Før kampen: West Ham – Manchester City

Manchester City må klare seg uten Benjamin Mendy og Bernardo Silva, i tillegg til Kevin De Bruyne, når de tar turen ned til London for å møte West Ham lørdag ettermiddag.

Mendy måtte gjennom et kirurgisk inngrep på et kranglete venstre kne i forrige uke, og på fredagens pressekonferanse kunne Pep Guardiola bekrefte at han vil bli borte de neste 10-12 ukene. Bernardo Silva pådro seg en skade mens han var på landslagsoppdrag for sitt Portugal, og vil ifølge Pep miste denne og mest sannsynlig også tirsdagens Champions League oppgjør borte mot Lyon. Men det skal ikke tre snakk om noe langvarig avbrekk for hans del.

Pep mener laget i dag på mange måter er bedre enn forrige sesong fordi man har lært av feilene som er gjort. Før landslagspausen radet Manchester City opp 7 seire på rad, scoret 26 og slapp inn kun 2 (begge på straffer) på disse og skaffet oss en to poengs ledelse ned til neste lag på tabellen. Manchester United hadde lite å komme med i den siste kampen før pausen og ble sendt hjem med 1-3 i kofferten. Dermed ligger de allerede 12 poeng bak City og vi har fortsatt ikke tent det første lyset på adventsstaken.

Spillerne har trodd på vårt opplegg fra starten av. Nå har vi fått mer tid sammen, og lært hverandre å kjenne. Noen ganger må jeg være tøff med spillerne, andre ganger snill. Men jeg føler vi har en veldig god tone sammen, sa Pep som også la til at den første kampen etter en landslagspause alltid er vanskelig.

Vi får se i morgen. Akkurat nå har vi fokus på å vinne neste kamp. Hvis vi retter fokuset mot å forsvare Premier League tittelen glemmer vi det vi skal gjøre. Noen kamper kommer vi til å tape andre vil vi vinne, fortsatt gjenstår den tøffeste delen av sesongen, sa Pep.

En skadefri Fabian Delph er den naturlige erstatteren til Benjamin Mendy på venstresiden i vårt forsvar. Det hadde vært moro om Phil Foden fikk starte lørdagens kamp i Bernardo Silva og Kevin De Bruyne´s skadefravær, men sannsynligvis går den plassen til Ilkay Gundogan. Resten av laget sier seg nesten selv, spørsmålet er vel bare hvilke to av Leroy Sane, Riyad Mahrez og Raheem Sterling som starter offensivt sammen med Sergio Aguero.

Vi tipper dette laget: Ederson, Kyle Walker, Aymeric Laporte, John Stones, Fabian Delph, Fernandinho, Ilkay Gundogan, David Silva, Leroy Sane, Sergio Aguero og Raheem Sterling.

City har hatt et bemerkelsesverdig godt tak på West Ham på bortebane etter at de flyttet til London Stadium foran 2016-17 sesongen. Selv om lagene kun har møtt hverandre tre ganger til nå på denne banen, så har resultatene så langt vært mildt sagt overbevisende. Først vant vi 5-0 i 3.runde i FA Cupen i januar 2016. To måneder senere vant vi 4-0 her i Premier League, og forrige sesongs Premier League møte på West Hams bane endte med 4-1 til Manchester City. Det vil si tre eire av tre mulige med en målforskjell på 13-1 !!.

Kampen blir et gjensyn med Manuel Pellegrini som ledet Manchester City i tre sesonger i perioden 2013-2016. Pellegrini overtok etter Roberto Mancini og selv om starten hans som City-manager ikke var av de aller beste, så endte hans første sesong som City-manager med både en Premier League tittel og en Liga Cup triumf (seier 3-1 over Sunderland i finalen på Wembley). 

Pellegrini med PL-trofeet i mai 2014

Etter den noe svake starten på sin første sesong, der sesongens fjerde Premier League tap kom så tidlig som i midten av november da vi tapte 1-0 borte mot Sunderland, gikk City løs på en rekke på 20 kamper på rad uten tap. Hele 18 av disse var seire mens 2 ( borte mot Southampton og borte mot Blackburn i FA Cupen) endte uavgjort. Blant seirene kan nevnes 6-0 hjemme- og 5-1 borte mot Tottenham, 3-2 borte mot Bayern Munchen i Champions League, 9-0 sammenlagt (6-0 hjemme oh 3-0 borte) mot lørdagens motstander West Ham i semifinalen i Liga Cupen samt 6-3 hjemme mot de daværende liga-lederne Arsenal. 

