Før kampen: Manchester City – TSG 1899 Hoffenheim

Skadeproblemene er for alvor i ferd med å hope seg opp for Manchester City. Til onsdagens Champions League oppgjør mot tyske Hoffenheim har Pep Guardiola kun 15 førstelags-spillere tilgjengelige.

David Silva måtte gi seg midtveis i den andre omgangen av lørdagens topp-oppgjør mot Chelsea med en muskelskade, og kan i følge Guardiola i værste fall være ute i flere uker. Fernandinho kom seg på et vis gjennom kampen etter at han måtte ha tilsyn i første omgang, men også han er uaktuell til onsdagens kamp. Claudio Bravo, Benjamin Mendy, Danilo, Kevin De Bruyne og Sergio Aguero er også ute med skader. En positiv nyhet var det likevel på skadefronten og det er at Aguero har gode sjanser til å rekke lørdagens kamp mot Everton. Oleksandr Zinchenko er ventet tilbake igjen etter å ha mistet de to siste kampene grunnet et brudd i nesen.

Alle skadene gjør at Guardiola har begrenset med muligheter når laget skal tas ut. Med både Fernandinho, De Bruyne og David Silva ute bør det åpne seg en mulighet for at vi får se unggutten Phil Foden fra start. Foden som mandag skrev under på en ny kontrakt som binder ham til klubben fram til sommeren 2024. Ellers sier mye seg selv. Raheem Sterling får muligens summe seg etter all viraken rundt disse rasisme-beskyldningene de siste dagene og starter på benken. John Stones og Aymeric Laporte blir gull verdt å ha friske og raske i et hektisk juleprogram og starter muligens også på benken ettersom vi i disse posisjonene har friske og raske alternativer i Vincent Kompany og Nicolas Otamendi. 

Vi tipper Manchester City stiller med dette laget: Ederson, Walker, Kompany, Otamendi, Zinchenko, Gundogan, Foden, B. Silva, Sane, Mahrez og Jesus.

Vi er allerede videre fra gruppespillet og klare for 1/8 dels finalene som spilles i februar. Men dersom Lyon vinner sin bortekamp mot Shakthar Donetsk trenger vi minst ett poeng for å sikre oss gruppeseieren, og dermed retten til å møte et lag som ble nummer to i sin gruppe i cupspillet. Skulle Donetsk klarer uavgjort eller bedre hjemme mot franskmennene er vi gruppevinnere uansett resultat i vår kamp.

Hoffenheim på sin side er så godt som ute allerede, men kan i teorien fortsatt sikre seg Europa League spill på nyåret. Det forutsetter at de selv vinner på Etihad Stadium samtidig som Lyon vinner mot Shakhtar Donetsk. I så fall vil de ende som nummer tre i pulja, vi som nummer to og Lyon vil gå opp på samme poengsum som oss og bli gruppevinner ettersom de er bedre enn oss i innbyrdes oppgjør.

Tyskerne har også sine skadeproblemer. David Otto, Dennis Geiger, Håvard Nortveit og Kevin Akpoguma har alle slitt med skader og er i skrivende stund usikre. Mens Lukas Rupp er langtidsskadet. I tillegg er Adam Szalai og Karen Demirbay ute med karantene.

De har nå gått fire kamper på rad uten seier. I tysk Bundesliga har de spilt uavgjort i sine tre siste kamper mot henholdsvis Hertha Berlin, Schalke 04 og Wolfsburg. Mens det ble tap 2-3 hjemme for Shakthar Donetsk i den forrige Champions League runden for to uker siden. I den kampen var de imidlertid klart best til tross for at de spilte den siste halvtimen med en mann mindre etter at Adam Szalai fikk sitt andre gule kort for kvelden. Men en scoring av brasilianeren Taison to minutter på overtid sørget for at ukrainerne stakk av med alle tre poengene. For å finne siste Hoffenheim-seier må vi tilbake til 10.november da de vant 2-1 hjemme mot Augsburg. I Champions League har de fortsatt tilgode å vinne denne sesongen. På de fem første forsøkene står de med 3 uavgjorte (3-3 hjemme og 2-2 borte mot Lyon og 2-2 borte mot Shakthar Donetsk) samt to tap (1-2 hjemme mot Manchester City og 2-3 hjemme mot Shakthar Donetsk).

I det første møtet klubbene imellom i starten av oktober vant Manchester City 2-1 på Rhein Neckar Arena. Hjemmelaget tok den gang ledelsen før ett minutt var spilt ved Ishak Belfodil, før Sergio Aguero utliknet til 1-1 i det 8.minutt. David Silva sørget for City-seier med sin scoring i det 87.minutt.

 

Spillere å se opp for er i første rekke den tidligere Leicester-spilleren Andrej Kramaric som nå har scoret i sine siste åtte kamper for klubb- og landslag. Men også Reiss Nelson (på utlån fra Arsenal) som nå har 6 Bundesliga-scoringer til tross for at han kun har spilt totalt 389 minutter.

 • Manchester City har bare vunnet 4 av sine 10 siste Champions League kamper hjemme og borte, tapt 5.
 • Manchester City har vunnet 6 av sine 9 kamper hjemme mot tysk motstand (2 uavgjorte og 1 tap). De tre siste er alle vunnet og vi har scoret tilsammen 11 mål i disse tre kampene.
 • Hoffenheim kvaliferserte seg for Champions League for første gang forrige sesong, men røyk ut for Liverpool i siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet. Dermed ble det Europa League der de endte sist i sin gruppe, også bestående av Braga, Ludogrets og Istanbul Basaksehir, med fem poeng.
 • Hoffenheim har ennå tilgode å vinne borte i Europa Cup sammenheng ( 3 uavgjorte og 3 tap)
 • Hoffenheim er det 13. tyske laget som deltar i Champions League. Bare Spania har jatt like mange deltakende lag som Tyskland.

Dommer er Andreas Ekberg (33) fra Sverige.  Han har vært FIFA-dommer siden 2013 og dømte blant annet forrige sesongs finale i UEFA Youth League. Dette er første gang han dømmer en kamp der Manchester City er involvert.

Kampstart er onsdag kl. 21.00 og kampen vises på Viasport 2.

Relaterte saker

4 svar

 1. Cl e oppskrytt. Kleda meg te lørdag mot everton

 2. Blameis sier:

  Enig! Premier Leaugue som teller 🙂

 3. Bjørn Hunt Bjørn Hunt sier:

  Oppskrytt, men et nødvendig onde.

 4. Er med CL, men ikke på pallen i hjemlig liga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.