Før kampen: Chelsea – Manchester City

Manchester City må klare seg uten Sergio Aguero i lørdagens topp oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge. Kevin De Bruyne rekker heller ikke kampen.

Dette bekreftet Pep Guardiola på fredagens pressekonferanse, samtidig la han til at begge er på bedringens vei og at de snart er tilbake på banen igjen.

Pep legger ikke skjul på at hans lag står overfor en vanskelig oppgave, og han regner med at vi vil møte et aggresivt og intenst hjemmelag som er ute etter å revansjere onsdagens tap mot Wolverhampton.

Jeg har vært på Stamford Bridge mange ganger, men bare vunnet der en gang (forrige sesong).De er et godt lag, og når man ser på de 11 de har på banen samt de som er på benken så skjønner man at de er en reell utfordrer, sier Pep.

Som nok en gang roterte mye på laget til møtet med Watford tirsdag. Hele forsvars-fireren fra kampen mot Bournemouth ble byttet ut, inn kom Kyle Walker, Vincent Kompany, John Stones og Fabian Delph. David Silva kom inn på midtbanen igjen på bekostning av Ilkay Gundogan, mens Raheem Sterling fikk hvile og ble erstattet av Riyad Mahrez. Og selv om vi stort sett hadde full kontroll på hjemmelaget og ledet 2-0, ble det noen hektiske sluttminutter etter at vertene reduserte til 1-2 med rundt fem minutter pluss tillegg igjen å spille. Men vi rodde det hele i land og tok vår femte borteseier for sesongen i Premier League.

Til denne blir nok ingenting spart på. Ederson starter i mål. Forsvars-fireren vil nok bestå av Kyle Walker, John Stones, Aymeric Laporte og Fabian Delph. På midtbanen er David Silva og Fernandinho selvskrevne. Det samme er nok Bernado Silva. Usikkerhetsmomentet er vel om Pep velger å spille med Raheem Sterling og Leroy Sane på hver sin ving og med Gabriel Jesus på topp. Eller om han velger å sette Sterling på topp, og dermed gi plass til Riyad Mahrez på høyrekanten.

Vi tipper Pep velger disse 11: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Delph, Fernandinho, D. Silva.B. Silva, Sane, Jesus, Sterling.

Chelsea-manager, Maurizio Sarri, er også klar over at laget hans står overfor en tøff oppgave når ligalederen Manchester City kommer på besøk. Selv om de har åpnet sesongen på strålende vis, går de til likevel til denne kampen med en 10 poengs luke opp til Manchester City etter sesongens 15 første kamper.

Maurizio Sarri

Chelsea vant alle sine fem første Premier League kamper denne sesongen. Det første poengtapet kom i slutten av september da det ble 0-0 borte mot West Ham. Deretter slo de ut Liverpool i Carabao Cup på Anfield før det ble en ny uavgjort, denne gang 1-1 hjemme også det mot Liverpool etter at gjestene utliknet helt mot slutten av oppgjøret. De avga også poeng hjemme mot Everton (0-0) i midten av november. Nå er de to siste bortekampene tapt, 3-1 for Tottenham og nå sist 2-1 for Wolverhampton i midtuken, og de ligger i skrivende stund på en 4.plass med 31 poeng (9-4-2) etter 15 spilte kamper. I Europa League har det så langt blitt fem seire av fem mulige, dog mot heller middels motstand.

Maurizio Sarri mener Manchester City for tiden er det beste laget i Europa, ja kanskje til og med best i verden. Selv må vi slåss for komme blant de fire beste, og da må vi prøve å få med oss poeng i hver eneste kamp. Forrige sesong i Serie A tok jeg 91 poeng med Napoli, men det holdt likevel ikke til Serie A tittelen. Så jeg vet hvor mye hvert enkelt poeng teller til slutt, sier Sarri som var bekymret etter at laget hans tapte 2-1 borte mot Wolverhampton etter å ha ledet 1-0. Vi spilte meget bra i 55 minutter og hadde full kontroll. Men så fikk de en utlikning, og plutselig så vi ut som et helt annet lag. Med store avstander i lagdelene og uten å få til vårt eget spill. Jeg er bekymret, ikke bare på grunn av resultatet, men mer på måten vi responderte på etter at vi slapp inn det første målet. Det var slett ikke bra, og det bekymrer meg sier Sarri.

