Phil Foden undertegnet ny kontrakt!

Phil Foden har skrevet under på en ny kontrakt med Manchester City, som binder ham til klubben fram til 2024!

18-åringens nye kontrakt er dermed på fem og et halvt år, og spilleren som har vært City-fan gjennom hele livet og begynte å spille for City som åtteåring, får ganske sikkert også en betraktelig høyere lønn i den nye kontrakten.

Det var i november 2017 at Foden fikk sin førstelagsdebut for City, da han kom inn som innbytter for Yaya Touré i en Champions League-kamp mot Feyernoord. Han ble dermed den fjerde yngste engelske spilleren som har spilt i turneringen, og han ble den yngste engelske spilleren som har startet en Champions League-kamp da han en måned senere var på banen da dommeren blåste i gang kampen mellom Shaktar Donetsk og City. Premier League-debuten kom ikke lenge etterpå, da han i desember 2017 kom inn som innbytter i en kamp mot Tottenham.

Foden kom også inn som innbytter i ligacupfinalen mot Arsenal og fikk dermed sitt første trofé, før han noen måneder senere ble den yngste som har vunnet Premier League. Tredje trofé på seks måneder ble sikret i august da han fikk starte Community Shield-kampen mot Chelsea, der City vant 2-0.

Fodens første mål for City kom i ligacupen i september da de lyseblå slo Oxford United 3-0 på bortebane, og mange har spådd Foden en lysende framtid både i City og på det engelske landslaget.

«Jeg er ‘over the moon'» kunne Foden fortelle etter å ha skrevet under på den nye kontrakten. «Jeg har vært her siden dag én. Det var her jeg vokste opp og jeg har sett mange nye fjes komme inn. Det er en drøm som går i oppfyllelse å signere på en ny kontrakt. Familien min er veldig stolte av meg. Mamma er også City-fan og hun har støttet meg hele veien, så, ja … alle er stolte.»

«Mitt første minne fra City er å spille på Platt Lane, der vi bare hadde tre baner. Jeg husker veldig godt hvordan ting var før og hvordan det er nå. Det har vært mange endringer, og det er godt å se klubben gå i riktig retning.»

«Jeg føler alltid støtten fra fansen, både når jeg kommer inn og hvis jeg spiller bra. Det er godt å ha fansen på din side.»

«Et av de største øyeblikkene i karrieren min var å vinne U17-VM. Det er godt å ha noen gode minner å se tilbake på, og det å score i finalen var en drøm som gikk i oppfyllelse. Jeg var veldig stolt over å vinne.»

«Jeg lærer veldig mye av å spille sammen med David Silva hver dag. Målet mitt er å ta sjansen når den kommer. Jeg lærer av å se ham både på og utenfor banen.»

«Jeg har ikke tenkt så mye på draktnummer, men jeg er glad i nummer 10, så jeg håper at jeg en dag kan bli nummer 10.»

«Pep er briljant. Han er en av de beste trenerne i verden, så det at han trener meg hver dag kommer til å hjelpe meg. Han har tro på meg, og det er godt å ha noen som tror på deg. Jeg nyter hver dag å være med ham. Noen ganger kan det være vanskelig å fatte hvor raskt karrieren min har utviklet seg. Jeg nyter hver eneste dag!»

 

2 svar

  1. Fantastiske nyheter , Stockports Iniesta 👏👏👏

  2. Anonym sier:

    Bra, city trenger flere fra akademiet + han er en fantastisk spiller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.