Før kampen: Southampton – Manchester City

Det sies at det er i motbakke det går oppover og at ingen er blitt ødelagt av motgang, som ikke har latt seg dåre av medgang. 

Etter tre tap på de fire siste Premier League kampene får vi nå en pekepinn på hva laget vårt, og supporterne, er lagd av etter halvannet år med stort sett bare medgang. For første gang siden desember 2016 har vi nå gått på to smeller på rad i Premier League. Som i 2016 var Leicester en av mostanderne. Den gang tapte vi 4-2 på King Power Stadium etter at vi uken tidligere hadde tap 1-3 hjemme mot Chelsea. Dog hadde vi den gang en uavgjort kamp (1-1 hjemme mot Celtic i Champions League) inneklemt mellom disse to Premier League kampene.

Som i hjemme-oppgjøret mot Crystal Palace like før jul, tok vi også ledelsen mot Leicester da Bernardo Silva ble frispilt av Sergio Aguero før han satte ballen bak Kasper Schmeichel i hjemmelagets mål. Men som mot Palace holdt ikke ledelsen mer enn 5-6 minutter før vi slapp inn et baklengs etter slett forsvarsspill. I andre omgang handlet det for det meste om Manchester City, men Leicester forsvarte seg godt og avgjorde kampen til sin fordel da Ricardo Pereira fikk skikkelig treff og satte ballen i mål utakbart for Ederson fra kanten av 16-meteren med rundt ti minutter igjen å spille. I sluttminuttene pådro Fabian Delph seg også et rødt kort som innebærer at han nå må sone karantene i denne samt oppgjørene mot Liverpool og Rotherham (FA Cup).

Bernardo Silva var klar i sin tale etter kampen. Det er hverken normalt eller godt nok for oss å tape to kamper etter hverandre. Nå handler det om å vise karakter. Ting har ikke gått vår vei i det siste, nå må vi brette opp ermene og spille med hjertet utenpå drakten for å reise oss igjen, sa Silva.

David Silva var tilbake igjen etter fire kampers fravær, og kom inn som innbytter med 20 minutter igjen å spille. Forhåpentligvis er han frisk og rask nok til å spille fra start av søndag. Fernandinho har gang på gang vist at han er en av våre eller viktigste spillere, og det er nok ikke tilfeldig at vi nå står med to tap samt en uavgjort (mot Leicester i Carabao Cup) i de tre siste kampene han har mistet grunnet skade. Han er dessverre tvilsom til denne også. Vi får krysse fingrene for at han iallfall rekker torsdagens topp-oppgjør når Liverpool kommer på besøk. Vincent Kompany har også vært ute med skade den siste tiden og det er i skrivende stund usikkert om han blir klar til søndag.

Claudio Bravo og Benjamin Mendy er fortsatt ute med langtidsskader, mens Fabian Delph soner sin første av i alt tre kampers karantene etter onsdagens utvisning.

Southampton hadde en svak sesongstart, og i begynnelsen av desember hadde styret fått nok og gav manager Mark Hughes sparken etter kun en Premier League seier på de 16 første kampene (2-0 borte mot Crystal Palace). Inn kom østerrikeren Ralph Hasenhuttl (51). Han fikk en pangstart og vant begge sine to første kamper med henholdsvis 3-2 hjemme mot Arsenal og 3-1 borte mot Huddersfield, før det torsdag ble tap 1-2 hjemme mot Manuel Pellegrini¨s West Ham.

Pierre-Emile Højbjerg er tilbake igjen etter å ha sonet karantene mot West Ham, mens Michael Obafemi må stå over etter å ha pådratt seg en skade på trening. Ryan Berttand er også ute med skade og Mario Lemina er slitt med mageproblemer de siste dagene og regnes som usikker.

I det motsatte oppgjøret denne sesongen hadde Manchester City små problemer med å slå Southampton, og gav seg ikke før det stod 6-1 på resultat-tavlen. Et selvmål samt en scoring av Sergio Aguero og David Silva sørget den gang for at City ledet 3-0 allerede etter 18.minutters spill. Danny Ings reduserte på straffe etter en halvtime, men to scoringer av Raheem Sterling samt en av Leroy Sane sørget til slutt for en svært så komfortabel seier. 

