Ingen inn, men noen lånes ut

City ser ikke ut til å hente inn noen nye spillere i januarvinduet, men det er til gjengjeld flere spillere som lånes ut. Pep Guardiola mener City må bli smartere i overgangsmarkedet, mens det nå er usikkerhet om Vincent Kompany får ny kontrakt til sommeren.

Frenkie de Jong havnet i Barcelona, ikke Manchester City.

Januar nærmer seg slutten, uten at Manchester City har hentet inn noen nye spillere. Ajax’ midtbanespiller Frenkie de Jong skal ha vært en spiller City var svært interessert i, men de lyseblå måtte til slutt se seg slått av Barcelona i kampen om 21-åringen. De Jong, som var sett på som Fernandinhos kommende arvtaker, slutter seg til den katalanske klubben i sommer. Barcelona betaler visstnok Ajax hele 75 millioner euro for den unge nederlenderen, en sum som kan stige til 86 millioner euro. De Jong er den siste i rekken av flere spillere City har vært på jakt etter, men som har endt opp med å gå til andre klubber. Jorginho (gikk til Chelsea), Alexis Sanchez (gikk til Manchester United), Fred (gikk til Manchester United) og Dani Alves (gikk til PSG) er andre spillere City ikke greide å lokke til klubben. Pep Guardiola sier nå at City må bli smartere og agere raskere i overgangsmarkedet.

«Alle kan betale mye i overgangssummer og lønninger. Før sa alltid ryktene at det var bare Paris St. Germain og Manchester City som kunne det, men den tiden er over. De andre er raskere og smartere, slik som vi prøver å være. Det er mange om beinet, og det er ikke alltid vi klarer å konkurrere. Vi må være raskere og smartere og prøve å kjøpe spillere. Vi må tilpasse oss. Det er vanskelig å kjøpe spillere av topp kvalitet til en god pris. Det er nesten umulig. Kanskje vi er nødt til å stole på de unge spillerne og hjelpe dem til å utvikle sin egen personlighet her.»

Pep Guardiola mener City må bli raskere og smartere i overgangsmarkedet.

Pep la likevel til: «Jeg er så tilfreds med det City har gjort. Vi får se hva som skjer til sommeren. Vi må se an hvordan spillerne er i garderoben, deres ønske om å bli og hjelpe klubben – ikke bare meg og lagkameratene deres. Det kommer til å være viktig.»

En av grunnene til at City ikke alltid har greid å skaffe seg spillerne som står på managerens ønskeliste, er på grunn av et ønske om ikke å gi ubegrenset i lønn, noe som også er med på å skape harmoni i spillergruppa. Guardiola trekker fram dette som noe positivt for moralen i laget. «Jeg tror at vi prøver å skape harmoni i garderoben med lønnspolitikken vår. Når det ikke er i balanse er det alltid noe som skaper problemer med stemningen i garderoben. En av de gode tingene City har gjort er å holde det i balanse. Faktum er at det ikke bare er én eller to klubber som betaler store lønninger, det er mange, mange, mange. Det er ikke bare i England, det er også i Italia, Spania, Frankrike, men kanskje ikke i Tyskland.»

Får Vincent Kompany ny kontrakt med City til sommeren?

Noe som også blir spennende den kommende sommeren er om Vincent Kompany vil bli tilbudt en ny kontrakt. Kontrakten hans går ut til sommeren, og om ikke 32-åringen får ny kontrakt, vil hans 11 år lange opphold i City være over. Pep Guardiola har tidligere sagt at han ønsker at belgieren skal bli værende i klubben, men det ryktes nå at City ikke er altfor begeistret for å gi en spiller som er såpass mye skadet som Kompany en ny kontrakt. City-kapteinen har stått over de seks siste kampene for City på grunn av skadeproblemer, og har altså ikke spilt siden den uhyre viktige 2-1-seieren over Liverpool i begynnelsen av januar. Det er allerede bestemt at Kompany til sommeren får en testimonialkamp, og Kompany har allerede annonsert at inntektene fra kampen skal gå til de hjemløse i Manchester.

Det ser altså ikke ut til at City kommer til å hente inn noen nye spillere i januarvinduet, men det er til gjengjeld flere spillere som har forsvunnet på lån. 19 år gamle Luke Bolton skal spille resten av sesongen i Wycombe Wanderers. Kantspilleren har til gode å spille for Citys A-lag, men fikk sitte på benken i det andre semifinaleoppgjøret mot Burton Albion i ligacupen. «Det er stort kupp for oss å hente inn en spiller med Lukes kvaliteter», kunne Wycombe-manager Gareth Ainsworth fortelle til klubbens hjemmeside. «Han er lynrask, veldig direkte og en type spiller som vil underholde og få supporterne opp på beina. Jeg vet at det var noen klubber lenger oppe på stigen som ønsket å hente ham, men City har vist oss tillit ved å sende ham hit, noe vi er veldig takknemlige for.» Wycombe ligger for øyeblikket på 9. plass i League One.

Uriel Antuna klar for Los Angeles Galaxy.

En spiller som eies av City, men som ikke har spilt for de lyseblå, er vingen Uriel Antuna, som ble hentet av City fra Santos Laguna i 2017, og deretter lånt direkte ut til nederlandske FC Groningen for to sesonger. Den nederlandske klubben bestemte seg imidlertid nå i vinter for å avbryte låneoppholdet, siden den mexicanske U21-spilleren ikke spilte mye for nederlenderne. Nå er det klart at Los Angeles Galaxy blir neste stoppested for Antuna, som da blant annet blir lagkamerat med Zlatan Ibrahimovic. Det er også denne gangen snakk om et låneopphold.

Marlos Moreno den gangen han signerte for City.

Det skrives at Santos Laguna først ønsket å hente tilbake Antuna, men at de i stedet bestemte seg for å gå for en annen City-spiller, nemlig Marlos Moreno. Dette blir Morenos fjerde låneopphold etter at han ble hentet til City. Ingen av de tidligere låneoppholdene (Deportivo La Coruna, Girona og Flamengo) skal ha vært noen særlig suksess, så gjenstår det altså å se om Moreno, som nå er blitt 22 år, kommer til å trives bedre i mexicansk Liga MX.

En annen unggutt som kan være på vei vekk er walisiske Rabbi Matondo, som snart kan være klar for Schalke 04. City ønsker seg visstnok 10 millioner pund for talentet, som i november fikk sin første kamp for Wales’ A-landslag i en vennskapskamp mot Albania. Forsvinner Matondo, vil altså nok et kjempetalent ha forsvunnet fra City til tysk fotball. Jadon Sancho har tidvis storspilt i Dortmund etter at han i august 2017 forsvant fra City på grunn av misnøye med manglende lovnader om å få spilletid for City. I oktober ble han kåret til beste spiller i Bundesliga den måneden.

Relaterte saker

1 svar

  1. John Akse sier:

    Vi blir jo nødt til å finne en god nok erstatter for Ferna og det ser ikke ut til å bli enkelt, men de har vel forhåpentligvis kontroll🤔

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *