Før kampen: Manchester City – Fulham

Manchester City innleder en rekke med fire kamper på 11 dager når Fulham gjester Etihad Stadium i 4.runde av Carabao Cup (Liga Cup) torsdag kveld.

Et pluss er at alle fire kampene spilles på hjemmebane. Etter Fulham kampen venter Southampton i Premier League søndag, deretter kommer Shakhtar Donetsk på besøk i Champions League neste onsdag før det hele avsluttes hjemme mot Manchester United neste søndag. Deretter er det klart for en ny meningsløs landslagspause for klubb-fotballen.

Med et så tett kampprogram sier det seg selv at det vil bli en del rokeringer på laget og da kommer det godt med at skade-situasjonen ser lysere ut enn på lenge.

Ilkay Gundogan, Danilo og Fabian Delph er alle tilbake i trening igjen, det samme er forsvarsspilleren fra Philippe Sandler som kom fra PEC Zwolle i sommer. Sandler fikk sine første 45 minutter i City-drakt da han spilte en omgang av EDS-kampen mot Everton i helgen. Ja til og med Eliaquim Mangala er i trening igjen etter å ha vært satt ut av spill med en kneskade de siste åtte månedene.

Hvor mange av disse som er aktuelle for torsdagens kamp er usikkert, men at vi vil se store utskiftninger på start-elleveren i forhold til de som startet mot Tottenham mandag kveld er vel neppe noen dristig spådom.

I mål får trolig unggutten Aro Muric en ny sjanse. Han stod også i mål i forrige runde borte mot Oxford. Vincent Kompany og Nicolas Otamendi har ikke fått all verden med spilletid så langt i sesongen, og det er vel en god sjanse for at de danner stopperparet i denne. Oleksandr Zinchenko får nok tillit på venstresiden i vårt forsvar, mens det kan være duket for et gjensyn med Danilo på motsatt side dersom han er kampklar.

Mot Oxford prøvde Pep Guardiola seg med John Stones i den defensive midtbane-rollen, mulig han gir det et nytt forsøk slik at Fernandinho kan få et kjærkomment avbrekk. Fabian Delph kan også være et alternativ her så sant han er match-fit. Phil Foden har allerede fått noen innhopp i Premier League denne sesongen, og noterte seg for sitt første mål for City da han satte inn 2-0 borte mot Oxford, og starter helt sikkert i denne. Brahim Diaz får trolig også en ny sjanse til å vise seg fram. Dessuten vil vi nok få se både Leroy Sane og Gabriel Jesus som ikke fikk spilletid mandag. Det vil si Jesus fikk et par minutter helt på slutten av oppgjøret da han kom inn for Riyad Mahrez. Kevin De Bruyne er på vei tilbake etter skade og fikk de siste 20 minuttene mot Tottenham. Dette er en flott mulighet for ham til å få ytterligere minutter på veien tilbake til full fitness.

Tipper vi starter med noe ala dette: Muric, Danilo, Kompany, Otamendi, Zinchenko, Delph, Foden, De Bruyne, Sane, Jesus, Diaz.

Fulham har, tross store investeringer i spillerstallen i sommer, ikke hatt noen god sesongstart etter vårens opprykk. De ligger pr dags dato på en 18.plass med 5 poeng etter det 10 første kampene og har hele 28 baklengsmål. Mest av alle i Premier League. Tre av disse baklengsmålene kom mot Manchester City da lagene møttes i Premier League på Etihad Stadium for halvannen måned siden. Leroy Sane, David Silva og Raheem Sterling var våre målscorere i den kampen som vi vant 3-0. De fire siste har alle endt med tap og med stygge 3-15 i målforskjell. 

Og med en meget viktig kamp i bunnstriden borte mot Huddersfield mandag kveld i tankene er det også ventet at Fulham-manager Slavisa Jokanovic kommer til å rokere en del på laget. Stortalentet, Harvey Elliott (15) er blant annet med i kamptroppen som tar turen nordover til Manchester. Elliott skrev historie da han ble den yngste spilleren noensinne til å debutere for klubben da han kom inn som innbytter i forrige rundes oppgjør borte mot Millwall (seier 3-1). Han var da bare 15 år og 174 dager gammel (!!). Han har siden vært fast inventar på Fulhams U-23 lag og også fått sin debut for England U-17.

Jokanovic sier Elliott først og fremst er tatt med for å få nyttig førstelags-erfaring, og at han ikke har tatt noen beslutning på om han skal spille eller ikke. 

Han har aldri vært med førstelaget utenfor London så dette blir en ny erfaring for ham. Så får vi se i løpet av morgendagen om dette er tidspunktet for å slippe løs en så ung spiller mot et lag som Manchester City, sier Jokanovic.

Joe Bryan og Kevin McDonald er uaktuelle grunnet skader.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

  • 15.09.2018: Manchester City – Fulham 3-0 ( Sane, D. Silva, Sterling)
  • 22.03.2014: Manchester City – Fulham 5-0 ( Y. Toure 3, Fernandinho, Demichelis)
  • 21.12.2013: Fulham – Manchester City 2-4 ( Y. Toure, Kompany, Navas, Milner)
  • 19.01.2013: Manchester City – Fulham 2-0 ( D. Silva 2)
  • 29.09.2012: Fulham – Manchester City 1-2 ( Aguero, Dzeko)

Dommer er Martin Atkinson. Han har dømt oss ved to tidligere anledninger denne sesongen, de to gangene vi har avgitt poeng i Premier League. Først i 1-1 kampen borte mot Wolverhampton, deretter i 0-0 kampen borte mot Liverpool.

Det vil også bli benyttet VAR i denne kampen, her er Mike Dean sjef.

Kampstart er torsdag kl 20.45 og kampen kan du se på Viasport 1.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.