Sterling undertegnet ny kontrakt!

Endelig er det offisielt! Raheem Sterling forlenger kontrakten sin med City fram til sommeren 2023!

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at City har vært svært interessert i å fornye kontrakten med Raheem Sterling, som ville gått ut sommeren 2020 om ikke partene hadde kommet til enighet. Da kunne Sterling, som kostet City i første omgang £44 millioner, en sum som nå sannsynligvis har steget til £49 millioner, gått gratis som Bosman-spiller. Samtidig skaper det alltid usikkerhet når en kontrakt er i ferd med å gå ut, selv om det altså skal sies at Sterling fortsatt hadde halvannet år igjen av den opprinnelige kontrakten.

Etter at det for en stund siden ble klart at City og Raheems Sterlings representanter hadde blitt muntlig enige om å forlenge kontrakten, kom i dag den offisielle bekreftelsen på at Sterling har skrevet under på sin nye kontrakt, som varer tre år lengre enn den tidligere. Det vil si at Sterling, som hadde en fantastisk sesong for City i fjor og også i høst har startet glimrende, nå er bundet til City fram til sommeren 2023!

«Jeg er henrykt over å skrive under,» kunne Sterling fortelle Citys offisielle nettside. «Utviklingen min her har vært fantastisk. Jeg følte fra det øyeblikket jeg kom her at dette var det rette valget for meg. Det har betalt seg og jeg er veldig takknemlig. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg har startet sesongen på. Du ønsker alltid å utvikle deg og bli enda bedre, og med fasilitetene som er her, er det ikke noen grunn til at ikke det skal skje. Staben og de spillerne som er her skaper de perfekte omgivelsene for å utvikle seg og bli bedre!»

City-direktør Txiki Begiristain la til: «Dette er et viktig øyeblikk for klubben. Raheem har blitt dramatisk mye bedre i løpet av de siste to sesongene og er nå en av Premier Leagues beste offensive spillere. Statistikken hans taler for seg. Han er rask, sterk og glimrende foran mål – alt en moderne angrepsspiller trenger å være. Vi er henrykt over at han har bundet framtiden sin til City.»

Det var Manuel Pellegrini som hentet den gang 20 år gamle Sterling fra Liverpool i juli 2015, og foreløpig står den engelske landslagsstjernen med 51 mål på sine 154 kamper for City. Statistikken er imidlertid markant mye bedre forrige og denne sesongen enn de to første sesongene. I fjor endte det med 23 mål på 46 kamper (mål i nøyaktig halvparten av kampene), og så langt i år 7 mål på 14 kamper (altså nøyaktig halvparten i år også).

Klubben har selvsagt ikke gått ut med hva Sterlings lønn ligger på i den nye kontrakten, men media har tidligere spekulert i at den nye kontrakten gir Sterling en ukelønn på småpene £300 000, noe som for tiden tilsvarer 3,3 millioner norske kroner.

Relaterte saker

7 svar

  1. Klasse – Sterling har tatt store steg og er ekstremt viktig for City!👍🏻😄👏🏻👏🏻

  2. Veldig bra. Sikker mye lyssky virksomhet bak dette, men det får vi vel snart lese i VG.

  3. Jan Henning Andersen sier:

    Godt med en gladnyhet i FFP tider 🙂

  4. Blameis sier:

    Kvalmt mye penger. Liker ikke utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.