Allerede i midten av januar passerte Manchester City 100 scorede mål, alle turneringer inkludert, på kun 34 spilte kamper. Og da januar 2014 var historie stod vi bokført med 115 scoringer alle turneringer inkludert. Mest av alle i Europa. I begynnelsen av mars tok Pellegrini sitt første trofe som City-manager da Sunderland ble slått 3-1 i Liga Cup finalen på Wembley, og et par måneder senere kunne City også heve Premier League trofeet for andre gang i klubbens historie etter at vi vant våre fem siste kamper og passerte Liverpool på tabellen. Et Liverpool-lag som langt på vei trodde tittelen var sikret etter at de slo City 3-2 på Anfield i midten av april og gikk opp i en fem poengs ledelse. Men som Manchester United to år tidligere, så rotet Liverpool det til for seg selv på slutten gjennom å tape 0-2 hjemme for et reservepreget Chelsea og gi fra seg poeng borte mot Crystal Palace i en kamp som endte 3-3 etter at Liverpool hadde ledet 3-0 til det gjenstod godt og vel ti minutter av kampen.

Etter en flott første sesong som City-manager, begynte imidlertid pila å peke feil vei for Pellegrini. I sin andre sesong røyk City tidlig ut av både Liga Cup (0-2 hjemme for Newcastle) og FA Cupen (0-2 hjemme for Middlesbrough), og selv om vi ledet Premier League sammen med Chelsea ved nyttår, endte vi på en 2.plass 8 poeng bak dem. I Champions League ble det nok en gang exit i 8.dels finalen, denne gang med 1-3 sammenlagt mot Barcelona.

I sin siste sesong (2015-16) ledet han City til klubbens første, og hittil eneste, semifinale i Champions League etter at vi hadde slått ut henholdsvis Dynamo Kiev i 8.dels finalen og Paris St. Germain i kvartfinalen. Men Real Madrid ble til slutt for sterke, etter 0-0 i det første møtet på Etihad Stadium, vant spanjolene 1-0 i returmøtet i Madrid og tok seg til finalen. 

Selv om det ble en tidlig exit i FA Cupen (tap 1-5 for Chelsea i 3.runde i en kamp Pellegrini stilte med et svært ungt og reservepreget lag grunnet Champions League kamp mot Dynamo Kiev et par dager senere) og en noe skuffende 4.plass i Premier League hele 15 poeng bak overraskelseslaget Leicester, så ledet han laget til nok et trofe i sin siste sesong da Liverpool ble slått på straffespark konkurranse i Liga Cup finalen etter at det stod 1-1 etter ordiner tid og ekstraomganger. 

Etter at han ble erstattet av Pep Guardiola valgte Pellegrini å prøve lykken i Kina. I august 2016 ble han annonsert som ny manager for Hebel China Fortune hvor han var fram til mai 2018 da han valgte å skrive under på en tre års kontrakt med West Ham.

Pellegrini kunne nok tenkt seg en bedre start som West Ham-manager enn det han fikk. De fire første Premier League kampene endte alle med tap. 4-0 borte mot Liverpool, 1-2 hjemme mot Bournemouth, 3-1 borte mot Arsenal og 0-1 hjemme mot Wolverhampton før det ble seier 3-1 mot Everton på Goodison Park i den 5.serieomgangen i midten av september. Siden det har det blitt to Premier League seire til, 3-1 hjemmet mot Manchester United og 4-2 hjemme mot Burnley. 

Etter de 12 første kampene ligger de på en 13.plass med 3 seire, 3 uavgjorte og 6 tap med en målforskjell på 14-18. 

