Før kampen: Manchester City – Everton

Både Sergio Aguero og Kevin De Bruyne kan være tilbake til lørdagens oppgjør mot Everton, mens Fernandinho og John Stone regnes som usikre.

Pep Guardiola kunne på fredagens pressekonferanse fortelle at både Aguero og De Bruyne har trent for fullt de siste dagene uten å kjenne noe til skadene som har satt dem ut av spill. En endelig avgjørelse på om de blir med i kamptroppen eller ikke tas først etter trening fredag ettermiddag. John Stones måtte gi seg etter en omgang i oppgjøret mot Hoffenheim onsdag, og har fått behandling siden. Han ventes å returnere til trening igjen fredag, men regnes som usikker til lørdagens oppgjør. Det samme gjelder Fernandinho som også stod over onsdagens kamp etter å ha fått føling med en lårskade i oppgjøret mot Chelsea.

David Silva er uaktuell med en hamstring-skade. Claudio Bravo, Danilo og Benjamin Mendy er også ute med skader.

Manchester City reiste seg etter forrige helgs nederlag mot Chelsea, og selv med et sterkt redusert lag vant vi fortjent 2-1 hjemme mot tyske Hoffenheim i den siste gruppespillkampen i Champions League. Og sikret oss dermed gruppeseieren og retten til å møte en av toerne i de andre gruppene. Ettersom de tre andre engelske lagene alle ble nummer to i sine respektive puljer er disse toerne utelukket for oss i 1/8 dels finalen, det samme gjelder Lyon som ble nummer to i vår gruppe. Dermed gjenstår det bare fire aktuelle motstandere for oss i den første cuprunden. De fire er Atletico Madrid, Schalke 04, Ajax og Roma. Trekningen for 1/8. dels finalen er førstkommende mandag kl.12.

Everton har vist seg å være en vanskelig nøtt å knekke for Pep Guardiola. Først på sitt fjerde, og hittil siste, forsøk som City-manager maktet han å slå laget. Det var i 3-1 seieren på Goodison Park i slutten av mars i år. På samme bane opplevde Guardiola en av sine mørkeste stunder som City-manager da det ble et ydmykende 4-0 tap i sin første sesong som City-manager. Og det i en kamp der vi hadde 71 % ball-innehav, 593 nøyaktige pasninger mot Evertons 183, 13 avslutninger mot hjemmelagets 6, men ble kontret i senk. Dette kom bare en måneds tid etter at vi hadde opplevd noe av det samme borte mot Leicester (tap 4-2). Noe som ifølge Guardiola selv fikk ham til å innse at Premier League var noe helt annet enn det han hadde vært vant til, og at han måtte ha en annen tilnærming til disse kampene.

Også hjemme har vi slitt mot Everton. Alle de tre siste har endt uavgjort, henholdsvis 1-1, 1-1 og 0-0. Sist vi vant mot dem på Etihad Stadium var i desember 2014, den gang endte det 1-0 etter at Yaya Toure ble matchvinner med en scoring på straffe midtveis i den første omgangen. Forrige sesongs møte endte 1-1 i en kamp Manchester City til tider dominerte stort selv med en mann mindre på banen i over en omgang etter at Kyle Walker fikk to gule kort med et par minutters mellomrom og dermed marsjordre like før pause. Wayne Rooney hadde på det tidspunktet allerede gitt gjestene ledelsen, men Raheem Sterling utliknet med rundt ti minutter igjen å spille i det som var forrige sesongs første hjemmekamp. For å finne siste Everton-seier på Etihad Stadium må vi tilbake til desember 2010. Den gang vant Everton 2-1 etter scoringer av Tim Cahill og Leighton Baines i løpet av kampens 19 første minutter. City fikk sin redusering med rundt et kvarter igjen å spille etter at Phil Jagielka var uheldig og satte ballen i eget mål.

Til denne kampen har de en tilnærmet skadefri tropp å velge fra.  James McCarthy er ute med en langtidsskade. Idrissa Gana Gueye måtte gi seg i mandagens oppgjør mot Watford (2-2), og må kanskje se denne fra tribunen. 

Spillere å se opp for er i første rekke brasilianeren Richarlison som etter sommerens overgang fra Watford så langt har tegnet seg for 8 Premier League scoringer. Like mange som Sergio Aguero og Raheem Sterling, og bare to mindre enn ligaens toppscorere Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) og Mohamed Salah (Liverpool). Midtbanespilleren Andre Gomes (på lån fra Barcelona) har også gjort sine saker meget bra på Evertons midtbane så langt, det samme har brasilianeren Bernard som kom på free-transfer til klubben i sommer etter at han hadde fullført sin kontrakt med ukrainske Shakthar Donetsk.

Marco Silva

Everton ledes av portugiseren Marco Silva. Han startet sin manager-karriere i 2011 i Estoril, før han i 2014 overtok i Sporting Lisboa etter Leonardo Jardim som dro til Monaco.  I sin første, og eneste sesong i Sporting, ledet han laget til en tredjeplass i serien før de vant den portugisiske cupen etter å ha slått Braga på straffer i finalen. Dette var klubbens første trofe på syv år, men fire dager etter at cupmesterskapet var sikret fikk Silva sparken fordi han ikke hadde på seg klubbens offisielle antrekk i forbindelse med en annen cupkamp mot FC Vizela.  

Bare en måned senere var Silva klar for en ny manager-jobb, denne gang i greske Olympiacos. Men etter bare ett år i Hellas valgte Silva å trekke seg so manager av personlige årsaker. Deretter gikk ferden videre til England. Hull håpte Silva skulle bli deres redningsmann i et forsøk på å berge sin Premier League status etter at Mike Phelan hadde fått sparken. Men til tross for en strålende start på sin Hull-karriere med blant annet seier over Manchester United i Ligacupen og en 2-0 seier hjemme mot Liverpool forsvant Hull ned i Championship, og Silva forsvant til Watford på en to års kontrakt.

Etter en strålende start i Watford kom Everton på banen og ønsket å hente ham som erstatter for Ronald Koeman som hadde fått sparken i slutten av oktober 2017. Silva ønsket å dra til Everton, men Watford var ikke interessert i å gi slipp på sin ny manager. Det ble en del støy rundt Silva og resultatene i Watford begynte å peike feil vei, og i januar 2018 endte det hele med at han fikk sparken. Og i mai i år ble han omsider ansatt som Everton-manager etter Sam Allardyce som hadde hatt jobben på midlertidig basis siden november i fjor.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 31.03.2018: Everton – Manchester City 1-3 (Sane, Jesus, Sterling)
 • 21.08.2017: Manchester City – Everton 1-1 (Sterling)
 • 15.01.2017: Everton – Manchester City 4-0
 • 15.10.2016: Manchester City – Everton 1-1 (Nolito)
 • 27.01.2016: Manchester City – Everton 3-1 (Fernandinho, De Bruyne, Aguero) Capital One Cup.
 • Manchester City er ubeseiret I de siste 51 kampene mot lagene utenfor de etablerte topp 6 lagene (44 seire, 7 uavgjorte). Sist tap var mot nettopp Everton (tap 4-0 på Goodison Park) i januar 2017.
 • Det er to år siden sist Manchester City tapte to seriekamper på rad (1-3 hjemme for Chelsea fulgt opp av 4-2 tap borte mot Leicester)
 • Manchester City har vunnet alle sine siste 9 hjemmekamper i Premier League, og lagd 33 mål på disse.
 • Pep Guardiola har møtt Marco Silva som manager fem ganger, vunnet alle fem med en målforskjell på 19-2.
 • Everton har nå 32 kamper på rad uten seier (10 uavgjorte og 22 tap) mot lagene som endte på de seks øverste plassene forrige sesong. Sist seier mot noen av disse var  desember 2013 da de slo Manchester United 1-0.
 • Marco Silva har tapt alle sine tre kamper som manager mot Manchester City, inkludert begge oppgjørene på Etihad Stadium som begge har endt 3-1 til Manchester City.
 • Everton har 25 poeng på sine 16 første kamper, det høyeste på fem sesonger.

Dommer er Craig Pawson. Dette blir første gang han dømmer Manchester City denne sesongen.  Forrige sesong dømte han Manchester City ved fem anledninger, blant annet i 3-0 seieren mot Arsenal i Carabao Cup finalen på Wembley i februar. Sist var i 5-0 seieren hjemme mot Swansea i april.

Kampstart er lørdag kl.13.30 og kampen kan du se på TV2 Sport Premium

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.