Før kampen: Leicester – Manchester City

Manchester City går inn i en svært viktig periode av sesongen når de nå skal spille tre kamper i løpet av halvannen uke, hvorav den siste av de tre er hjemme mot serieleder Liverpool.

Etter det noe uventede tapet for Crystal Palace ligger vi nå fire poeng bak Liverpool, og risikerer å havne skikkelig bakpå i tetkampen dersom vi avgir flere poeng i løpet av jule-og nyttårs helgen. 

Først ut er to tøffe bortekamper mot henholdsvis Leicester og Southampton. Leicester reiste seg mesterlig etter at vi slo dem ut av Ligacupen (Carabao Cup) på straffer i forrige uke, og slo i helgen Chelsea 1-0 på Stamford Bridge etter en scoring av Jamie Vardy. Deretter går turen ned til Southampton. Der møter vi et hjemmelag, som etter at de sparket Mark Hughes og ansatte Ralph Hasenhuttl som ny manager, nå står med to strake seire. Først ble Arsenal slått 3-2 hjemme, før man i helgen slo Huddersfield 3-1 på bortebane. Og sist, men ikke minst, 3.januar kommer Liverpool på besøk, et Liverpool-lag som i skrivende stund står uten tap i Premier League så langt denne sesongen (15-3-0) og som også tok seg videre fra en meget tøff Champions League-gruppe sammen med Paris St. Germain og på bekostning av Napoli.

Etter å ha kommet oss greit gjennom en periode med mange skadefravær og dertil mye rotasjon på laget, kom vi oss skikkelig ned på jorden igjen lørdag da Crystal Palace var både heldige og gode og kunne til slutt innkassere sin første borteseier mot Manchester City på 28 år. Etter at City startet klart best og tok ledelsen 1-0 ved Ilkay Gundogan, reiste gjestene seg og satte inn 1-1 og 1-2 på sine to første avslutninger på mål. Og da de satte inn en straffe i starten av andre omgang, skjønte vel de fleste at dette ville bli en tung ettermiddag for Manchester City. En redusering av innbytter Kevin De Bruyne fem minutter før slutt hjalp lite, og dermed gikk vi på vårt første hjemmetap i Premier League denne sesongen.

For første gang denne sesongen startet vi uten både David Silva, Fernandinho (begge skadet) og Kevin De Bruyne (innbytter) på vår midtbane. Noe som selvfølgelig var merkbart. John Stones ble valgt i den defensive midtbanerollen som Fernandinho normalt bekler, og viste vel med all tydelighet at han heller bør danne stopperparet sammen med Aymeric Laporte. Kyle Walker hadde vel også en kamp som for hans del snarest bør gå i glemmeboken, og nå som Danilo er tilbake igjen etter skade, vil det vel ikke overraske noen om Walker nå får en aldri så liten pust i bakken etter flere svake kamper i det siste.

David Silva er trolig tilbake igjen til denne. Han måtte gi seg med en hamstring-skade i oppgjøret mot Chelsea for snart tre uker siden, men var tilbake i trening igjen mot slutten av forrige uke. Fernandinho fikk føling med et eller annet på den siste treningen før Palace-kampen og måtte kaste inn håndkleet. Han må nok regnes som tvilsom til denne. Det tas nok ingen sjanser med tanke på at Liverpool-kampen bare er en drøy uke unna.

Kevin De Bruyne var tilbake fra start i ligacupkampen mot Leicester for en ukes tid siden, men startet på benken sist. Her tror vi nok vi får se De Bruyne fra start igjen. Det gjør vi nok også med Sergio Aguero, som har kommet inn som innbytter i de to siste kampene etter sitt skadefravær. Claudio Bravo og Benjamin Mendy er ute med langtidsskader.

Aguero scorer på straffe borte mot Huddersfield

Apropos Aguero, det lages statistikk av det meste, og en litt snodig er at vår argentinske toppscorer faktisk ikke har lagd et eneste Premier League-mål på bortebane i England i løpet av hele 2018. Han har fortsatt to sjanser, men vi må faktisk helt tilbake til november 2017 for å finne sist han satte inn et Premier League-mål på bortebane i England. Det var forøvrig på straffe borte mot Huddersfield i en kamp vi til slutt vant 2-1. Etter det har han ved to anledninger lagd mål på bortebane i ligasammenheng, men begge disse har vært i Wales mot henholdsvis Swansea og Cardiff. Men ser vi bort fra Premier League så har ikke bortebane vært til særlig hindring for Aguero. I Champions League har han lagd mål i seks bortekamper på rad, inkludert de mot Shakthar Donetsk, Basel, Hoffenheim og Lyon i 2018. I Ligacupen lagde han mål borte mot Bristol City i den ene semifinalen, samt i finalen mot Arsenal på Wembley. Og han kom også på scoringslisten i Community Shield-kampen mot Chelsea på Wembley i august.

