Hva er det med Anfield?

Siden Manchester City slo ut Liverpool på Anfield, på veien til FA Cup-triumfen i 1956, har City reist 50 ganger til den samme arenaen. 62 år er gått, 50 kamper er spilt, 19 managere har prøvd – og bare to seirer er det blitt siden Jackie Dyson og Joe Hayes sørget for 2-1-seier i 5. runde-omkampen 22. februar 1956.

John Bond og Kevin Keegan er faktisk historiske. Bond tok med seg et City-lag til Anfield 2. juledag 1981, et lag fullt av selvtillit, tross at Dennis Tueart akkurat hadde ødelagt akillesen. Det var dagen da Liverpool-keeper Bruce Grobbelaar spilte som en klovn, men også den kvelden City var gode og smarte, vant 3-1, etter scoringer av Kevin Bond på straffe, Kevin Reeves og Asa Hartford.

De 11 historiske fra 26. desember 1981: Corrigan, Ranson, McDonald, Reid, Bond, Caton, Kinsey, Reeves, Francis, Hartford, Hutchison.

Nicolas Anelka scoret begge målene våre sist vi vant på Anfield.

22 år gikk det til neste gang, da den tidligere Liverpool-helten Kevin Keegan tok med seg nyopprykkede City til Anfield, i sesongens siste bortekamp, 3. mai 2003. Nicolas Anelka og Peter Schmeichel var i storform, Anelka scoret to, Schmeichel reddet alt – og City vant 2-1.

De 11 historiske fra 3. mai 2003: Schmeichel, Wright-Phillips, Jensen, Dunne, Sommeil, Distin, Benarbia, Barton, Anelka, Fowler, Horlock.

Siden har City vært på Anfield i 17 ganger, spilt fem uavgjorte og tapt 12 ganger.

Hva er det egentlig med Anfield og Manchester City? Alle andre tidligere “vanskelige” bortearenaer er gravlagt for lengst. De siste ti årene er Arsenal slått 2-0 og 3-0 i London, Chelsea er slått 4-2, 3-0 og 1-0, Everton er slått 2-1, 3-2, 2-0 og 3-1, Manchester United er slått 6-1, 2-1, 3-0, 2-1 og 2-1 – og Tottenham har City vunnet 5-1, 5-1, 1-0 og 3-1 over i London.

Men Anfield står fortsatt der som et mareritt.

Hva er det med Anfield som er så komplisert for Manchester City?

Selv en manager som sørget for mange gode City-sesonger, Tony Book, fikk null poeng der på seks forsøk. Joe Mercer måtte nøye seg med to uavgjorte på fem forsøk. Alan Ball prøvde to ganger og fikk 0-10 i fleisen. Og utenom nevnte Bond og Keegan, er det bare Peter Reid og Mark Hughes som kan være litt stolte av Anfield-besøkene sine. Reid var der tre ganger med City og fikk uavgjort hver gang. Hughes var der to ganger, to uavgjorte.

Selv suksessrike managere som Roberto Mancini, Manuel Pellegrini og Josep Guardiola lykkes ikke på Anfield. Mancini klarte tre uavgjorte på fire forsøk, mens Pellegrini og Guardiola begge står med tre tap på like mange forsøk.

Anfield – en arena med historisk sus.

Jeg har vært på Anfield mange ganger. Det er historisk sus over arenaen og området rundt. Anfield er berømt for sine fotballopplevelser, sin historie, Shankly, Paisley, Dalglish. Hillsborough, Heysel. Triumfer og tragedier, hånd-i-hånd. Det er en flott klubb med en stolt historie. The Kop lager liv, spesielt på spesielle kvelder.

Er det dette Manchester City ikke tåler? Eller er det tilfeldig? Fotballspillere snakker alltid om at historien ikke betyr noe, her betyr det ingen ting at City ikke har vunnet på Anfield siden 2003, fordi det er helt andre spillere nå.

Ja vel. Jeg er litt usikker på om de har rett i at det ikke betyr noe. Spillere får med seg ting, statistikker. Når det gjentas mange nok ganger så blir det til at – for eksempel – Anfield er “en vanskelig arena å komme til.” Den er selvsagt ikke noe vanskeligere å komme til, normalt sett, bortsett fra at det tok tid i Champions League-kampen da noen var opptatt med å herpe bussen.

Citys spillerbuss ble angrepet av Liverpool-supportere forrige gang City gjestet Anfield.

Nå skal City kjøre en annen vei til Anfield. De vil ikke ha noe mer av dette. Jeg ville gjort omvendt, kjørt nøyaktig samme veien, med brystkassa fram, som “dere skremmer ikke oss.” Det ville jeg gjort. I stedet installerer City kameraer i en ny buss og kjører en annen vei. Merkelig opplegg, som bare nører oppunder at “dette er en vanskelig plass å komme til.”

