City kjøper Zack Steffen

Manchester City henter den amerikanske keeperen Zack Steffen fra Columbus Crew. 23-åringen er for tiden USAs landslagskeeper og kommer til City til sommeren.

City kunne i dag annonsere at 23 år gamle Zack Steffen fra og med neste sommer vil være Manchester City-spiller. Steffen er regnet som et av de største talentene i Major League Soccer i USA, og er for tiden USAs førstevalg som landslagskeeper.

Steffen spilte college fotball for University of Maryland før han i desember 2014 ble hentet til Freiburg, der han fikk spille for den tyske klubbens andrelag i Regionalliga, men det ble aldri noen kamper for førstelaget. Steffen returnerte til USA sommeren 2016 da han signerte for Columbus Crew, der det så langt har blitt 63 kamper og også noen utmerkelser. Steffen ble nemlig kåret til 2018 MLS Goalkeeper of the Year, og keeperen som er 1,91 meter på strømpelesten har på grunn av sine gode prestasjoner for klubblaget også blitt satset på av den amerikanske landslagsledelsen. Debuten for USAs A-landslag kom i januar i år da han spilte i en privatlandskamp mot Bosnia og Herzegovina. USA greide ikke å kvalifisere til VM i sommer, men i en oppkjøringskamp før VM da USA spilte mot Frankrike, storspilte Steffen og sørget for at USA greide 1-1 i Lyon takket være mange gode redninger.

Det er usikkert hvor mye City har betalt Columbus Crew for Steffen, men det rapporteres at det er ny overgangsrekord når det gjelder salg for Columbus Crew, og den høyeste summen som er betalt for en keeper i Major League Soccer.

Signeringen av Steffen kan være et tydelig tegn på at for tiden langtidsskadde Claudio Bravo ikke vil bli tilbudt en ny kontrakt når den nåværende kontrakten går ut til sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.