Nytt City-tap

City er inne i en meget dårlig periode og tapte også Boxing Day da Leicester stakk av med alle de tre poengene på King Power Stadium.

Det betyr at Pep Guardiolas menn nå er nede på tredjeplass på Premier League-tabellen, etter også å ha blitt forbigått at Tottenham. Liverpool på førsteplass ligger nå sju poeng foran City, etter at de knuste Newcastle med 4-0 på Anfield i dag.

City hadde både Kevin De Bruyne og Sergio Agüero med fra start til dagens kamp, men manglet fortsatt Fernandinho, som det har blitt mer og mer tydelig nå som han har vært ute av spill, hvor viktig han er for laget. Motstanderne har sluppet altfor lett til de siste kampene, og sammenlignet med tidligere har høst, har forsvaret lekket som en sil. Også i dag skulle det bli to baklengs, og det var altså Leicester som skulle ta med seg seieren, til tross for at det var City som først tok ledelsen. Det samme skjedde sist lørdag da også City tok ledelsen hjemme mot Crystal Palace, men endte opp med å tape kampen.

Kyle Walker, som har fått en del kritikk den siste tiden, fikk hvile i dag, mens Danilo, som var tilbake etter skade, og Fabian Delph fikk ansvaret for hver sin back. Ingen av dem hadde noen særlig god kamp, og særlig sistnevnte gjorde noen grove feil.

Det var som sagt likevel City som skulle ta ledelsen, etter at Leicesters forsvarslinje ikke satt helt som den skulle etter 13 minutter. Det gjorde at Sergio Agüero kunne spille gjennom Bernardo Silva, som ikke var i offside siden den ene Leicester-backen la langt bak resten av forsvarslinjen. Alene med keeper Kasper Schmeichel gjorde portugisiske Silva ingen feil, og satte ballen i det lengste hjørnet. Dermed sto det 0-1 i Leciester, og det virket som om det kunne bli en fin kveld i Leicester for den tilreisende City-fansen.

Det skulle ikke imidlertid ikke gå mange minuttene var det var balanse i regnskapet og lagene var like langt. 18 minutter var spilt da dommer Mike Dean ristet på hodet og signaliserte at spillet skulle fortsette da Danilo så ut til å bli felt oppe på Leicesters banehalvdel, noe som gjorde at vertene kunne kontre. Jamie Vardy ble spilt gjennom på Leicesters venstrekant, og til tross for at det var City-spillere i forsvar og bare én Leicester-spiller inne i boksen, nemlig Marc Albrighton, var det nettopp hans hode Vardy skulle greie å finne med et presist slått innlegg. Fabian Delph var absolutt ikke våken da Albrighton sprang bak ryggen hans og fikk et hav av rom til å heade ballen i det lengste hjørnet til side for Ederson og i nettet. 1-1 og Pep Guardiola vil nok spørre seg hvordan Albrighton kunne få stå helt alene på bakerste i feltet, mens en haug med City-forsvarere, ledet an av Fabian Delph, gjorde veldig lite for å forhindre scoring.

Sergio Agüero kunne ha gitt City ledelsen igjen etter 35 minutter da Leroy Sané ble spilt gjennom og han sendte ballen bakover i feltet fra dødlinja. Dessverre for City og Agüero fikk han ballen litt bak seg og hadde ingen enkel jobb med å avslutte fra femmeterstreken. Ballen gikk da også høyt over mål.

Også kort tid etter kunne City ha scoret, før Bernardo Silva utilgivelig skulle gi ballen fra seg med en håpløp pasning bakover som endte rett i beina på en Leicester-spiller. Heldigvis for Citys del var Ederson våken og fikk reddet. Og bare et par minutter etter det igjen kunne det igjen ha blitt Leicester-mål da en ball ble slått på bakerste i feltet, forbi Fabian Delph som igjen ikke var våken nok, noe som gjorde at Choudhury fikk avsluttet. Rett på Ederson, før ballen nærmest trillet langs streken, før City fikk klarert. Med andre kunne det fort ha blitt langt flere mål før pause, og 1-1 var absolutt ikke noe urettferdig resultat.

Andreomgang skulle bli mindre hektisk, og sett med City-øyne var det mest gledelige som skjedde at David Silva etter 70 minutter gjorde comeback, da han kom inn for Kevin De Bruyne. Det skulle likevel ikke hjelpe, for etter 80 minutter spilt skulle seiersmålet komme, og det var Leicester som skulle få det – og på samme måte som mot Crystal Palace skulle Ederson være sjanseløs mot et fantastisk langskudd helt inne ved stolperoten, høyt oppe i målet. Leroy Sanés klarering på en corner var for svak, og endte bare i beina på Ricardo Pereira – som ladet skuddfoten og fyrte av. Ballen gikk forbi en haug med spillere og endte som sagt opp helt inne ved stolperoten, et godt stykke oppe i målet, utagbart for Ederson.

