Før kampen: Lyon – Manchester City

Klart for Champions League gruppespill igjen. Tirsdag kveld står Lyon, våre eneste overmenn så langt denne sesongen, for tur på Stade de Lyon eller Groupama Stadium som den også kalles grunnet sponsorater.

Siden 1-2 tapet hjemme i den først gruppespills-kampen i midten av september, har vi nå spilt 13 kamper. Det har resultert i 12 seire og 1 uavgjort ( 0-0 borte mot Liverpool) med en målforskjell på småpene 42-3 !!. Lørdag ble West Ham nummeret for små. Selv om City ikke var på sitt beste og West Ham til tider hang godt med, gav vi oss ikke før det stod 0-4 på resultat tavla. 

Pep Guardiola var selvsagt godt fornøyd med fire scoringer og tre nye poeng, men var samtidig klar på at det fortsatt er mye å jobbe med. Vi må for all del unngå å tro at vi ikke kan gjøre ting bedre. Du kan forbedre deg på ting hver eneste dag. I dag hadde vi marginene med oss, West Ham skapte flere farlige sjanser og kunne fort straffet oss. Vi var litt ubalanserte, men det er ofte slikt som skjer i den første kampen etter en landslagspause. Spillerne har vært borte fra hverandre og trent under andre trenere med andre ideer, dette er ting vi er klar over sa Pep etter kampen.

Med seier vil vi være gruppevinnere allerede før den siste kampen hjemme mot Hoffenheim. Med uavgjort er vi sikret avansement til 8.delsfinalen, mens vi med tap i teorien fortsatt kan ryke ut av Champions League og havne i Europa League på nyåret. Det fortsetter dog at Hoffenheim må slå Shakthar Donetsk hjemme tirsdag samt slå oss på Etihad Stadium om tre uker og samtidig score minst to mål. Innbyrdes oppgjør teller foran målforskjell. Og ettersom vi har en mye bedre målforskjell enn Hoffenheim vil det si at de trolig må vinne med minst to mål eller at de vinner med ett og samtidig scorer tre mål eller mer (2-3, 3-4 osv) for at vi skal ryke.

Ilkay Gundogan og Gabriel Jesus ble igjen i Manchester da kamptroppen reiste til Frankrike mandag. Gundogan har smerter i et ben i en fot, mens Jesus pådro seg en liten muskelskade på søndagens trening. Bernardo Silva stod over helgens kamp og ble heller ikke med på reisen, men i følge Pep Guardiola er det et godt håp om at alle tre kan være klare igjen til lørdagens Premier League oppgjør mot Bournemouth. Fra før av vet vi at Kevin De Bruyne fortsatt ikke er friskmeldt etter kneskaden han pådro seg i Carabao Cup kampen mot Fulham for snart fire uker siden, og at Benjamin Mendy blir borte i opptil tre måneder etter sin kneoperasjon forrige uke.

Dermed kan det åpne seg en mulighet for Phil Foden fra start. Han fikk spille de siste 20 minuttene mot West Ham og er i følge Guardiola klar for større oppgaver. Jeg har følelsen av at han spiller godt uansett når han får sjansen, det være seg i pre-season, et innhopp eller fra start. Phil er aggresiv med ballen og intens uten ball. Han er en del av troppen og utvilsomt klar for oppgavene, sa Pep på mandagens pressekonferanse.

Lyon ligger for tiden på 2.plass i den franske Ligue 1, med 27 poeng (8-3-3) på sine første 14 kamper, men de er hele 15 poeng bak suverene Paris St. Germain som leder med med sine 42 poeng av 42 mulige så langt. Paris St. Germain er også det eneste laget som har slått Lyon siden vi møtte dem for godt og vel to måneder siden. I starten av oktober tapte de 5-0 for på Parc des Princes i Paris.  De er ubeseiret på sine 7 siste kamper (4-3-0) og i helgen ble det seier 1-0 hjemme mot Saint-Etienne etter en scoring av den tidligere City-spilleren Jason Denayer midtveis i den andre omgangen.  

Stade de Lyon

I Champions League gruppespillet har det blitt tre uavgjorte etter den noe overraskende seieren på Etihad Stadium. Først ble det 2-2 hjemme mot Shakthar Donetsk etter at ukrainerne hadde ledet 2-0 til det gjenstod rundt 20 minutter av oppgjøret. Deretter ble det 3-3 borte mot Hoffenheim etter at Hoffenheim utliknet to minutter på overtid. Før det i den forrige runden ble 2-2 hjemme mot Hoffenheim. Her ledet Lyon 2-0 til pause, men to scoringer i den andre omgangen den siste nok en gang to minutter på overtid sørget for en ny uavgjort.

Til denne må de muligens klare seg uten en av sine aller beste spillere. Nabil Fekir skal gjennom en fitness test i løpet av mandags kveld før man tar en avgjørelse om han spiller eller ikke. Manager Bruno Genesio er klar på at man ikke tar noen sjanser med ham, og at han ikke spiller så sant han ikke er 100 % klar. Fekir scoret ett mål og hadde en målgivende pasning i 2-1 seiere på Etihad Stadium i september. Nabil er vår kaptein og en viktig spiller for oss, spesielt i slike kamper som dette. Men vi er avhengig av at alle våre spillere er 100 % og han vil gi oss en tilbakemelding etter kveldens trening, sier Genesio.

Genesio er klar på at Manchester City er overlegne hans lag på papiret, og at det meste må stemme for at de skal klare et godt resultat. Manchester City er et lag som har ballen i 70 – 75 % av tiden i stort sett alle kamper. De er veldig kompakte bakover og vil legge et stort press på oss framover på banen. De er et av de beste lagene i Europa og en av favorittene til å vinne Champions League. Men vi har også ambisjoner, og har tro på oss selv og at vi skal klare å bite godt fra oss, sa Genesio

Gianluca Rocchi

Gianluca Rocchi fra Italia dømmer oppgjøret. Detter blir den fjerde gangen han dømmer Manchester City i Champions League. De tre foregående var borte mot Monaco (tap 3-1) i 2017, borte mot Barcelona (tap 1-0) i 2015 og hjemme mot Real Madrid (1-1) i 2012.

Kampstart er tirsdag kl 21.00 og kampen vises på Viasport 3.

Relaterte saker

1 svar

  1. Begynner å bli mange skader nå,debruyne,gundogan,b.silva ,mendy ,jesus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.