Før kampen: Manchester City – Southampton

Torsdagens avansement til kvartfinalen i Carabao Cup kom med en en aldri så liten bismak. I dag kom nemlig bekreftelsen på at Kevin De Bruyne nok en gang er satt ut av spill på grunn av en kneskade, denne gang antydes det 5-6 ukers fravær.

De Bruyne måtte forlate banen fem minutter før slutt etter at en Fulham-spiller datt over kneet hans i en duell. De Bruyne prøvde å fortsette, men innså raskt at noe var galt og tuslet av banen og rett i garderoben med en bekymret mine i ansiktet.

Dermed går han også glipp av neste ukes derby mot Manchester United. Neste måneds toppoppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge står også i fare, i tillegg til viktige Champions League kamper hjemme mot Shakhtar Donetsk og borte mot Lyon. Positivt er det dog at det ikke trengs noe kirurgisk inngrep og at denne skaden ikke er av samme alvorlighetsgrad som den han pådro seg på trening i midten av august.

Nicolas Otamendi og Ilkay Gundogan er usikre til søndagens oppgjør mot Southampton. Gundogan har stått over de siste fem kampene grunnet en hamstring-skade, han trener sammen med de andre igjen, men er fortsatt ikke 100 % klar i følge Pep Guardiola. Otamendi måtte kaste inn håndkleet i forkant av Fulham-kampen etter å ha fått seg en smell. Pep vil ikke utelukke at han kan rekke søndagens kamp, men trolig kommer den litt for tidlig for argentineren.

Pep gjorde hele ti forandringer på laget foran torsdagens cupkamp. Aymeric Laporte, Benjamin Mendy, Fernandinho og David Silva var ikke en gang med i kamptroppen. Alle disse er ventet tilbake til denne. Sammen med Ederson, Kyle Walker, Bernardo Silva, Sergio Aguero og Raheem Sterling som alle var ubenyttede reserver mot Fulham.

Brahim Diaz

Stortalentet Brahim Diaz satte inn begge Citys mål torsdag, men sliter med å komme med i kamptroppen når alle mann er skadefri. Han har fortsatt tilgode å fornye kontrakten sin med Manchester City, hans nåværende går ut til sommeren. Dermed kan han i realiteten skrive under for en ny klubb i januar, og flere utenlandske storklubber har allerede vist sin interesse for spanjolen som kom til City fra spanske Malaga. Pep Guardiola sier klubben gjør det de kan for å beholde Diaz, men at det er lite man kan gjøre dersom spilleren selv ikke ønsker å bli værende. 

De fleste husker sikkert oppgjørene mot Southampton forrige sesong. Begge gangene avgjorde City på overtid, med omtrent det siste sparket på ballen. Først på Etihad Stadium i slutten av november i fjor. Kevin De Bruyne gav oss ledelsen tidlig i andre omgang, Oriol Romeu utliknet for gjestene et kvarter før slutt før Raheem Sterling satte ballen helt oppe i krysset og sikret oss seieren seks minutter på overtid. Deretter i sesongens siste kamp da Gabriel Jesus satte inn vinnermålet tre minutter på overtid og med det sørget for at vi ble det første laget til å oppnå ett tre-sifret antall poeng (100) i løpet av en sesong.

Manchester City står nå uten baklengsmål i sine 8 siste nasjonale kamper, en smått imponerende statistikk spesielt med tanke på at to av disse kampene har vært borte mot henholdsvis Tottenham og Liverpool. Sist City slapp inn mål, når en ser bort fra Champions League, var 1. september (!!) da DeAndre Yedlin utliknet for Newcastle på Etihad Stadium i en kamp City til slutt vant 2-1. I alle turneringer står vi nå med fem strake kamper uten baklengsmål, sist vi slapp inn et mål var for en måned siden da Hoffenheim tok ledelsen 1-0 i Champions League (City vant til slutt 2-1).

Southampton på sin side har hatt en svak innledning på sesongen. Kun en seier er det blitt på de ti første Premier League kampene. Seieren kom for to måneder siden da de slo Crystal Palace 2-0 på bortebane. Foruten denne står de bokført med fire uavgjorte og fem tap så langt. De to siste har endt uavgjort. Først 0-0 borte mot Bournemouth, deretter 0-0 hjemme mot Newcastle forrige helg. De har nå gått målløse av banen i sine fem siste Premier League kamper.  Kun 6 mål er scoret, bare Huddersfield har færre med sine 4. Mens det «bare» har blitt 14 baklengs. Noe som f.eks er tre mindre enn det Manchester United har sluppet inn så langt.

Laget ledes av den tidligere City-manageren, Mark Hughes. Hughes overtok på midlertidig basis etter at Mauricio Pellegrino fikk sparken i mars. Og til tross for at det bare ble to seire på de åtte siste seriekampene forrige sesong under Hughes’ ledelse, berget klubben fra den engelske sørkysten plassen i Premier League og Hughes ble i mai belønnet med en ny treårs kontrakt med klubben.

Før denne sesongen hentet de blant annet inn keeperen Angus Gunn fra Manchester City for rundt £ 10 million. Foreløpig har det blitt mye benkesliting for Gunn som forrige sesong gjorde sine saker utmerket på utlån i Norwich. Alex McCarthy har vært Mark Hughes’ førstevalg mellom stengene så langt. Norske Mohamed Elyounoussi ble hentet fra sveitsiske FC Basel for £17m. Inn dørene kom også Stuart Armstrong (Celtic), Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach) og lagets toppscorer så langt denne sesongen Danny Ings, som kom på lån fra Liverpool. 

På skadefronten ser det lyst ut for Southampton. Pierre Høybjerg har slitt med sykdom, men er nå friskmeldt og dermed kan Mark Hughes velge fra en skadefri tropp når han tar med seg sitt lag nordover til Manchester.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 13.05.2018: Southampton – Manchester City 0-1 ( Jesus)
 • 29.11.2017: Manchester City – Southampton 2-1 ( De Bruyne, Sterling)
 • 15.04.2017: Southampton – Manchester City 0-3 ( Kompany, Sane, Aguero)
 • 23.10.2016: Manchester City – Southampton 1-1 ( Iheanacho)
 • 01.05.2016: Southampton – Manchester City 4-2 ( Iheanacho 2)
 • Manchester City har vunnet 7 av de siste 9 Premier League kampene mot Southampton ( 1 uavgjort, 1 tap) med en målforskjell på 22-9
 • Southampton har ikke vunnet på sine 8 siste opptredener på Etihad Stadium ( 1 uavgjort, 7 tap) 
 • Manchester City er det eneste Premier League laget som har vunnet alle sine fem første hjemmekamper.
 • Bare Liverpool (1) har sluppet inn færre mål på hjemmebane enn Manchester City (2)
 • Unngår vi baklengs i denne setter vi klubbrekord med 7 på rad uten baklengs i seriesammenheng.
 • Sergio Aguero er en nettkjenning unna 150 Premier League scoringer.
 • Southampton har bare vunnet 3 av 18 Premier League kamper under Mark Hughes´ ledelse.

Lee Mason

Dommer er Lee Mason. Han har dømt oss en gang tidligere denne sesongen, da vi slo Brighton 2-0 hjemme i slutten av september.

Kampstart er søndag kl.16.00. Kampen vises ikke direkte på noen norske kanaler, TV2 Sport Premium 2 viser kampen i opptak kl 18.00.

Relaterte saker

2 svar

 1. Hva er greia med tv2? Som den Liverpoolkanalen de har blitt, burde de absolutt sende City sin kamp mot Southampton! Southampton er jo tross alt farmerlaget til Liverpool😝

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.