Sesongens første ligatap

Til tross for stor dominans i den første omgangen, endte det med sesongens første ligatap for Manchester City. Chelsea vant 2-0 og stakk av med de tre poengene på Stamford Bridge.

Det er knallhard konkurranse i toppen av Premier League, og i kampen mellom Manchester City og Liverpool har bare seier vært godt nok denne høsten. Tidligere i dag slo Liverpool Bournemouth 4-0 på bortebane, noe som betydde at Pep Guardiola og City måtte levere varene på Stamford Bridge mot Chelsea i lørdagens kveldskamp for fortsatt å ligge på toppen av Premier League-tabellen etter den 16. Premier League-runden.

Med Benjamin Mendy, Kevin De Bruyne og Sergio Agüero ute med skade kunne ikke City stille med absolutt beste lag fra start, men av det tilgjengelige mannskapet var det likevel de antatt beste som startet. Gabriel Jesus har ikke funnet scoringsformen denne høsten, og ble da også vraket fra start i kveldens kamp, noe som betydde at både Leroy Sané, Riyad Mahrez og Raheem Sterling fikk plass i startelleveren. Sterling startet kampen på topp, men trakk etter hvert mer ut på kant, mens Mahrez gikk inn i midten.

Det var gjestene fra Manchester som kom til å dominere den første omgangen, og da det nærmet seg pause viste omtrent alle statistikker 0 på hjemmelaget Chelsea, som verken hadde hatt en corner eller en avslutning på mål. City hadde derimot hatt flere gode muligheter, og Sterling kunne ha gitt City ledelsen tidlig i kampen etter småspill inne i Chelsea-boksen, men avslutningen til Sterling ble altfor svak fra sju meter.

Etter litt over halvparten spilt skulle City få flere gode muligheter, først da David Silva avsluttet og skuddet ble blokkert av Rüdiger. Så skulle Azpilicueta blokkere Leroy Sanés avslutning kort tid etter, og dermed ble de store sjansene skuslet vekk.

Og så, kort tid før pause, etter en omgang med total City-dominans, skulle altså Chelsea ta ledelsen. Edin Hazard slo ballen inn i feltet fra kant, og mens Leroy Sané ikke var helt våken stormet N’Golo Kante fram og banket ballen i nettaket fra ti meter. Ederson strakk armene i været, men fikk dem ikke opp i tide, og dermed var det altså Chelsea som totalt mot spillets gang kunne gå til pause med ledelse.

Gabriel Jesus kom inn tidlig i den andre omgangen i et forsøk på å snu kampen, men det skulle ikke hjelpe. Andre omgang var langt mer jevnspilt enn den første, og etter 78 minutter skulle det også bli 2-0 til Chelsea. En corner ble slått inn i feltet, og der var David Luiz på plass og stusset ballen inn i det lengste hjørnet. En flott heading og dermed var ledelsen doblet.

City greide ikke å sette inn noen form for sluttspurt, og bortsett fra et Gabriel Jesus-skudd som keeper hadde ganske grei kontroll på på overtid av kampen (etter først å ha servert Jesus med en stygg feilpasning), skulle ikke de lyseblå greie å endre kampbildet nevneverdig. Dermed endte det hele med 2-0-seier til Chelsea, noe som betyr at det ikke lenger er City som leder Premier League, men Liverpool – ett poeng foran City.

9 svar

 1. Cato Røren Cato Røren sier:

  We’re shit and we’re proud of it 👍😂

 2. Cato Røren Cato Røren sier:

  35 år med tøys blir bare bagateller mot et tap mot Chelsea borte 👍😂

 3. Vegard sier:

  This won’t slip😂😂

 4. Idag var Chelsea mest effektiv. Scoret på sitt eneste skudd i 1. omgang. Sin eneste corner i 2. City hadde 13🤷‍♂️

 5. Marginer mot mens andre flyter med for tiden , beste laget vinner til slutt så får vi tro at det er City 😉👍😁😁

 6. Jakob Berge sier:

  Vanligvis støtter jeg pep i alt han gjør, men hvorfor i all verden ta ut sane ?! Han er den eneste som skapte ting i 1omg for oss, var største bakromstrusselen og kan skape ting på egenhånd. Iblant når ingen ting funker, savner jeg litt det å ha en dzeko man kan putte innpå bare for å ha ett godt innlegg som han kan stange inn. «Dessverre» med Pep vil det aldri skje.

 7. Excuses, excuses.. 🙂

 8. Anders Diesen Facts😊

 9. Geir sandnes sier:

  Ingen dårlig kamp men en svært god motstander. Dette må vi bare ta med oss. Tap bør og må inspirere. Ser fram til beste kamp. Viktig å fokusere på de spillerene som er tilgjengelig. Gi gass👕👕👕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.