Brahim Diaz til Real Madrid

Brahim Diaz har skrevet under for Real Madrid, som betaler City £15,5 millioner for det spanske stortalentet.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Brahim Diaz kom til å forlate City innen kort tid, og nå er det altså offisielt: 19-åringen har skrevet under på en kontrakt med Real Madrid som varer i seks og et halvt år, noe som binder ham til hovedstadsklubben fram til sommeren 2025. Diaz’ kontrakt med City gikk ut allerede førstkommende sommer, og selv om City har hatt et sterkt ønske om forlenge denne og gjort flere forsøk på å forlenge den, skal lite spilletid i City ha gjort at Diaz ikke ønsket noen ny kontrakt med City.

I stedet kom altså Real Madrid på banen, og var så ivrig etter å skaffe seg Diaz’ underskrift, at de slo til allerede nå, i stedet for å vente til sommeren når kontrakten var gått ut. Real Madrid og City skal være kommet til enighet om en overgangssum på £15,5 millioner, en sum som kan stige til £22 millioner dersom visse betingelser trer i kraft. En del av disse betingelsene er også at City vil motta 15% av en framtidig overgangssum til en annen klubb – og relativt unikt: hele 40% dersom det er Manchester United som kjøper Diaz fra Real Madrid!

Diaz ble hentet fra Malaga som 16-åring til City i 2015, og kostet den gangen £200 000. Året etter fikk han som 16-åring som førstelagsdebut for City da han kom inn for Kelechi Iheanacho ti minutter før slutt i en ligacupkamp mot Swansea. Fem dager senere skrev han under på sin første profesjonelle kontrakt med City – en treårskontrakt, som altså nå var i ferd med å gå ut.

For litt over et år siden, 17. desember 2017, fikk Diaz sin første kamp fra start for City da han var i startelleveren i kvartfinalen mot Leicester i ligacupen, og en måned etter fikk han sin Premier League-debut da City slo Newcastle 3-1. I mai kunne han motta sin Premier League-medalje etter å ha vært på banen i nøyaktig fem kamper (noe som var minstekravet), og i november kunne han juble for sine første scoringer for City, da Fulham ble slått 2-0 i ligacupen.

På sin Twitter-konto har Diaz lagt ut følgende melding: «Jeg var bare en guttunge da jeg kom til England. De viste meg treningsfeltet på Platt Lane og de fortalte meg om langtidsplanene sine for klubben, og den dagen trente jeg som en Manchester City-spiller for første gang i livet. Jeg kom til byen med foreldrene mine, Sufiel og Patricia, og med de tre søstrene mine: Zaira, Idaira og Dunia. Den fjerde, Irina, ble født noen få måneder senere. Ingen i familien kunne snakke engelsk.

Men språk er ikke noe problem i fotball.

I dag lukker jeg et kapittel i livet mitt og sier farvel til Manchester City, klubben der jeg har vokst. Jeg kom hit som guttunge, men er nå en profesjonell fotballspiller.

Takk til alle managerne i klubben, fra akademiet til førstelaget, for å ha trodd på meg. De lærte meg ikke bare å bli en bedre fotballspiller, men også et bedre menneske. Takk til hele støtteapparatet og det medisinske apparatet. Takk til alle som er involvert på kontorene og som hver dag jobber for å gjøre denne klubben bedre. Takk til alle lagkameratene mine. Og selvsagt, takk til hver eneste Manchester City-supporter. Jeg vil aldri glemme den kvelden da navnet mitt ble sunget fra tribunen da vi slo Fulham i ligacupen.

Lykke til!»

Relaterte saker

7 svar

  1. Fikk en bra deal, føler jeg.

  2. Vil han ikke bli så vil han ikke bli. Kommer nok flere etter han som vil opp og frem i City 😊

  3. Syntes det er synd av til ikke lar disse spille litt mer innimellom. Det gikk en kar til Tyskland i fjor som åpenbart er god.

  4. Espen Haugen Espen Haugen sier:

    Er vel bedre å ikke spille i Madrid, varmere ihvertfall 😂

  5. Real Madrid er ikke likegod som før – ønsker han lykke til 🙂

  6. Andreas sier:

    Slik skjer når han selv tror han er større en klubben, vekk med han

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.