«Min» turnering

Manchester City nærmer seg sin sjuende finale i ligacupen. Vinner klubben turneringen denne sesongen, er bare Liverpool bedre gjennom historien.

Ligacupen har alltid vært min turnering. Jeg vokste opp med at ligacupen var viktig, og med tre finaler på sju sesonger fra 1970-76, var turneringen Manchester City sin også.

Ingen hadde spilt flere finaler (turneringen startet i 1960/61) da Manchester City i 1976 spilte sin tredje finale, mot Newcastle.

Siden ble det stille. City var i nærheten i 1981 (tap over to kamper for Liverpool i semifinalen), men etter det måtte vi vente helt til 2010 for å være nær noe.

Fra 2010-2019 har Manchester City dominert turneringen. Semifinale i 2010, det samme i 2012, finale og seier i 2014, finale og seier i 2016 og finale og seier i 2018. Og nå kan det bli nok en finale, i så fall den fjerde på seks sesonger.

Fem seirer og et finaletap er det blitt så langt. Liverpool har fleste seirer i turneringen med åtte. Vinner City ligacupen i 2019, så står de alene, som nummer to, med seks seirer.

Dennis Tueart blir matchvinner med et brassespark i ligacupfinalen i 1976.

Ligacupen har skapt City-helter, ikke minst Dennis Tueart, som har levd godt på historiene om brassesparket som avgjorde finalen mot Newcastle i 1976. I tillegg har du 1970, der begge bestefedrene til dagens City-talent Tommy Doyle (Mike Doyle og Glyn Pardoe) scoret målene i finalen mot West Bromwich Albion.

Fra nyere tid glemmes ikke Yaya Tourés superskudd mot Sunderland i 2014, Willy Caballeros heroiske innsats i straffekonken mot Liverpool i 2016, eller Claudio Bravos håndtering av ballen i finalen i 2018.

Denis Law scoret Manchester Citys første mål i en ligacupkamp, mot Stockport på Maine Road, 18. oktober 1960. Det hittil siste spillemålet ble scoret av Kevin De Bruyne, mot Leicester 18. desember 2018.

Kakhaber Tskhadadze står med ett mål i ligacupen for Manchester City.

Mellom der har 119 City-spillere scoret i ligacupen, og for noen spillere ble ligacupen redningen når det gjaldt scoringen. Husker du Jamie Hoyland, Steve Kinsey, Darren Beckford, Jim Whitley, Gary Mason, Danny Allsop, Kakaber Tskhadadze, Chris Shuker, Willo Flood, Gelson Fernandes, Vladimir Weiss, Owen Hargreaves, Manu Garcia og Aleix Garcia? Felles for disse er at de scoret et mål i en ligacupkamp, for Manchester City.

Dennis Tueart er den som har herjet mest i denne turneringen, i City-farger. 18 mål på 26 kamper er fasiten for den hurtige angriperen, som faktisk spilte i den første tippekampen som ble sendt på NRK, i november 1969. Da var Tueart en ung Sunderland-spiller. Motstander var Wolverhampton.

Fun-fact: Da Manchester City vant ligacupen i 1975/76 spilte de kun mot lag på bokstavene M og N …

Manchester Citys målscorere i ligacupen:

Colin Bell troner øverst på lista over dem som har scoret flest mål for Manchester City i ligacupen, sammen med Dennis Tueart.

18 mål: Colin Bell og Dennis Tueart.

14 mål: Francis Lee.

11 mål: Edin Dzeko og David White.

9 mål: Shaun Goater.

8 mål: Kevin De Bruyne og Mike Summerbee.

7 mål: Sergio Agüero og Derek Kevan.

6 mål: Alex Harley, Tony Henry, Darren Huckerby, Rodney Marsh, Niall Quinn, Joe Royle, Carlos Tevez og Neil Young.