Vi tipper Manchester City starter med disse 11: Ederson, Danilo, Stones, Laporte, Delph, Gundogan, D. Silva (eventuel B. Silva dersom D. Silva ikke blir klar), De Bruyne, Sterling, Sane og Aguero.

Etter tre strake Premier League kamper uten seier (0-1-2) fikk Leicester en etterlengtet opptur da de tok en overraskende borteseier mot Chelsea på lørdag. Jamie Vardy er tilbake etter skade og satte inn kampens eneste mål i starten av andre omgang, og bidro til at Leicester nå har tatt flere poeng på bortebane (14) enn på hjemmebane (11) så langt denne sesongen. Hjemme står de foreløpig med tre seire (mot Wolverhampton, Huddersfield og Watford), to uavgjorte (mot West Ham og Burnley) og tre tap (mot Liverpool, Everton og Tottenham).

Manager Claude Puel har måttet tåle en del kritikk for manglende resultater, men selv bryr han seg lite om spekulasjonene som har svirret rundt hans framtid som Leicester-manager. 

De som har fulgt oss tett fra begynnelsen av sesongen vil se at vi har spilt noen strålende kamper med gode prestasjoner på banen og et godt samhold innad i laget. Men vi har ikke alltid fått den uttellingen vi synes vi har fortjent, sier Puel.

Han har stort sett en skadefri tropp å velge fra, med unntak av langtidsskader på Matty James og Daniel Amartey.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 18.12.2018: Leicester – Manchester City 1-1 (De Bruyne). Carabao Cup. 1-3 på straffespark konkurranse.
 • 10.02.2018: Manchester City – Leicester 5-1 (Aguero 4, Sterling)
 • 19.12.2017: Leicester – Manchester City 1-1 (B. Silva). Carabao Cup. 3-4 på straffespark konkurranse.
 • 18.11.2017: Leicester – Manchester City 0-2 (Jesus, De Bruyne)
 • 13.05.2017: Manchester City – Leicester 2-1 (D. Silva, Jesus)
 • James Maddison har skapt 41 målsjanser så langt denne sesongen, mer enn noen annen engelsk spiller i Premier League
 • Jamie Vardy har scoret 13 mål på sine 15 siste kamper mot de etablerte topp 6 lagene.
 • Manchester City har nå to tap på de tre siste Premier League-kampene. Det samme som på de 61 foregående Premier League- kampene.
 • Manchester City har kun holdt nullen i en av de siste åtte Premier League-kampene.
 • Manchester City har vunnet sine fire siste kamper på 2.juledag, og åtte av sine siste ti på denne datoen. Sist tap kom mot Sunderland i 2012.

Dommer er Mike Dean. Dette blir den første gangen denne sesongen han dømmer en kamp der Manchester City er involvert. Sist han dømte oss var i 0-0 kampen hjemme mot Huddersfield i begynnelsen av mai.

Kampstart er onsdag kl. 16.00. Kampen vises ikke direkte på noen norske TV-kanaler. Det beste TV2 kan tilby oss er å vise kampen i opptak kl 21.55 på TV2 Sport Premium 2.

Relaterte saker

2 svar

 1. Takk for disse oppdateringene. De er et pustehull i et hav av media-hysteri og klikkhoreri som er der ute. Her får vi en grei oversikt over tilgjengelige spillere, status til motstanderne og edruelige vurderinger. Jeg er utrolig lei av artikler som «fem ting du må vite før kampen» eller «derfor gruer Pep seg til dette møtet». Takk for at vi har en sil som Manchestercity.no. Som opplyser og sorterer der andre bare forvirrer. Det var bare det jeg ville si til Harald Larsen og dere andre som skriver her.

 2. Blameis sier:

  Flott sammendrag. Interessant statistikk vedrørende Agureo (som etter mitt syn ikke var særlig bedre enn Walker i kampen mot Crystal Palace). Kan bli tøft mot Leicester. I tillegg til Liverpool kommer et imponerende og velspillende Tottenham to poeng bak.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.