Slo Arsenal og la press på Liverpool

Sergio Agüero scoret hat-trick da City overbeviste og slo Arsenal 3-1 i Manchester! Med det legger de lyseblå press på Liverpool.

Etter det svært skuffende tapet for Newcastle i midtuken syntes veien fram mot Liverpool på toppen av Premier League-tabellen uendelig lang, men at det endte 1-1 mellom Liverpool og Leicester onsdag kveld, ga fornyet håp for City-fansen om at løpet fortsatt ikke var kjørt og at det fortsatt kan være mulig å ta igjen de rødkledde fra Merseyside. I så fall måtte Arsenal slås i dag, før Liverpool tar turen til London i morgen kveld for å møte West Ham. Med City-seier i dag ville avstanden mellom lagene bare være på to poeng, riktignok før Liverpool har spilt sin kamp.

Da lagoppstillingen kom en time før kamp var det nok mange som stilte spørsmålstegn ved at det tilsynelatende bare var tre forsvarsspillere i startelleveren. Kom City til å stille med en trebackslinje i toppkampen mot the Gunners, eller ville en av dem som vanligvis er å finne på midtbanen spille bak? Det sistnevnte viste seg å være svaret, for mens Ilkay Gündogan hadde «Fernandinho-rollen» som defensiv midtbanespiller, spilte Fernandinho selv som midtstopper, en rolle han har hatt noen få ganger tidligere, men ikke gjort altfor ofte. Aymeric Laporte var på sin side å finne å venstrebacken, og det var nettopp han som skulle få den målgivende pasningen da City for andre kamp på rad skulle ende opp med å ta ledelsen før minuttet var spilt! Laporte kranglet ballen med seg og la den inn foran mål der hvem andre enn Sergio Agüero var på plass og stanget inn 1-0 med pannebrasken! Nok en gang Agüero-scoring før minuttet spilt, og 1-0 til City!

Mot Newcastle ble den tidlige ledelsen en sovepute for City-spillerne, som begynte å slappe litt for mye av, noe som straffet seg hardt. Pep Guardiola var nok svært interessert i at det samme ikke skulle skje i dag mot Arsenal, men etter ti minutter spilt skulle likevel baklengsmålet komme. En corner ble slått inn i feltet og stusset videre av Nacho Monreal. Inne foran mål hadde Laurent Koschielny kommet seg fri og fikk ganske uforstyrret heade inn utligningen fra et par meters hold. Reprisene viste at det i utgangspunktet var Raheem Sterling som markerte Koschielny, men at han lot franskmannen glippe, noe som ga 33-åringen med snart ni sesonger i Arsenal-drakta fritt spillerom. Dermed var lagene like langt.

Videre utover i omgangen var det City som hadde trykket, og de lyseblå skulle også skape flere farligheter for Arsenal-målet. Mål nummer to skulle da også komme til slutt, få minutter før pause. Fernandinho sendte en høy ball ut mot venstrekanten der Raheem Sterling ventet. Han spilte bakover til Ilkay Gündogan som på direkten sendte en høy ball over Arsenal-forsvaret og tilbake til Sterling som gikk på løp. Sterling trengte også bare ett touch da han fikk ballen, for på direkten sendte han den inn foran mål, der Sergio Agüero fikk en særs enkel jobb med å sette ballen i tomt mål! Arsenal-forsvaret var rett og slett rundspilt, og fantastiske kombinasjoner mellom City-spillerne sørget for et mål som ganske sikkert kommer til å skrive seg inn på topp 10-lista over de flotteste City-scoringene denne sesongen! Mange superlativer kan hentes fram, men noe som kan glede like mye er de rene fakta. Målprotokollen viste nå nemlig 2-1 til City!

Med en ledelse på bare ett mål var kampen likevel fortsatt åpen, men spikeren i kista skulle vise seg å komme et kvarter ut i den andre omgangen. Raheem Sterling tok ballen med seg inn i feltet og slo den hardt inn foran mål der selvsagt Sergio Agüero, nok en gang, ventet! Argentineren kastet seg etter ballen, som traff ham i siden på brystet og såvidt gikk over streken, før en litt for sein keeper kom slo den ut igjen. Arsenal-spillerne ropte på hands, men reprisene viste tydelig at ballen aldri var borti armen til Agüero, som dermed kunne juble for sitt 10. Premier League-hat-trick! Dermed passerte han Robbie Fowler på liste over spillerne som flest ganger har scoret hat-trick i Premier League. Bare Alan Shearer har greid kunsstykket flere ganger, men med bare ett Premier League-hat-trick til, vil Kun Agüero tangere den legendariske Blackburn- og Newcastle-spilleren!

Også ved et par andre anledninger i den andre omgangen kunne City ha scoret, men da Arsenal ikke så ut til å prøve altfor mye på å hente igjen Citys ledelse, var det ikke nødvendig å score flere ganger. City vant toppoppgjøret 3-1, og setter dermed press på Liverpool som i morgen altså skal til London for å møte West Ham. For Citys del venter det tur til Liverpool i midtuka for å spille en en kamp som flyttet fram i tid. Kampen mot Everton skulle egentlig vært spilt den helga City skal spille ligacupfinale mot Chelsea, men blir altså spilt allerede nå.

Relaterte saker

4 svar

  1. Så deilig💙💙💙💙 Andreas Skår Andersen

  2. John Akse sier:

    Yess den var deilig og full fortjent😀om vi ser bort fra en litt merkelig inngripen av Otamendi i forkant av corneren som endte med mål og en dårlig markering av flere og spesielt Sterling på samme corneren var dette en veldig god kamp. Pasningen fra Gundogan til Sterling før Aguero sin andre scoring var til å få tårer i øynene av; fantastisk👏👏👏godt å legge litt press på de røde og kansje vi kan håpe på en håndsrekning fra en gammel kjenning i morgen🤔

  3. Supert! Slik skal det gjøres!⚽️⚽️⚽️

  4. Abdirisaq Hussein jepp deilig❤️

Legg igjen en kommentar