. Blameis sier:

  Synd at kampen ikke vises. Med seier til City, tror jeg laget tar tittelen. Med tap, tar Liverpool tittelen (tror jeg).
  Uansett en meget viktig kamp.

 5. Jan Henning Andersen sier:

  Forslag til god stream mottas med takk 🙄

 6. Tor Sønsteby sier:

  Ifølge denne oversikten så viser BT sport kampen så det stemmer ikke hva Vegard sier da eller??
  https://liveonsat.com/2day.php?start_dd=06&start_mm=02&start_yyyy=2019&end_dd=06&end_mm=02&end_yyyy=2019
  I denne linken så vises kampen på BT sport, det er kanskje en forkalring, men høres da unektelig merkelig ut?

 7. Nils Are Golf sier:

  BT viser ikke kampen så LJ football sin oversikt er denne gang ikke rett.

  Om det er den BT i UK vi er kjent med vel og merke og ikke den mer kjente Usbekistanske versjonen

 8. Tor Sønsteby sier:

  Svar fra Vegard :
  BT Sports sender ikke i UK:

  https://sport.bt.com/live-on-bt-sport-01364117948039?s_intcid=con_WhatsOn

  Men jeg ser at en del andre kanaler i Europa sender.

  Den muligheten har ikke vi. Vi forholder oss til de kampene som sendes i England + Tippekampen lørdag klokken 16, og det er det er har anledning til ihht kontrakten vår med PL.

  Neste avtale, som starter fra august 2019 av, blir heldigvis bedre med flere live-kamper, slik det kommer frem i Tommys artikkel.

  mvh Vegard

 9. Nils Are Golf sier:

  Er en interessert nok så får en alltid sett kampen på tv. Selv reiser jeg til Romania for å se kampen på Eurosport 1.

  Ole Morten Egedal er jo på vei til Kasakhstan as we speak for å se på Setanta der mens jeg mener Rolf Brown slengte sekken på ryggen for å ta turen til Ukraina for å se kampen der på Futbol 1.

  Handler egentlig bare om å være litt løsningsorientert.

 10. Anders sier:

  Søk everton vs manchster city r7 og gå inn ronaldo 7 siden,mange gode streams der 🙂

 11. Anders sier:

  Kan også legge ut link når kampen nærmer seg om noen ønsker det 🙂

 12. Jan Henning Andersen sier:

  Fint om du hadde gjort det Anders 👍

 13. Anders sier:

  ok, det skal jeg ordne 🙂

 14. Anders sier:

  https://www.ronaldo7.net/video/manchester-live/manchester-free-live-streaming.html
  Lenger nede på siden er det en haug av linker til kampen, nr 3 til 7 pleier å være de beste 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *