Før kampen: Manchester City – Shakhtar Donetsk

Manchester City kan med seier mot Shakthar Donetsk sikre seg en plass i 8.dels finalen i Champions League allerede onsdag kveld, med to kamper igjen å spille av gruppespillet. Dette forutsetter at Lyon også vinner sin hjemmekamp mot Hoffenheim.

Etter søndagens overbevisende seier hjemme mot Southampton står vi nå med fem strake seire, alle turneringer inkludert, med en målforskjell på småpene 17-1 !!. Sergio Aguero noterte seg for sin 150. Premier League scoring i den kampen, en kamp der Raheem Sterling imponerte stort med sine to scoringer og to assister.

Nicolas Otamendi og Ilkay Gundogan er begge tilbake etter skader og med i troppen, dermed er det bare Kevin De Bruyne og Claudio Bravo som ikke er tilgjengelige.

Shaktar Donetsk på sin side har to av sine aller beste spillere, Taison og Dentinho, klare for spill igjen. Begge to måtte stå over det motsatte oppgjøret i Kharkiv i forrige måned. Et oppgjør City vant 3-0 etter scoringer av David Silva, Aymeric Laporte og Bernardo Silva. I den kampen hadde City hele 24 avslutninger, det meste Shakthar har sluppet noen motstander til siden de møtte Real Madrid (26) for tre år siden. I helgen slo de sin argeste rival Dynamo Kiev 2-1 på hjemmebane etter scoringer av Junior Moraes og Viktor Kovalenko, og ligger nå alene i tet hele 8 poeng foran nettopp Dynamo Kiev etter 14 spilte kamper (12-1-1) i den ukrainske serien. Målforskjellen er på pene 36-7.

Manchester City står med tre strake hjemmetap i Champions League (Basel, Liverpool, Lyon), og skulle det bli tap onsdag kveld så blir vi historiske i negativ forstand. Da blir vi i så tilfelle der første engelske laget til å tape fire hjemmekamper på rad i den gjeveste av Europa Cup turneringene. Shakthar Donetsk på sin side har fortsatt tilgode å vinne en tellende kamp på engelsk gress. På de syv tidligere forsøkene har det blitt med en avgjort og hele seks tap. Sist 2-0 for nettopp Manchester City I forrige sesongs gruppespill. Kevin De Bruyne og Raheem Sterling var våre målscorere den gang. De har kun en seier på sine 9 siste bortekamper i europeiske turneringer (1-1-7), men klarte 2-2 i sin siste bortekamp mot Lyon etter å ha ledet 2-0 til det gjenstod rundt 20 minutter av oppgjøret.

Pep Guardiola sier han har fullt fokus inn mot denne kampen, og mener den er viktigere enn søndagens derby mot Manchester United.

Etter at vi avga poeng hjemme mot Lyon blir alle de resterende gruppe-kampene som en slags finale. Å vinne på bortebane i Champions League er alltid vanskelig, nå har vi vunnet to på rad, og sikrer oss et ypperlig utgangspunkt for å ta oss videre til neste runde med seier i denne. Deretter har vi tre-fire dager til å konsentrere oss om United, sa Pep på tirsdagens pressekonferanse.

Kyle Walker sier Manchester City lærte mye av forrige sesongs Champions League, og han håper man kan dra nytte av lærdommen denne gang.

Jeg følte vi hadde en alle tiders sjanse til å vinne forrige sesongs turnering, men vi møtte et Liverpool-lag i kvartfinalen som fyrte på alle sylindre, samtidig som vi mistet hodet fullstendig i en ti minutters periode i det første oppgjøret på Anfield. Vi burde nok vært litt mer kyniske i et forsøk på å sikre oss et godt utgangspunkt foran returoppgjøret. Forhåpentligvis tar vi denne lærdommen med oss inn i denne sesongen, sier Walker.

Viktor Kassai (43) fra Ungarn dømmer kampen. Han har dømt oss ved to tidligere anledninger i Champions League. Første gang var borte mot Bayern Munchen i september 2011 (tap 2-0) samt da vi slo Barcelona 3-1 på Etihad Stadium i november 2016.

Kampstart er onsdag kl. 21.00 og kampen kan du se på TV2 Sport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.