5 mål: Dave Bennett, Paul Dickov, Alvaro Negredo, Alan Oakes, Uwe Rösler, Yaya Touré og Shaun Wright-Phillips.

4 mål: Clive Allen, Peter Barnes, Mike Channon, Mike Doyle, Paul Moulden, Jesus Navas, Glyn Pardoe og Jim Tolmie.

3 mål: Tommy Booth, Tony Cunningham, Asa Hartford, Kevin Horlock, Mark Kennedy, Brian Kidd, Denis Law, Jon Macken, Trevor Morley, Jimmy Murray, Derek Parlane, Leroy Sané og George Weah.

2 mål: Paul Aimson, Mario Balotelli, Wilfried Bony, Stan Bowles, Ian Bowyer, Keith Curle, Brahim Diaz, Robbie Fowler, Nigel Gleghorn, Adrian Heath, Kelechi Iheanacho, Stephen Ireland, Aleksandar Kolarov, Frank Lampard, Steve Lomas, Neil McNab, Jim Melrose, Samir Nasri, David Oldfield, Gary Owen, Paul Power, Giorgios Samaras, Antoine Sibierski, Paul Simpson, Gordon Smith, Paul Stewart, Nicky Summerbee, Imre Varadi, Paul Walsh og Clive Wilson.

1 mål: 75 spillere.

26 svar

 1. Liga Cup 2014 på Wembley mod Sunderland.
  Fantastiske mål – og jeg så Navas score 🙂

 2. CITY-Pool 2016…Straffespark og nervøs 😁

 3. Bedste minde er Yayas udligning i 2014 finalen imod Sunderland. Er ikke gammel nok til at huske Tuearts brassespark 🙂 /Morten.

 4. da city slo Liverpool så klart. det var og første kampen minstemann i huset så hele av.

 5. Enten Pool straffespark eller Yaya’s kanon utenfor 16 mot Sunderland

 6. Var på Wembley i 2016. Stor opplevelse😊

 7. Espen Haugen Espen Haugen sier:

  Wembley 2016 med Willy i hysterisk form, og ikke minst å møte Tor Sønsteby i fint driv på the tourch😎

 8. Herlig å være tilstede med yngstedatteren mot Arsenal ifjor , ellers er det et fantastisk minne å være nesten 12 år og se D Tueart og P Barnes score live på svart / hvitt TV i 76 , sammen med min far , som 4 år før kom hjem med den berømte bortedrakten ( røde og svarte stolper ) som gjorde at jeg var en av få i nabolaget som blei City supp 👍💙

 9. Helt klart i -76 med bassen til Tueart😀 Etter det ihuga City-fan!

 10. Yayas mål mot Sunderland….

 11. 1976. Dennis Tuart scora på brasse. Vi vant 2-1 over Newcastle og jeg fant laget mitt!

 12. Dennis tueart 76 😉😁😁👏👏👏

 13. Wembley 2016 var stort😀😀♥️♥️♥️

 14. Finn Johnsen sier:

  Min første tur over til England var for å se
  City – Newcastle i 1976.

 15. John Akse sier:

  Beste minne blir nok 76 med Dennis Tueart😊🏆🥇var på Wembley i 16 mot Liverpool men gikk glipp av straffekonk på grunn av elendig planlegging for hjemreisen🤔

 16. Moro når de vant på straffer mot Liverpool i 2016.😊

 17. Glemmer aldri Dennis Tueart’s brassespark mot Newcastle i 76!

 18. Jan Henning Andersen sier:

  Dennis Tuart i 76, en scoring for historiebøkene 💙

 19. Sunderland i, var det 2014? Fløy til London søndag morgen, fant flere meget hyggelige sunderland fans, og så vant vi. Hyllesten fra sunderland folkene under og etter kampen var rørende.

 20. City – Newcastle i 76

 21. Tor A. Andersen sier:

  Finalen i -76. Fryktet SuperMac og Alan Gowling, men Tueart’s goal reddet dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.