Forrige sesongs møter var imidlertid av den spennende sorten. Begge gangene avgjorde City på overtid med omtrent kampens siste spark på ballen. Først da Raheem Sterling satte inn 2-1 på Etihad Stadium i november 2017, deretter da Gabriel Jesus satte inn 0-1 på St. Mary´s Stadium i sesongens siste kamp og med det sørget for at vi endte på historiske 100 poeng,

Manchester City har vunnet alle de fire siste innbyrdes oppgjørene i Premier League med en samlet målforskjell på 12-2. Sist Southampton-seier kom i mai 2016 da de vant 4-2 på St Mary´s Stadium. Kelechi Iheanacho lagde begge våre mål den gang. Sadio Mane, nå i Liverpool, lagde tre av Souhamptons fire mål. Det siste ble satt inn av Shane Long.

Ralph Hasenhuttl

Southamptons nye manager, Ralph Hasenhuttl, startet sin manager-karriere i tyske Unterhaching i oktober 2007. I 2011 bar det videre til VfR Aalen og tysk 3.liga. I sin andre sesong i Aalen tok han laget opp i 2.Bundesliga, men trakk seg fra jobben i juni 2013 etter uenigheter med sports direktøren i klubben, Markus Schupp.

Men det var først da Hasenhuttl kom til Ingolstadt 04 i oktober 2013 at man for alvor begynte å se hans kvaliteter som manager. Da han overtok etter Marco Kurz lå laget helt sist i 2.Bundesliga. Men da sesongen var over lå de på en 10.plass. I sin andre sesong (2014/15) ledet han likegodt laget til Bundesliga for første gang i klubbens historie, og sesongen etter endte Ingoldstadt 04 på en flott 11.plass. Han valgte likevel å ikke forlenge sin kontrakt og gikk sommeren 2016 til hardtsatsende RB Leipzig hvor han var til og med forrige sesong.

Hasenhuttl forventer at det er et revansesugent Manchester City lag som kommer på besøk søndag. Det er ikke normalt for et lag av deres kaliber å tape to kamper på rad. De har sine skadeproblemer, men det har uansett så mye kvalitet i troppen at de kommer med et meget godt lag. De har kanskje mistet litt selvtillit etter at de to ganger på rad har tapt etter å ha tatt ledelsen, men uansett forventer vi at det blir meget vanskelig for oss. Vi må nok spille en perfekt kamp for å få med oss et godt resultat, sier Hassenhutl.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 04.11.2018: Manchester City – Southampton 6-1 (Sterling 2, Aguero, D. Silva, Sane, Selvmål)
 • 13.05.2018: Southampton – Manchester City 0-1 (Jesus)
 • 29.11.2017: Manchester City – Southampton 2-1 (De Bruyne, Sterling)
 • 15.04.2017: Southampton – Manchester City 0-3 (Kompany, Sane, Aguero)
 • 23.10.2016: Manchester City – Southampton 1-1 (Iheanacho)
 • Southampton har bare vunnet en av som 30 siste Premier League kamper mot de nåværende topp 6 lagene (8 uavgjorte og 21 tap)
 • I alle de tre siste tapene våre (Chelsea, Crystal Palace, Leicester) har motstanderen scoret på sin første avslutning på mål.
 • 6 av Pep Guardiolas 11 Premier League tap har kommet i desember måned.
 • Raheem Sterling har vært direkte involvert i 10 scoringer p sine 10 siste Premier League kamper mot Southampton ( 6 mål og 4 assist).

Dommer er Paul Tierney. Dette blir andre gang han dømmer Manchester City denne sesongen, den første var i 2-1 seieren borte mot Watford i begynnelsen av desember.

Kampstart er søndag kl 15.15 og kampen kan ses på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

9 svar

 1. Årets viktigste kamp. Seier her og det har snudd 😊

 2. Aguero må opp et hakk, så ikke god ut sist..

  Delph holder ikke nivået, så håper vi får se noen andre på backen.

 3. Andreas sier:

  Vi får vel se sandler på backen tenker jeg 👌

 4. Flott innledning og faglig oppdatering, man gleder seg til kampen allerede 🤗

 5. Nå er vel Delph ute for soning av rødt kort mot Leicester så han slipper å spille. Det vi trenger nå er marginer og flyt i spillet. Det har manglet i det siste men også sløvt forsvarsspill har kosta oss.

 6. Kampene kommer tett, men ikke tett nok for tiden 😂 vi må vinne denne kampen og i det minste håpe på en U i kveldskampen i dag 👏👏 💙🇬🇧⚽️

 7. Blameis sier:

  Tror dessverre City må se langt etter ligatittelen i år. Liverpool virker utrolig sterke (5-1 mot Arsenal). Skal være fornøyd om City unngår tap 3 januar. Men det er tre andre titler å kjempe om. Fernandinho kan umulig bety alt når det gjelder den siste tids labre resultater. Det mange spillere som har vært under pari i det siste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.