I stedet bør City opptre som vanlig, og heller prøve å unngå alle tabbene som er gjort i akkurat kampene mot Liverpool. Ederson har vært svak og gjort tabber, Walker det samme. Stones har fått kjenne det, Otamendi har dummet seg ut. Sterling er livredd, David Silva forsvinner mot Liverpool – og Agüero scorer ikke på Anfield, som det eneste stedet.

Kan Sergio Agüero endelig juble på Anfield i morgen?

Kanskje Manchester City skal prøve å gjøre noe med dette, ikke den j… bussturen. For spiller for spiller, er Manchester City fortsatt fullt på høyde med Liverpool. Det er ligaens to beste lag som gjør opp i en tidlig seriefinale, en kamp som heldigvis kommer så tidlig at den aldri vil være direkte avgjørende.

Samtidig: Tidlige oppgjør i tidligere sesonger har vist seg å være svært viktig for resten av sesongen, som Manchester Uniteds seier mot City i 2012/13 og senest Citys seier borte mot Chelsea for et år siden.

For seierherren i søndagens oppgjør på Anfield har et psykologisk overtak, uansett bussturer fra helvete og tilbake.

Her handler det om det slitte uttrykket “fokus på arbeidsoppgaver”.

Det handler om å glemme historien – og få bort tabbene.

Først da øker sjansen for tre poeng på Anfield, for første gang siden Peter Schmeichel (nå 55) sto i mål for Manchester City.

13 svar

 1. Blameis sier:

  Banestørrelsen kanskje…
  Anfield Road 100 * 69 meter
  Ethiad 106 * 71 meter
  Old Trafford 106 *69 meter
  Emirates 105 * 68 meter
  London Stadium 105 *68 meter
  St James Park 105 * 68 meter

 2. Espen N Bråten sier:

  Hater liverpuul så jævla mye…..mer enn scum faktisk. Jævla medgangsupportere,3 tap på rad så er full panikk blandt supporterne:) og ut med treneren;)

 3. Pep har vel heller ingen god stats mot Klopp. Bør være på frå første spark imåro om det skal ende godt! 👌

 4. Bra skrevet , igjen😉Skal bli spennende å se da..hbor påvirket spillerne er… Overværer den live..ifra Sir Kenny Dalglish stand⚽️😀
  Lykke til..🤞YNWA

 5. Godt skrive igjen! Svært interessant å lese bloggane dine👍 Og heilt enig i at vi skulle køyrt same ruta som i vår😊

 6. Enig med det rundt bussen . Grunnen til at jeg frykter og egentlig tror at City taper ikke bare denne, men begge kampene er som følger . Vi viker ikke °(Pep) fra prinsippene. 95 % styrke i det, men ikke i morgen. Liverpool ernærer seg på lag som tar sjanser i eget forsvar. Grunn to. Man tar ikke nok hensyn til Salah. Kan ikke være slik at straks vi får brud i mot at en da får full panikk og tellefeil. Grunnet manglende hurtighet mot ham direkte ! Her kan vi bli nr to i stedet for nr en. Vi får se. Veldig glad om jeg har vært grunnløst bekymret ved ente kamper…

 7. Av en eller annen grunn har jeg god magefølelse for i morgen…som i fjor borte mot Chelsea. Eg var ikke nervøs…eg bare nøt kampen…og eksploderte når Kevin satte den i mål. Den blir en spennende og jevn sesong😇

  • On the point Svea 👏🏽
   Har også en grei magefølelse for en gang skyld, men frykter det er pga at alt annet enn et stort tap er til å leve med. Lykke til alle lyseblå

 8. Jakob Berge sier:

  En av de viktigste grunnene til at vi har tapt her med pep er fordi pep ikke tar nok hensyn. United har ikke tapt mot Liverpool siden 2014, pga taktiske fremgangsmåter og hensyn i disse kampene. Selvsagt må vi spille på vår måte, men kanskje ta enda mindre sjanser, som i fjor på 4-3 tapet, hvor de 3 avgjørende målene ble avgjort av at vi måtte spille ut bakfra. Ta nå bare å mæle ballen opp i trange situasjoner… og VÆR SÅ SNILL ikke start med Sterling. Han er altså så dårlig mot Liverpool at vi heller kunne vært en spiller mindre og det ville hjulpet. Håper vi går ut i 5er bak med 3er på midten og bernardo bak kun på topp.

 9. Arne Solheim sier:

  Godt skrevet Svea 👍💐

  City vinner om…
  Ikke hvis…..

  Lykke til👍💪💐💐🍺

 10. Det snur i dag, Manchester city tar seieren 💙⚽️👕

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.