Sjokktap mot Palace

For første gang på 28 år tapte Manchester City hjemme mot Crystal Palace.

22. desember 1990 slo Crystal Palace Manchester City 2-0 på Maine Road. 22. desember 2018 skulle bli neste gang ørnene gjorde det igjen. Hjemmepublikummet i Manchester kunne knapt tro det de så da svakt plasserte Crystal Palace stakk av med alle de tre poengene etter å ha snudd kampen og vunnet 3-2 i regnværet på Etihad.

Pep Guardiola valgte å la både Sergio Agüero og Kevin De Bruyne starte på benken til dagens kamp, mens Fernandinho ikke ble spilleklar. Det betydde at John Stones fortsatte å bekle den defensive midtbanerollen, foran Aymeric Laporte og Nicolas Otamendi som utgjorde stopperparet. Kyle Walker og Fabian Delph var å finne på hver sin back, mens Leroy Sané og Raheem Sterling hadde ansvaret for kantene offensivt. Ilkay Gündogan og Bernardo Silva var indreløpere, og helt på topp ble altså Gabriel Jesus foretrukket foran Sergio Agüero, som nettopp er tilbake etter skade og ikke helt i form.

Det var de lyseblå som oppskriftsmessig tok styringen fra start, noe som var tydelig å se både da det gjaldt ballinnehavstatistikken, samt cornerstatistikken. Det var også nære på flere ganger at det skulle bli scoring, men Palace skulle stort sett greie å klarere etter en del klabb og babb i feltet. Den største sjansen av denne typen kom etter 17 minutter da et innlegg ble slått på bakerste mot Sterling, som ikke fint rent treff. I stedet havnet ballen hos Bernardo Silva, men skuddet hans fra kort hold gikk bare i en mur av Palace-bein på streken.

Før det kunne også Fabian Delph ha gitt City ledelsen etter bare drøye minuttet spilt da han fikk meget godt treff på et langskudd, men keeper var med på notene og fikk slått over.

De lyseblå skulle produsere flere og flere cornere, og til slutt, etter 27 minutter, skulle det også bli scoring. Fabian Delphs høye ball inn i feltet var perfekt slått, og Ilkay Gündogans gjennomløp var genialt. Plutselig fikk tyskeren stå helt alene og heade City i ledelsen. Dermed 1-0, og det var nok ikke mange som trodde at det skulle bli noe annet enn hjemmeseier nå.

Men så, bare fem minutter etter, skulle Palaces Jeffery Schlupp sørge for balanse i regnskapet på bortelagets aller første sjanse i kampen. Ørnene rullet opp et fint angrep og James McArthur trillet videre til nevnte Schlupp, som hadde Kyle Walker på seg. Walker ble imidlertid altfor passiv og da han løftet beinet benyttet Schlupp muligheten til å skyte i det lengste hjørnet fra skrått hold. Skuddet var både hardt og presist, og Ederson hadde ikke mulighet til å nå ned i tide. Til tross for et godt skudd må nok Kyle Walker ta på seg en del skyld for at Schlupp i det hele tatt fikk komme til avslutning.

Vondt skulle bli til verre bare tre minutter etter da gjestene fra London skulle gå opp i ledelsen, takket være et kanontreff av Andros Townsend. City klarte aldri skikkelig å klarere en ball som spratt inne i boksen, og to City-spillere gikk også i veien for hverandre. Til slutt headet Bernardo Silva ballen ut – rett i farlig område der altså Townsend ventet. 27-åringen fikk drømmetreff da han fra 25 meter klinket til på volley og traff omtrent helt oppe i krysset. Ikke bare var skuddet godt plassert, men det var også knallhardt og selv om Ederson strakk seg så lang han var, var det til ingen nytte. Palace hadde snudd kampen, og publikum kunne knapt tro det de så.

City maktet ikke å skape noe mer resten av omgangen, men med en hel omgang igjen å spille var kampen på ingen måte kjørt da dommer Marriner blåste for pause i regnværet i Manchester.

En vanskelig oppgave skulle imidlertid bli nesten umulig sju minutter ut i den andre omgangen. Først var Palace utrolig nære å gå opp i 3-1 da Townsend headet i stolpen, og på returen var Kyle Walker fullstendig hodeløs da han kastet seg inn i et forsøk på å takle ballen foran gjestenes Meyer. Han traff imidlertid ikke noe annet enn spilleren, og dommeren gjorde helt rett da han pekte på straffemerket. Ederson valgte riktig side på straffen til Luka Milivojevic, men rakk ikke bort. 1-3!

Etter dette lå Crystal Palace med elleve spillere i forsvar omtrent hele tiden, mens City stanget og stanget mot en mur de ikke fant ut hvordan de skulle trenge gjennom. Pep Guardiola satte innpå både Sergio Agüero, Kevin De Bruyne og Riyad Mahrez i et forsøk på å snu kampen, men det gikk ofte for tregt med de lyseblå, som heller ikke var kreative nok til å trenge gjennom Palace-muren.

Leroy Sané var imidlertid veldig nære etter 76 minutter da han satte et frispark i stolpen, men det ville seg ikke.

Etter 85 minutter skulle det imidlertid bli ny nerve i kampen da et innlegg fra Kevin De Bruyne gikk direkte i mål, bak en forfjamset keeper, og etter denne 2-3-scoringen startet en ny stormoffensiv mot Palace-buret. Gabriel Jesus var svært nære på da han headet et innlegg like over tverrligger, men det ville seg ikke, og fem minutter på overtid var kampen slutt og fadesen et faktum.

I og med at Liverpool vant i går er de nå fire poeng foran City på toppen av Premier League-tabellen til jul.

Relaterte saker

23 svar

 1. John Akse sier:

  Kyle Walker begynner å koste oss dyrt etterhvert, alt for ofte involvert i negative situasjonar😡lykketreffet til Townsed er en sånn som går inn en av hundrede ganger. Likevel har de nok overtak til å snu det, no blir d tøft mot Liverpool som i tillegg til godt spill også har marginene på sin dide

 2. Walker burde få halv lønn etter denne kampen. Pep ut og kåre Ingebrigtsen inn. 💙

 3. Sverre Hoem Sverre Hoem sier:

  Kyle Walker for President! #sloppydefending

 4. Anonym sier:

  Dette har vi sett i flere uker nå; farlig hver gang motstanderen er i nærheten av vår 16 meter !

 5. Terje Negård sier:

  Mye rusk i maskineriet i dag, men Pep må nok ta mesteparten av skylden selv med så naiv lagoppstilling. Stones er ikke i nærheten av å besitte de egenskapene som skal til for spille sentral midtbane på City, tror faktisk Delph hadde vært et bedre valg. Stones var svak mot et reservepreget Leicester i cupen også, burde heller ha fått fortsette som stoppermakker til Laporte, de hadde noe på gang. Synes forøvrig at Walker begynner å få mange baklengsmål på nakken, samtidig som de offensive bidragene blir færre og færre. Mener City feilvurderte ved ikke å prioritere backup for Fernandinho i sommer, de ser ikke ut til å gjøre noe i januar heller. Kommer sannsynligvis til å koste dem seriegullet, for Liverpool kommer ikke til å avgi mange poeng denne sesongen.

 6. Espen Haugen Espen Haugen sier:

  Må regne med et bananskall ila sesongen, da var det unnagjort… vi ser framover👍👍👍

 7. Tipper gutta er på topp igjen mot Leicester. Et tap må vi tåle, så får vi satse på at vi er back on track og er motivert og tar Liverpool 3. januar 😊

 8. Ut med pep, inn med Mourinho

 9. 3 skudd mot og 3 mål. Håper vi kan få se Kompany i forsvaret framover. Elendig forsvarsspill på første og tredje mål.

 10. Rolf Erdal sier:

  Deja vu! Vi taper hjemme 2-3 mens U vinner 5-1 borte… Frysninger og kvalme.

 11. Anonym sier:

  Egentlig fullstendig ufattelig at vi slapp inn 3 mål i denne kampen. Hva skjedde ????

 12. Jakob Berge sier:

  Svak kamp seff, men la oss ikke grave oss ned. Over 100 kamper siden vi ikke spilte fra start med Silva, Kdb og ikke minst Ferna. Spesielt Ferna har enormt mye å si def og off, med sine kvikke føtter. Skuffende å se at vi ikke viser den desperasjonen på 1-3 selvom CP skal ha honnør for en utrolig god kamp. Let’s bounce back!

 13. Jakob Berge sier:

  Ser at mange klager på Walker her, men vi må ikke glemme hvor viktig han er i å løpe opp angrepsspillere og hindre mye innlegg, alene med keeper situasjoner osv med den enorme farten sin. Han er ofte god med ballen også, så dem som mener Danilo bør komme inn, bør se en video på YouTube hvordan han forsvarer seg…

 14. Blameis sier:

  Fortjent tap. På tide Aro Murić får prøve seg mellom stengene. Med tap mot Liverpool 3 januar er løpet kjørt. Det kan meget fort skje slik som Liverpool spiller om dagen.

 15. Tror det henger mye sammen med skade på ferna, Silva , og at Kevin og Kun ikke er 100% ennå. Stones som «Fernandino» er litt for spennende

 16. Frank Bjørnø sier:

  Walker har godt av en pause på benken, vi må kjøpe ny back i januar. God blå jul.

 17. Sheikene står klare med nye milliarder i januarvinduet nå tenker jeg.. kan jo ikke tape en kamp🙄😲

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.