Før kampen: Manchester City – Bournemouth

Pep Guardiola kan komme til å gjøre en del forandringer på laget til lørdagens kamp mot Bournemouth, og i kampene framover, ettersom vi nå går inn i en meget hektisk periode med 13 kamper på de neste 44 dagene. Først ut er Bournemouth på Etihad Stadium.

Bernardo Silva, Ilkay Gundogan og Gabriel Jesus måtte alle stå over tirsdagens Champions League oppgjør mot Lyon på grunn av småskader, og ifølge Guardiola er det fortsatt usikkerhet rundt hvor mange av de som blir klare til lørdagens kamp. En endelig avgjørelse tas ikke før etter treningen fredag ettermiddag. Guardiola kunne også fortelle at Kevin De Bruyne snart er tilbake igjen etter kneskaden han pådro seg i Ligacup kampen mot Fulham i starten av november, men at denne kommer for tidlig. Benjamin Mendy og Claudio Bravo er ute med langtidsskader.

Pep Guardiola vet at spillerne hans på et eller annet tidspunkt må ha en liten hvilepause i løpet av de neste seks ukene. Det var et tøft oppgjør mot Lyon, alle Champions League kampene er harde, og etter denne kampen er det en ny allerede tirsdag (borte mot Watford). Vi går nå inn i den tøffeste perioden i løpet av sesongen, og alle spillerne fortjener å få spille sier Pep.

Det har den siste tiden vært skrevet en del om Brahim Diaz og en eventuell overgang til Real Madrid til sommeren. Diaz er på utgående kontrakt, og kan skrive under for en ny klubb allerede i januar. Guardiola sa på fredagens pressekonferanse at Manchester City ønsker å ha ham med videre og at de gjerne vil signere en 4-5 års kontrakt med ham. Men Pep la også til at han har sagt til Brahim, som han har sagt til alle andre, at dersom de ikke er 100 % innstilt på å bli i klubben er det det beste for alle parter at man skiller lag.

Manchester City har fortsatt tilgode å tape for Bournemouth i en obligatorisk kamp. Gjennom historien har lagene møtt hverandre 12 ganger, det har endt med 10 seire til Manchester City og 2 uavgjorte med en total målscore på 31-6 i Citys favør. Alle har vært liga-oppgjør. Lagene har fortsatt tilgode å møte hverandre i en cup-turnering. Vi må tilbake til midten av februar i 1999 for å finne sist Bournemouth tok poeng mot Manchester City, den gang endte det 0-0 i Bournemouth i vår hittil eneste og forhåpentligvis siste sesong på nivå tre i det engelske ligasystemet.  Den andre gangen de to poeng mot oss var tilbake i mai 1989 da lagene møttes i den nest siste serieomgangen på Maine Road. Manchester City ville med seier være klare for opprykk til den øverste divisjonen med en kamp igjen å spille. Og det hele så veldig lyst ut da City kunne gå til pause med en 3-0 ledelse etter to scoringer av Paul Moulden samt en av Trevor Morley. Men scoringer av Peter Shearer og Matty Holmes i andre omgang samt en straffe satt inn av Luther Blissett fem minutter på overtid sørget for at den endte 3-3 og City måte legge champagnen på kjøl en uke til. Trevor Morley sørget imidlertid for at opprykket ble en realitet med sin utlikning til 1-1 på tampen av oppgjøret i serieavslutningen borte mot Bradford City.  De seks gangene lagene har møtt hverandre i Premier League har det endt med seks City-seire, med en målscore på 21-2.

Bournemouth er en liten klubb i Premier League sammenheng og få levnet laget noen sjanser til å overleve i Premier League etter at klubben rykket opp på øverste nivå for første gang i klubbens historie i mai 2015. Men stikk i strid alle eksperttips så berget laget plassen og endte på 16.plass i sin første Premier League sesong etter at de blant annet slo Chelsea og Manchester United i to kamper etter hverandre i andre halvdel av sesongen. I den vanskelige andre sesongen, som mange velger å kalle den, gjorde klubben nok en gang skam på ekspertenes forhåndstips og endte til slutt på en sterk 9. plass  etter at de avsluttet sesongen med å ta 11 poeng på de fem siste kampene. Forrige sesong endte med en 12.plass a poeng med Newcastle og Crystal Palace, men med dårligere målforskjell enn begge de to andre.

Men alt har langt fra sett så lyst ut for klubben som det gjør nå. Lenge var 2-0 seieren i FA Cupen mot de regjerende mestrene Manchester United i januar 1984 det store høydepunktet i klubbens historie. Laget befant seg den gang på tredje nivå i det engelske ligasystemet og ble ledet av en ung og fremadstormende Harry Redknapp.  I den neste runden ble det imidlertid bråstopp etter tap 2-0 borte mot Middlesbrough.