West Ham har slitt med mye skader i sesongstarten, og har for tiden fem spillere ute med langtidsskader. De fem er Andriy Yarmolenko, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Ryan Fredrick og Winston Reid. I tillegg har de manglet Andy Carroll og Jack Wilshire, men i følge Pellegrini er begge disse nå kvitt sine skader og aktuelle for troppen til lørdagens kamp. Carroll har fortsatt tilgode å spille denne sesongen etter at han pådro seg en ankelskade i pre-season, mens Wilshire bidrag har begrenset seg til fire starter etter sommerens overgang fra Arsenal. Også det på grunn av en vond ankel som trengte et kirurgisk inngrep. Kaptein Mark Noble er tilgjengelig igjen etter å ha sonet ferdig en tre kampers karantene etter at han ble utvist mot Leicester i slutten av oktober, mens Robert Snodgrass må sone karantene etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen i forrige serieomgang mot Huddersfield.

En annen City-kjennnig, nemlig Samir Nasri, trener for tiden med klubbens førstelag. Og i følge Pellegrini kan Nasri bli West Ham spiller når transfer vinduet åpner igjen 1.januar. Nasri soner for tiden en 18 måneders utestengelse grunnet brudd på doping forskriftene.

Samir trener med oss, og vi er villig til å gi ham en vei tilbake til fotballen. Jeg håper han klarer å komme opp på et godt fysisk nivå igjen, i så tilfelle vil vi prøve å signere ham, sier Pellegrini.

Pellegrini legger ikke skjul på at det blir en litt spesiell kamp for ham. Jeg har alltid vært opptatt av å ha et godt forhold til folk i alle klubbene jeg har vært i. Jeg hadde tre fine og gode år i Manchester City.  Jeg fullførte min opprinnelige kontrakt, forsterket stallen, vi vant ligaen og kom til semifinalen i Champions League. Samtidig visste jeg at klubben ønsket å jobbe med Pep Guardiola, sier Pellegrini som sier han ikke er skuffet over at måtte forlate klubben sommeren 2016.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 29.04.2018: West Ham – Manchester City 1-4 (Sane, Jesus, Fernandinho, Selvmål)
 • 03.12.2017: Manchester City – West Ham 2-1 (Otamendi, D.Silva)
 • 01.03.2017: West Ham – Manchester City 0-4 (De Bruyne, D.Silva, Jesus, Y.Toure)
 • 06.01.2017: West Ham – Manchester City 0-5 (Y.Toure, D.Silva, Aguero, Stones, Selvmål) FA Cup
 • 28.08.2016: Manchester City – West Ham 3-1 (Sterling 2, Fernandinho)
 • Manchester City kan bli den andre ikke-London klubben i historien til å vinne seks toppserie kamper på rad i hovedstaden, sist det skjedde var i 1950-51 (Portsmouth)
 • Manchester City har vunnet alle de fire tidligere Premier League møtene mot West Ham under Pep Guardiolas ledelse, med en målforskjell på 13-3. Tar vi med FA Cup kampen i januar 2017 står vi med 5 strake seire mot London-klubben med en målforskjell på 18-3
 • Pep Guardiolas lag har kun sluppet inn 5 mål på de 12 siste bortekampene i Premier League. Sist vi slapp inn mer enn et mål i en Premier League kamp på bortebane var i 4-3 tapet for Liverpool for snart et år siden.
 • Citys motstandere har så langt denne sesongen kun hatt 24 avslutninger på Citys mål. Hadde alle disse 24 resultert i scoring ville vi likevel ha sluppet inn færre mål i Premier League så langt enn Fulham, Burnley og Cardiff.
 • Sergio Aguero har ikke scoret på bortebane i England siden han scoret på straffe borte mot Huddersfield i november 2017. Begge hans siste to liga scoringer på bortebane har kommet i Wales (mot henholdsvis Swansea og Cardiff)

Dommer er Andre Marriner. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, i sesongens første hjemmekamp da Huddersfield ble slått 6-1 på Etihad Stadium.

Kampstart er lørdag kl.16.00.  Kampen vises ikke direkte i Norge, kun i opptak på TV2 Sport Premium 2 kl. 20.05.

Relaterte saker

1 svar

 1. Anonym sier:

  Noen som vet om det er en tjeneste man kan betale for å få hd oppløsning hvor man kan se Citykamper, for det får man tydeligvis ikke gjort via tv2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.