Dermed 2-1, og skuffende nok skulle City aldri greie å gire om og legge et ekstra trykk på Leicester i tiden som gjensto. I stedet skulle Fabian Delph bli utvist like før ordninær tid var ute. Taklingen på ball var helt ren, men han fullførte taklingen videre og traff deretter målscorer Ricardo i beinet med knottene. Det direkte røde kortet fra dommer Dean virket kanskje noe strengt, og med bare ti mann på banen, skulle det iallfall bli vanskelig for City å greie å utligne.

Det gjorde de da heller ikke, og på en dag da det endte med storseier for både Tottenham, Liverpool, Manchester United og Everton, skulle altså City tape for andre kamp på rad. Spørsmålet nå er hva Pep Guardiola skal finne på før neste oppgjør, som er borte mot Southampton kommende søndag.

Relaterte saker

20 svar

 1. Anonym sier:

  Litt skuffende men tre poenger neste kamp👍🏻

 2. Andreas sier:

  Helvette hvor dårlige vi er bakover, ederson slipper inn alt som er, muric vokter buret i neste kamp. Det neste blir vel at pep lar mangala få sjansen, vår ukrainske venn zinzhenko er et mye bedre alternativ en svake fabian Delph, gang på gang gjør han markeringsfeil. Nå må pep ta grep!!

 3. Syns hele desember har vært under parti. Mye skader har skylden og tette kamper, men selv med 2 lag i stallen så ser en betraktelig hvem som ikke fungerer.
  Alle bør nok gå i seg selv og steppe opp tre hakk. Savner gutset de hadde til å vinne 2.ball
  Så syns jeg det er meget merkelig at en ikke klarer å utnytte cornere bedre
  13 cornere mot Chelsea
  13 cornere mot Palace
  7 cornere mot Leicester

 4. John Akse sier:

  Har ikke sett kampen i dag men har sett målene, og skylle på Ederson blir helt feil etter min mening. Selv om det er mulig å redde ett skudd eller heading med en verdensklasse redning betyr ikke det at det er keepertabbe om den går inn. Problemet til city er og kommer til å bli at vi ikke har noen alternativer til Fernadinio. I dag var Delph helt ute ihvertfall på 1-1 målet.

 5. Andreas sier:

  Enig i det du sier Morten , men hvordan i svarte har vi begynt å slippe inn så mye mål? Savner vi vår leder komPany ? Å vår kjere fernandinho burde vi så absolutt hatt en erstatter for. Douglaz luiz som er vår men spiller i girona gjør sine saker bra i Spania, håper han blir erstatteren til sommeren

 6. Andreas sier:

  Ederson har ikke det Alisson har å det er avgjørende match redninger.

 7. Anonym sier:

  Savnet av Fernandinho er enormt !
  Vi slipper inn mye mål fordi vi slipper motstanderne inn på 16 meteren der de får skyte.
  I tillegg til rusk i laget generelt pga alle skadene.

 8. Cornere for City er jo ingenting greier ikke å lette opp en ball det er tragisk spør du meg men mitt kjære City kommer sterkere tilbake

 9. Man City sier:

  Trist at vi taper kampen… igjen. Nå må vi ha en seier før Liverpool stikker av med enda flere poeng… de ser alt for sterke ut desverrre

 10. Alt for dårlig! Trenger forsterkinger på DM og LB!

 11. Jakob Berge sier:

  Må vi sette vår lit til Mangala snart?

 12. Andreas sier:

  Hadde vert gøy å se philiphe sandler på venstre back

 13. Gutta kommer brutalt og hensynsløst tilbake. Dette gjør bare resten av vinteren og våren mer interessant.

 14. Svakt i begge 16 metere, konsentrasjonen er ikke der fpr øyeblikket, kommer det blir sesongen bra, skjer det ikke, så sliter vi, kan ikke skape så mye å ende med 1 mål.

 15. Uten å ha analysert for mye er det første som slår meg nå er at vi i det siste slår mye høyt inn i motstanderens 16-meter (spiller uten boksåpneren D.Silva). Der taper vi ALLE dueller. Bakover er vi ikke tett nok opp i motspillere som angriper, vi gir bort for stor plass.

 16. Frank Bjørnø sier:

  Ser ut som de mangler spille glede,vi kommer tilbake.har vært godt vant.har ikke plutselig blitt dårlige spillere.håper på et godt blått 2019.

 17. Tommy Kvarsvik:
  Hvor gikk egentlig det langskuddet til Pereira inn hen? 🤪

 18. Det blir nok bedre nå etterhvert som nøkkelspillere er på tur tilbake etter skade. Synd vi blir liggende så langt etter ligaleder. Kanskje nådde vi bunnen i dag. Seier mot Soton og ligaleder så er vi igang igjen 😊 Hold på trua no 👍

 19. Delph var sjokkerene dårlig i går😢😢

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.