Mendy operert

Benjamin Mendy har gjennomført en operasjon i det venstre kneet og vil bli ute av spill en god stund.

City har bekreftet at 24 år gamle Mendy, som var ute av spill store deler av forrige sesong etter å ha skadet seg tidlig i sesongen, har besøkt Dr. Cugats klinikk i Barcelona der det ble etablert at det var nødvendig med en operasjon i det venstre kneet, noe som ble gjennomført på onsdag.

Det skal ha vært i slutten av kampen mot Manchester United at Mendy skal ha fått en liten rift i menisken. Han gjennomførte likevel hele kampen, men mandag ble han nødt til å trekke seg fra Frankrikes landslagstropp. Turen gikk deretter videre til Barcelona der det altså endte med operasjon.

City har ikke gått ut med hvor lenge Mendy vil være ute av spill, men det er rimelig å anta at det vil dreie seg om minst noen uker. Mendy gikk glipp av hele 42 City-kamper forrige sesong etter å ha pådratt seg en korsbåndskade i det høyre kneet, noe som gjorde at store deler av sesongen gikk fløyten.

City har for tiden også Kevin De Bruyne ute med sin andre kneskade på kort tid, i tillegg til keeper Claudio Bravo og Eliaquim Mangala.

Spørsmålet nå blir hvem Pep Guardiola bruker som erstatter for Mendy. Den mest sannsynlige løsningen er Fabian Delph, som vikarierte som venstreback store deler av forrige sesong. Andre alternativer er Oleksandr Zinchenko, som har imponert de gangene han har fått sjansen denne sesongen, Aymeric Laporte eller Danilo.

PS. Bedre nyheter er det forøvrig at det ryktes at Phil Foden i løpet av kort tid kommer til å undertegne en ny seksårskontrakt med City.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.