Så sent som i 2008 var klubben på konkursens rand. I februar dette året ble klubben satt under administrasjon og trukket 10 poeng, noe som til slutt sørget for at klubben rykket ned til fjerde nivå (League Two). Sesongen etter måtte de starte med 17 minuspoeng etter at de på et tidspunkt ble truet med utkastelse fra ligasystemet grunnet økonomisk rot og uklarheter rundt eierskapet i klubben. Og etter en svak start der først Kevin Bond deretter Jimmy Quinn ble sparket som managere, overtok Eddie Howe sjefstolen i en alder av bare 31 år. Da hadde klubben fortsatt 10 minuspoeng, men Howe fikk skuta på rett kjøl og laget berget plassen etter å ha slått Grimsby 2-1 hjemme i nest siste serieomgang. Sesongen etter, i Eddie Howes første hele sesong som manager, rykket laget opp i League One før Howe forlot klubben til fordel for manager-jobben i Burnley. Hans erstatter, ex-City-spiller Lee Bradbury, hadde nær ført laget til enda et opprykk sesongen etter, men det endte med tap for Huddersfield etter straffespark konkurranse i Play-off semifinalen.

Eddie Howe

Howe returnerte til klubben i oktober 2012, da lå klubben nær bunnen av League One. Nok en gang fikk Howe skuta på rett kjøl igjen, og fra og være et bunnlag i starten av endte sesongen med opprykk til Championsship (nivå to i ligasystemet) for første gang siden 1990. Den første sesongen på nivå to endte med en 10. plass før opprykket til Premier League, det første i klubbens historie, var et faktum sesongen etter. Klubben er nå inne i sin fjerde strake sesong i Premier League, og Eddie Howe sitter fortsatt i manager-stolen.

Etter en god start på sesongen, der man vant tre og spilte en uavgjort på sine fem første kamper, har det etterhvert gått litt tråere for klubben fra Englands sørkyst. Nå står de med tre strake tap, 1-2 hjemme mot Manchester United og Arsenal samt tap 2-1 borte mot Newcastle. Siste trepoenger kom i bortekampen mot Fulham i slutten av oktober der de vant 3-0 etter to scoringer av Callum Wilson, som fikk sin landslagsdebut for England for et par uker siden, samt ett av David Brooks.

Til denne må de klare seg uten langtidsskadde Adam Smith samt Jefferson Lerma som er suspendert etter å ha pådratt seg fem gule kort. Det er også knyttet usikkerhet til om Dan Gosling kan spille etter at han fikk en smell i et kne i forrige helgs kamp mot Arsenal.

Manager Eddie Howe vet det er en tøff oppgave som ligger foran dem. Vi vet det blir tøft mot Manchester City, det laget vi har slitt mest mot tidligere. Men jeg velger heller å se på det som en positiv utfordring. Vi har lite å tape og kan med seier skape et historisk øyeblikk for klubben. Statistikken vår mot Manchester City er ikke noen hyggelig lesning, men det samme gjelder for de fleste klubber de seneste sesongene, sier Howe.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 29.12.2017: Manchester City – Bournemouth 4-0 (Aguero 2, Sterling, Danilo)
  • 26.08.2017: Bournemouth – Manchester City 1-2 (Jesus, Sterling)
  • 13.02.2017: Bournemouth – Manchester City 0-2 (Sterling, Selvmål)
  • 17.09.2016: Manchester City – Bournemouth 4-0 (De Bruyne, Iheanacho, Sterling, Gundogan)
  • 02.04.2016: Bournemouth – Manchester City 0-4 (Fernando, De Bruyne, Aguero, Kolarov)
  • Manchester City har fortsatt ikke sluppet inn mål den siste halvtimen i noen Premier League kamper denne sesongen.
  • Raheem Sterling har scoret i alle de fem Premier League kampene han har spilt mot Bournemouth og kan bli den første i Premier League historien til score i sine seks første kamper mot en og samme klubb.
  • 18 av Sergio Agueros siste 19 Premier League scoringer har kommet på Etihad Stadium.
  • Bournemouth har slått de regjerende mestrene tre ganger på seks forsøk siden opprykket i 2015. Bare Manchester City ( 5 av 6) er bedre i samme periode.
  • Bournemouth har tapt sine seks siste oppgjør mot de såkalte topp-6 klubbene. Sist seier kom i januar da de slo Chelsea 3-0 på Stamford Bridge,

Dommer er Stuart Attwell. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i 3-0 seieren hjemme mot Fulham i midten av september. 

Kampstart er lørdag kl.16.00, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.