Matondo klar for Schalke

Citys stortalent Rabbi Matondo er klar for tyske Schalke 04, som betaler City £11,3 millioner for 18-åringen.

Som vi skrev om for noen dager siden kunne walisiske Rabbi Matondo være på vei bort fra Manchester City, og nå er det altså offisielt at den walisiske høyrevingen som ikke har førstelagskamper for Manchester City, men så langt står med én kamp for Wales’ A-landslag, er solgt til Citys kommende Champions League-motstander Schalke 04. Matondo, som ble født i Liverpool, men flyttet til Wales som barn, ble hentet til Citys akademi i 2016 fra Cardiff, som ikke var særlig fornøyd med å miste et av sine største talenter. At Cardiff appellerte til FA gjorde at Matondo ikke kunne spille for Citys aldersbestemte lag før i mars 2017, mens City betalte Cardiff £500 000 for den unge spilleren. Debuten for City EDS (U21) kom i EFL Trophy 15. august 2017 mot Rotherham, og det har etter hvert også blitt mange opptredener i både Premier League 2 og UEFA Youth League, i tillegg til en god del scoringer.

Rabbi Matondo i aksjon for City.

En klubb som har fulgt med på Matondos utvikling er Schalke 04, som sikret seg waliserens underskrift i konkurranse med Bayern München, Borussia Mönchengladbach, AC Milan, Everton og Southampton. At en tysk klubb kommer på banen og sikrer seg et av Citys ungdomstalenter er ikke helt overraskende, i og med at Borussia Dortmund gjorde akkurat det samme med Jadon Sancho for et halvt år siden, en overgang som har vist seg å være en kjempesuksess for både Dortmund og Sancho selv.

Tidligere denne måneden forsvant også Brahim Diaz til Real Madrid, og det er altså et nytt stortalent som nå forsvinner fra City, men det skrives at City skal ha sikret seg en tilbakekjøpsklausul og at City også vil motta en viss prosentandel av et framtidig salg.

«Allerede før jeg kom hit visste jeg en del om Schalke 04″, uttalte Matondo etter at overgangen var i boks. Mesut Özil, Ivan Rakitic og Leroy Sané tok alle store steg i karrieren sin her. I tillegg til det hadde jeg også noen gode samtaler med treneren, og de nye lagkameratene mine hadde bare gode ting å si. I tillegg er også Bundesliga en flott liga. Schalke 04 er riktig valg for karrieren min, og jeg er glad for nå å være en del av denne klubben og framtidsplanene deres.»

Da Jadon Sancho gikk fra City til Dortmund gikk han rett fra å spille akademifotball i City til å spille førstelagsfotball for Dortmund, og spørsmålet nå er om også Matondo går rett inn på førstelaget til Schalke. I så fall kan han faktisk stå på motsatt banehalvdel når City om ikke lenge skal møte Schalke i Champions League.

Flere unge talenter kan også være på vei til tysk fotball, om vi skal tro avisene. Daily Mail skriver at Citys 16 år gamle spiss Noah Ohio er på radaren til flere Bundesliga-klubber, og at flere tyske klubber nå ser etter engelske akademispillere som de vil forsøke å hente. Et lokkemiddel er selvsagt løfte om fast plass på førstelaget, i motsetning til å spille ungdomsfotball i England. Når det gjelder nederlandske Ohio skal City ha tilbudt ham en ny treårskontrakt, men han ønsker heller å forlate klubben, skal vi tro ryktene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *