Før kampen: Leicester – Manchester City

Nesten på dagen ett år etter at vi møtte Leicester i kvartfinalen i forrige sesongs Carabao Cup på King Power Stadium, er det tirsdag klart for ny kvartfinale i Carabo Cup mot samme motstander og på samme sted.

Tirsdag 19. desember 2017 gikk et noe reservepreget Manchester City-lag videre til semifinalen etter å ha slått Leicester 4-3 på straffer, da det stod 1-1 etter ordinær tid og ekstraomganger. Bernardo Silva gav oss ledelsen1-0 i det 26.minutt av den kampen, men en straffe-scoring av Jamie Vardy på overtid sørget for ekstraomganger som ble målløse. I den påfølgende straffespark-konkurransen beholdt Manchester City-spillerne roen. Ilkay Gundogan, Yaya Toure, Lukas Nmecha og Gabriel Jesus satte alle sine straffer sikkert i mål. Og da Jamie Vardy og Riyad Mahrez misset på sine forsøk, kunne City-spillerne slippe jubelen løs. Senere gikk vi helt til topps i denne turneringen etter å ha slått Bristol City 5-3 sammenlagt over to semifinaler. Deretter ble Arsenal slått 3-0 i finalen på Wembley.

City-spillerne jubler etter å ha slått Leicester på straffer i forrige sesongs Carabao Cup kvartfinale

Denne sesongen har man gått bort fra ekstraomganger i denne turneringen, nå går man i stedet rett løs på straffespark-konkurranse dersom det skulle stå uavgjort etter 90 minutters spill pluss eventuelle tillegg. Det vil også bli benyttet video-assistert dømming (VAR) i denne kampen.

Med det tette kampprogrammet vi er midt inne i kunne nok Pep Guardiola tenkt seg å rotere mye på laget til denne, men med mange spiller ute med skader sier Pep at han har begrenset med muligheter og at noen av de som har spilt mye i det siste også må ta sin tørn også i denne. Likevel tror vi at vi får se en del rotasjon i startoppstillingen forhold til de 11 som startet lørdagens oppgjør mot Everton.

Unggutten Aro Muric har fått tillit mellom stengene i de to foregående kampene i denne turneringen (borte mot Oxford og hjemme mot Fulham) og får trolig sjansen til å skaffe seg ennå mer erfaring på dette nivået i denne. Kyle Walker har slitt litt med sykdom i det siste, og spillet har heller ikke vært det beste den siste tiden. Mulig han trenger en aldri så liten pust i bakken, og dersom Danilo blir klar går nok brasilianeren inn på Walkers plass. Oleksandr Zinchenko får trolig sjansen på motsatt side. John Stones måtte gi seg halvveis i Champions League oppgjøret mot Hoffenheim, men var tilbake på benken mot Everton. Vi tror han danner stopperparet sammen med Vincent Kompany, slik at Aymeric Laporte får en velfortjent hvil etter å ha spilt mye denne sesongen.

På midtbanen fikk vi et gledelig gjensyn med Kevin De Bryne da han kom inn de siste 15 minuttene mot Everton. Guardiola uttalte etter den kampen at De Bruyne nå trenger å få spilt seg i form igjen etter lange skadeavbrekk og at han starter i denne. Phil Foden var til tider strålende mot Hoffenheim og tar ganske sikkert en plass sentralt på vår midtbane samme med De Bruyne. Trolig på bekostning av Bernardo Silva som har sett litt sliten ut i det siste. 

Fernandinho har gang på gang vist at han er en av våre absolutt viktigste spillere, og har spilt utrolig mye så langt denne sesongen. Så mye at vi tror Pep nå velger la brasilianeren få hvile og at Fabian Delph eller Ilkay Gundogan tar jobben som defensiv midtbanespiller. Raheem Sterling startet på benken sist, og kommer trolig inn på laget igjen. På den andre kanten tror vi Riyad Mahrez starter på bekostning av Leroy Sane. På topp har Gabriel Jesus endelig våknet til liv igjen og lagde to flotte mål nå i helgen. Sergio Aguero var også tilbake igjen etter fem kampers fravær og kan være aktuell for en start her. Vi tror likevel Pep velger å fortsette med Jesus, og at Aguero kommer inn og får seg noen minutter i den andre omgangen slik at han er fit-for-fight til helgens oppgjør mot Crystal Palace på Etihad Stadium.

Claudio Bravo, Benjamin Mendy og David Silva er alle uaktuelle grunnet skader.

Vi tipper Pep velger disse 11 fra start: Muric, Danilo, Kompany, Stones, Zinchenko, Delph, De Bruyne, Foden, Sterling, Mahrez, Jesus.

Hjemmelaget må klare seg uten venstrebacken Ben Chilwell, som fikk sin landslagsdebut for England tidligere i år. Han sliter med et vondt kne. Daniel Amartey er også ute med en brukket ankel. I tillegg er Jonny Evans suspendert etter å ha pådratt seg gult kort i begge de to foregående rundene. Det er også knyttet litt usikkerhet til om Jamie Vardy spiller eller ikke. Han var tilbake i startoppstillingen igjen i helgens oppgjør borte mot Crystal Palace (tap 1-0) etter å ha vært ute med en muskel-skade, og man vil se hvordan han responderer etter lørdagens kamp før en endelig avgjørelse tas. Men det tas neppe noen sjanser så kort tid etter et slikt skadeavbrekk. Sannsynligvis starer han på benken dersom hans det hele tatt blir med i kamptroppen. Forsvarsspilleren Harry Maguire fikk seg en smell tidlig i kampen mot Crystal Palace, men kom seg gjennom samtlige 90 minutter og blir trolig klar til denne.

På veien til denne kvartfinalen har Leicester slått Fleetwood 4-0 hjemme. Deretter spilte de 0-0 borte mot Wolverhampton før de vant 3-1 på straffer. I forrige runde ble det nok en gang 0-0, denne gang hjemme mot Southampton. Men nok en gang tok de seg videre etter seier på straffespark konkurranse (6-5).

I Premier League ligger de foreløpig på en 12. plass med 22 poeng (6-4-7) på de 17 første kampene. De to siste har endt med tap (0-2 hjemme for Tottenham og 1-0 borte mot Crystal Palace), sist seier kom 1.desember da Watford ble slått 2-0 hjemme på King Power Stadium.

Allerede 2.juledag møtes lagene igjen, da i Premier League også det på King Power Stadium.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 10.02.2018: Manchester City – Leicester 5-1 (Aguero 4, Sterling)
  • 19.12.2017: Leicester – Manchester City 1-1 (B. SIlva). Carabao Cup. Manchester City videre etter seier 4-3 på straffespark konkurranse.
  • 18.11.2017: Leicester – Manchester City 0-2 (Jesus, De Bruyne)
  • 13.05.2017: Manchester City – Leicester 2-1 (D. Silva, Jesus)
  • 10.12.2016: Leicester – Manchester City 4-2 (Kolarov, Nolito)

Dommer er Lee Mason. Dette blir tredje gangen han skal dirigere trafikken i en av våre kamper denne sesongen. De to foregående var henholdsvis hjemme mot Brighton ( seier 2-0) og hjemme mot Southampton (seier 6-1). Graham Scott har ansvaret for VAR.

Kampstart er tirsdag kl.20.45, og kampen kan du se på Viasat 4.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.