City trakk Rotherham

Manchester City fikk hjemmekamp i 3. runde av FA-cupen. Motstander blir Championship-klubben Rotherham United.

Det var trekning til 3. runde i FA-cupen i kveld, og den viser altså at City får hjemmekamp mot Rotherham fra nivå to. Som kjent går alle Premier League- og Championship-klubber inn i 3. runde av FA-cupen, og kampen blir dermed begge klubbenes første kamp i turneringen denne sesongen.

Vi må helt tilbake til 2002 for å finne forrige gang City møtte Rotherham. Den gangen endte det 1-1 etter at Ali Benarbia scoret for City. Totalt har lagene møtt hverandre bare 11 ganger. Forrige oppgjør i FA-cupen skjedde i 1979 da det først endte 0-0 på Maine Road. I omkampen i Rotherham vant imidlertid City 4-2.

Denne sesongen har det ikke gått så altfor bra for The Merry Millers, som for øyeblikket ligger på 20. plass på nest øverste nivå i England. I helgen ble det 1-3-tap for ligaleder Norwich, og laget til Paul Warne har bare vunnet 4 av 20 ligakamper denne høsten. Foreløpig holder Rotherham seg likevel over nedrykksstreken.

Kampen mot City, som blir de lyseblås andre kamp i 2019, spilles etter all sannsynlighet søndag 6. januar. Grunnen er at City skal møte Liverpool i det som ganske sikkert blir et toppoppgjør i Premier League torsdag 3. januar. Det er også mulig at kampen kan bli spilt mandag 7. januar, men det vil i så tilfelle skape problemer dersom City slår Leicester i kvartfinalen i ligacupen og tar seg semifinalen. Det første av de to semifinaleoppgjørene skal nemlig spilles i midtuken etter 3. runde-helgen i FA-cupen.

Relaterte saker

6 svar

 1. Bjørn Hunt sier:

  Nostalgisk. Et av storlagene vi spilte mot på 90 tallet.

 2. Anonym sier:

  Flott trekning.

  Ble vel ikke så mange kampene mot Rotherham da vi var så verst, men hand of god scoringen til Christian Negouai sesongen 2001 er jo et uforglemmelig øyeblikk.

 3. Husker jeg så City-Rotherham på Maine Road. Tror vi vant 2-1 etter scoringer av Ali og han Negouia eller hva han hette. Gidder ikke å Google nå. Kanskje den dårligste kampen jeg har sett City før…………………

 4. Bjørn Hunt sier:

  Colchester-City var en højdare!

 5. Flott. Betyr forhåpentligvis at en del unggutter får sjansen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *