Sterling kåret til månedens City-spiller

Raheem Sterling er kåret til månedens City-spiller i november. Samtidig etterforsker politiet rasistiske ytringer som en Chelsea-supporter kom med mot Sterling lørdag. Det diskuteres nå også i England hvilken rolle pressen har når det gjelder flere tilfeller av rasisme i fotballen den siste tiden.

City-fansen har stemt fram Raheem Sterling som månedens City-spiller i november. Av de tre kandidatene gikk 38% av stemmene til Sterling, noe som var akkurat nok til å slå David Silva, som fikk 37%. I antall stemmer fikk Sterling bare 182 flere stemmer enn Silva, så det var altså en svært så knepen seier Citys kantspiller stakk av med. Aymeric Laporte endte på tredjeplass med 25%.

November startet på en svært så god måte for Sterling, da han scoret to av målene og i tillegg hadde to målgivende pasninger i 6-1-seieren over Southampton. Også i 6-0-seieren i Champions League over Shaktar Donetsk scoret Sterling, mens han i 4-0-seieren over West Ham på bortebane i tillegg til å score også hadde en målgivende pasning. Sterling har i det hele tatt hatt en meget god høst for City, og har da også blitt belønnet med en ny kontrakt.

Lørdag ble det imidlertid tap mot Chelsea i Premier League, Citys første ligatap denne sesongen, og noe som har kommet fram i ettertid, er at Raheem Sterling under kampen ble utsatt for rasistisk hets fra en Chelsea-supporter, noe tv-kameraene fikk med seg. Da Sterling skulle ta en corner ble det observert at en Chelsea-supporter skrek til Sterling at han var en «f***ing black c***» Både Chelsea og politiet i London etterforsker nå denne hendelsen og PFA (spillerforeningen i England) går nå ut fordømmer det som skjedde.

Det mange nå spør seg om, er om det er blitt mer rasisme i England i tidligere, og søndag tok Sterling selv et oppgjør på Instagram med deler av den engelske pressen, som han, og flere med ham, mener er rasistiske. Sterling viste hvordan Daily Mail dekket to i utgangspunktet lignende saker – at både Tosin Adarabioyo og Phil Foden hadde kjøpt et hus til mødrene sine. Mens lyshudede Foden ble omtalt på en positiv måte, ble mørkhudede Adarabioyos i utgangspunktet gode handling kommentert på en svært nedsettende måte av avisen. Sterling selv har ved flere anledninger blitt plassert på førstesidene i avisene under skandaleoverskrifter, og spillerforeningen i England går nå ut med støtte til Sterling. «Vi berømmer Raheem for hans profesjonalisme i forbindelse med hendelsen på lørdag, og ytringen han skrev på Instagram på søndag. Vi stiller oss bak ham når vi ber pressen om å være forsiktige med hvordan de skriver om fotballspillere, og å slutte med den ubalanserte måten de skriver om unge, svarte spillere på. Vi har i noen måneder vært klar over at Raheem har blitt et offer for pressen, og det er tydelig at han blir plukket ut og behandlet mye hardere enn kollegaene sine. Slike historier gir grobunn for rasisme, samtidig som det kommer inn flere og flere rapporter om rasisme i fotballen.»

Relaterte saker

1 svar

  1. Fortjent , Sterling har vært fantastisk i det siste 👏👏

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.