Før kampen: Watford – Manchester City

Adventstiden er her og julen nærmer seg med stormskritt. I England er det synonymt med et hektisk kampprogram for de forskjellige klubbene, tirsdag kveld står Watford for tur for våre gutter.

Et Watford-lag som etter en feiende flott start, der de fire første Premier League kampene samt en Carabao Cup kamp alle ble vunnet, nå står med ett fattig poeng på de fire siste kampene. De har også kun scoret ett mål på disse fire kampene. Poenget kom forøvrig borte mot Southampton (1-1). Sist hjemmekamp endte med 0-3 i sekken mot Liverpool, nå i helgen måtte de reise hjem fra Leicester med et 2-0 tap i bagasjen. 

I den kampen fikk de også midtbanespilleren Etienne Capoue utvist på tampen av oppgjøret, og han må i utgangspunktet sone karantene i denne. Men Watford har sendt inn en anke til det engelske fotballforbundet, og tas den til følge kan Capoue spille likevel. Ute er også Tom Cleverly og Adalberto Penaranda som begge er skadet, mens Daryl Janmaat er på vei tilbake etter en kneskade og testes før kampen.

Laget ledes av spanjolen Javi Garcia (48). Han har sittet i manager-stolen siden januar 2018 da han overtok etter nåværende Everton-manager Marco Silva, etter at Silva fikk sparken. Garcia kom da fra manager-jobben i russiske Rubin Kazan. Han har tidligere også vært manager i klubber som Almeria, Osasuna og Malaga. Som aktiv spiller var han innom Athetic Bilbao, Lleida, Valladolid, Villareal og Cordoba. Han fikk også noen få kamper på det spanske U-20 og U-21 landslaget.

Pep Guardiola gjorde som ventet flere forandringer på laget foran oppgjøret mot Bournemouth. Ikke mindre en fem bytter ble det i forhold til de 11 som startet kampen mot Lyon noen dager tidligere. Ut gikk Kyle Walker, John Stones, David Silva, Riyad Mahrez og Sergio Aguero. Bernardo Silva, Ilkay Gundogan og Gabriel Jesus stod alle over kampen mot Lyon grunnet skader, men var gledelig nok fit-for-fight igjen og kom inn fra start sammen med Danilo og Nicolas Otamendi. 

Når det gjelder Aguero så ble han etter rapportene tatt ut av kamptroppen etter råd fra Citys medisinske støtteapparat. Det tøffe kampprogrammet i det siste har ført til en del muskel-slitasje hos argentineren. Pep Guardiola sa i et intervju før Bournemouth-kampen at man hadde valgt å droppe Aguero etter råd fra legen, og at han fort kunne vært ute i 4-5 uker dersom han hadde spilt kampen. En risiko man naturlig nok ikke ønsket å ta når man nå går inn i den mest hektiske perioden av sesongen. 

Slik så Zinchenko ut etter et ublidt møte med Fernandinhos albu lørdag

På mandagens pressekonferanse sa Guardiola at han fortsatt ikke vet om Aguero rekker denne. Det samme gjelder Oleksandr Zinchenko som måtte forlate banen blødende etter å ha fått seg en skikkelig nesestyver av lagkamerat Fernandinho i starten av andre omgang. Begge testes på mandagens trening i forkant av reisen til London. Kevin De Bruyne er fortsatt ikke klar, og dermed brenner det nok også et blått lys med tanke på lørdagens topp-oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge for vår belgiske midtbane-juvel. Benjamin Mendy og Claudio Bravo er ute med langtidsskader.

Guardiola gjør nok også en del rokeringer på laget til denne kampen. John Stones ble hvilt og var ikke med i troppen sist, dermed er det vel mye som tyder på at han starter her. Kyle Walker, Riyad Mahrez, Vincent Kompany og David Silva var alle på benken sist, og flere av disse vil nok også bli å se fra start av i denne. Raheem Sterling har vært strålende så langt denne sesongen, men har også hatt en tøff kamp belastning den siste tiden. Så det er vel ikke helt usannsynlig at Sterling blir å finne på benken fra start av spesielt med tanke på vår motstander til helgen. Det samme gjelder for såvidt Aymeric Laporte som kanskje også hadde hatt godt av en aldri så liten pust i bakken. Laporte er den eneste av våre utespillere som har vært på banen i samtlige minutter til nå i Premier League denne sesongen.

Vi tipper City starter med noe ala dette: Ederson, Walker, Stones, Otamendi, Delph, Fernandinho, D. Silva, Gundogan, Mahrez, Jesus og Sane.

Vicarage Road er forøvrig en bane vi har gjort det meget bra på i det siste. De to siste innbyrdes oppgjørene her har endt med 0-5 og 0-6, og vi står nå med tre strake seire på våre visitter til Elton Johns favorittlag.

De siste 8 innbyrdes oppgjørene (inkludert 2 FA Cup kamper) har alle endte med City-seier, med en samlet målscore på 27-4 i Citys favør. Sist Watford tok poeng mot Manchester City var i april 2007 da det endte 1-1 på Vicarage Road, Darius Vassell gav oss ledelsen i den kampen før Tamas Priskin utliknet med et kvarter igjen å spille. For å finne siste Watford seier må vi tilbake til mars 1989 da Watford vant 1-0 hjemme i den gamle 2.divisjon (dagens Championship).

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 02.01.2018: Manchester City – Watford 3-1 (Sterling, Aguero, Selvmål)
  • 16.09.2017: Watford – Manchester City 0-6 (Aguero 3, Jesus, Otamendi, Sterling)
  • 21.05.2017: Watford – Manchester City 0-5 (Aguero 2, Kompany, Fernandinho, Jesus)
  • 14.12.2016: Manchester City – Watford 2-0 (Zabaleta, D. Silva)
  • 02.01.2016: Watford – Manchester City 1-2 (Y. Toure, Aguero)
  • Bare Preston ( i 1888-89) har hatt en bedre målforskjell (+43) enn det Manchester City har nå (+37) etter 14 spilte kamper i den engelske toppdivisjonen.
  • Manchester City har scoret minst to mål i samtlige av sine 8 siste kamper mot Watford.
  • Watford har slått de regjerende mesterne på hjemmebane de to siste sesongene. 2-1mot Leicester i 2016-17 og 4-1 mot Chelsea forrige sesong.

Dommer er Paul Tierney. Dette blir første gang han dømmer oss denne sesongen. Sist han dømte en kamp der Manchester City var involvert var i 3-1 seieren hjemme mot Brighton i mai.

Kampstart er tirsdag kl.21.00, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.