Maurizio Sarri (59) kom til Chelsea i sommer etter at Antonio Conte fikk sparken etter to sesonger i sjefsstolen. Hans første jobb som manager var helt tilbake til i 1990 i klubben Stia. Men tross for snart 30 år som manager, har han tilbrakt de aller fleste årene i de lavere divisjonene i sitt hjemland Italia. Gjennombruddet som manager, hvis det går an å kalle det for det, fikk han da han overtok Empoli i 2012. I sin andre sesong ledet han laget til opprykk, og den påfølgende sesongen klarte klubben å beholde plassen i Serie A. Dette gjorde at klubben fra hans fødeby, Napoli, fattet interesse. Og da Rafael Benitez ikke maktet å ta Napoli til Champions League i 2015 fikk Sarri muligheten til å overta som manager, noe han takket ja til. På sine tre sesonger i Napoli ledet han laget til to andreplasser og en tredjeplass i Serie A.

Til denne kan Sarri velge fra en så og si skadefri tropp. Marcos Alonso og Mateo Kovacic har slitt med småskader etter seieren hjemme mot Fulham forrige helg. Ross Barkley og Victor Moses har også måttet stå over kamper i det siste grunnet skader, men trolig er ingen av skadene værre enn at alle er aktuelle for kamptroppen til lørdagens oppgjør.

Som de fleste managerne, så har også Sarri rotert en del på laget i det siste grunnet det tette kamp programmet. Til kampen mot Wolverhampton gjorde han fem bytter. Ut gikk Olivier Giroud, Pedro, Kovacic, Jorginho og David Luiz. Inn kom Alavro Morata, Willian, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek og Cesc Fabregas. Så langt har fem spillere spilt i samtlige Premier League kamper til nå denne sesongen. De fem er Kepa Arrizabalaga, Cesar Azpilicueta, Antonio Rudiger, Marcos Alonso og N’Golo Kante.

Trolig lagoppstilling: Kepa, Alonso, Luiz, Rudiger, Azpilicueta, Kovacic, Jorginho, Kante, Hazard, Giroud, Pedro

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

05.08.2018: Chelsea – Manchester City 0-2 (Aguero 2). Community Shield, spilt på Wembley.
04.03.2018: Manchester City – Chelsea 1-0 (B. Silva)
30.09.2017: Chelsea – Manchester City 0-1 (De Bruyne)
05.04.2017: Chelsea – Manchester City 2-1 (Aguero)
03.12.2016: Manchester City – Chelsea 1-3 (Selvmål)

– Manchester City har tre strake seire mot Chelsea, aldri tidligere har vi klart å slå dem fire ganger på rad alle turneringer inkludert. Dette er det 161. møtet lagene imellom.
– Chelsea hadde bare 7 avslutninger totalt mot Manchester City i forrige sesongs to Premier League møter. Bare Leicester (4) mot Manchester City og Huddersfield (6) mot Liverpool hadde færre forrige sesong.
– Chelsea har ikke tapt hjemme mot den regjerende mesteren i Premier League siden april 2002, den gang ble det tap 0-3 mot Manchester United. Siden den gang har de vunnet 5 og spilt 6 uavgjorte på 11 kamper mot den regjerende mesteren.
– Dette blir den femte gangen Chelsea møter Manchester City mens City er på toppen av Premier League tabellen. De to første vant de (desember 2011 og desember 2016), mens Manchester City vant begge oppgjørene forrige sesong.

Dommer er Michael Oliver. Dette blir tredje gang Oliver dømmer en kamp der Manchester City er involvert denne sesongen. Første gang var i serieåpningen borte mot Arsenal, en kamp vi til slutt vant 2-0. Den andre var borte mot Cardiff i september. Der vant vi 5-0.

Kampstart er lørdag kl.18.30, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium

Relaterte saker

9 svar

  1. Skal vi tippe Marius Alfheim Sanner ?..:P

  2. Vi var noe «slitne» de siste 10 minuttene mot Watford….men nå er det Stamford Bridge og Chelsea som har et forsmederlig 2-1 tap for Wolves å revansjere. Med tap her er Chelsea mer eller mindre meldt ut av gullkampen…så de kommer nok til å gå hardt ut. Vi har vært bra i forsvar i hele år uansett startoppstilling. Midtbane blir uansett bingo…men forhåpentligvis starter både D og B Silva sammen med Fernandinho …Sterling har hatt en bra høst og bør få tillit. Vi klarer minst uavgjort….men får vi hull på «byllen» så blir det 3-1 🙂

  3. Der bilv 4-0 til Manchester City i dag🍺

  4. Espen N Bråten sier:

    City klarer aldri å komme seg etter 0-1…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.