David Silva matchvinner like før slutt!

Det så ut til å gå mot poengdeling i Hoffenheim, men så dukket David Silva opp like før slutt og sikret City seier 2-1 og tre svært viktige Champions League-poeng!

En katastrofal start skulle ende med en lykkelig slutt for Pep Guardiola og hans Manchester City. Det hele startet nemlig med en skikkelig kalddusj etter at City havnet bakpå allerede før det var spilt ett minutt – og det i en kamp der det var helt avgjørende å vinne om City ikke skulle havne altfor langt bak Lyon i kampen om gruppeseieren, etter at nettopp Lyon slo City i den første gruppespillkampen i Champions League denne høsten. Hoffenheim greide på sin side bare 2-2 mot Sjaktar Donetsk i Ukraina, og trengte også å vinne i kveld i lagets første Champions League på hjemmebane noensinne. Det var forøvrig første gang Hoffenheim og City møtte hverandre, hjemmefansen trodde nok knapt det de så da Ishak Belfodil satte ballen i mål bak Ederson etter noen og førti sekunder. Han lå og lurte helt på offsidegrensa da han ble spilt gjennom av Kerem Demirbay, før han satte ballen mellom beina på Citys sisteskanse og i mål til enorm jubel fra hjemmepublikummet i den lille landsbyen Hoffenheim med bare litt mer enn 3000 innbyggere. Aldri tidligere i spill i Europacup har City sluppet inn et så tidlig mål.

Det skulle imidlertid bare gå noen få minutter før det var balanse i regnskapet. David Silva spilte gjennom Leroy Sané, som fra skrått hold avanserte mot mål. Keeper kom ut og Sané sendte da ballen inn i feltet. Ballen gikk imidlertid i et Hoffenheim-bein, men hvem andre enn Sergio Kun Agüero var da på plass og fikk satt ballen i det nærmeste hjørnet, tett inne ved stolpen da ballen var fri? Argentineren var på rett plass til rett tid, akkurat som en måltyv skal være, og dermed sto det 1-1 og lagene var like langt. Målet var forøvrig Agüeros åttende denne sesongen.

Det var City som fortsatte å ha kontroll på kampen utover i omgangen, og det kunne fort ha vært gjestene fra Manchester som tok ledelsen etter 16 minutter etter en City-kontring der Raheem Sterling var lynrask og løp fra en Hoffenheim-forsvarer og kom alene med keeper. Avslutningen var god, men var såvidt borti det ene beinet til keeper og gikk dermed ut til corner i stedet for i mål.

Etter 34 minutter skulle Sergio Agüero få en gigantmulighet til å score sitt andre for kvelden, etter at Leroy Sané tråklet seg forbi en haug med Hoffenheim-spillere innenfor et svært lite område. Det hele endte med at ballen fløy videre til Agüero, som riktignok måtte kaste seg og avslutte på volley. Målet var likevel åpent, men uforståelig nok havnet Agüeros avslutning utenfor den lengste stolpen. Der skulle definitivt argentineren ha scoret.

Agüero kunne faktisk også ha scoret enda flere mål. Bare et par minutter etter den nevnte gigantsjansen var det kun en meget god redning av Hoffenheims keeper Baumann som forhindret scoring. Ballen var på vei mot det lengste krysset, og keeper måtte ut i full strekk for å få slått den over. Også like før pause skulle Agüero være nære på å score etter et langt utspill fra Ederson opp mot Citys spiss, men avslutningen gikk like over tverrligger.

Når det skal sies kunne også Hoffenheim ha scoret da Aymeric Laporte, som fikk starte på venstreback i dag på bekostning av Oleksandr Zinchenko, gjorde en grusom feilpasning tilbake mot egen keeper, som i stedet ga muligheten til Belfodil til å score sitt andre for kvelden. Ederson var imidlertid på plass og reddet. Laporte spilte forøvrig også i lørdagens kamp mot Brighton, men da som midtstopper. I dag kom Vincent Kompany inn som midtstopper, mens Laporte altså spilte på venstre side i forsvaret. Ellers var den eneste andre endringen på laget at Ilkay Gündogan var kommet inn på laget på bekostning av Bernardo Silva.

Det var som sagt City som var det beste laget i første omgang, og det var også gjestene fra Manchester som kom til å eie ballen i den andre omgangen. David Silva (avslutning fra kloss hold) og Nicolas Otamendi (heading som ble litt for løs) skapte et par halvsjanser i løpet av det første kvarteret av den andre omgangen, mens det ble litt panikk i City-forsvaret etter timen spilt da Ederson var ute på bærtur og bommet på en heading da han skulle prøve seg som sweeper. Leroy Sané fikk imidlertid ryddet opp.

Kvarteret før slutt ble City snytt for en soleklar straffe av dommer Damir Skomina da Leroy Sané kom alene med keeper og ble felt av Hoffenheims sisteskanse, som ikke tok annet enn beinet til Sané da han kastet seg ned. Utrolig nok blåste ikke Skomina, til City-spillernes store frustrasjon.

Dermed så det lenge ut til at dommeren var mannen som frarøvet City seieren (med forbehold om at City hadde scoret på straffen), men så skulle altså David Silva i det 87. minutt og sende City-fansen til himmels med en matchvinnerscoring som kan vise seg å bli svært så viktig. En ball ble slått inn i feltet, og Posch må nok sies å ha gjort et svært dårlig valg da han valgte å dempe ballen på brystet. Like bak ham lurte nemlig David Silva, og så snart Posch hadde dempet ballen stakk Silva fram foten og snappet ballen. Alene med keeper satte Silva til side og i det lengste hjørnet, til enorm jubel fra bortefansen. Dermed var kampen snudd, og det var City som ledet 2-1 i Tyskland!

Det ble noen nervepirrende sluttminutter, men fire minutter på overtid var det hele over og Pep Guardiola kunne strekke armene i været og juble for at laget hans nå er med for fullt i kampen om gruppeseieren i Champions League igjen. Før det skal avgjøres venter det imidlertid mange andre viktige kamper også, ikke minst den kampen som skal spilles førstkommende søndag. Da står Liverpool på motsatt banehalvdel når det er klart for toppkamp i Premier League på Anfield.

Relaterte saker

6 svar

 1. Stones må komme inn for Laporte, han har spilt alle kampene i år og nå har han en skremmende dupp i formen.

 2. Motivering? Laporte var ok ikväll.

 3. Trøbbelet er at City avgir altfor mye rom. Gammel svakhet.

 4. Anonym sier:

  Håper pep ikke er for sta og har mye mindre avstand mellom spillerne til søndag. Vi alle vet hvor lett Liverpool scorer om vi skal stå så høyt som i kveld. Laporte er klart bedre som midstopper så vi får inderlig håpe Benjamin rekker kampen til søndag

 5. Dårligste kampen jeg har sett City spille på lang tid (så ikke Lyon-kampen riktignok). Bortsett fra dommeren som var under enhver kritikk synes jeg innsatsen til Pep var elendig rett og slett. At han holdt så lenge på oppsettet før han satte inn Benny når det var tydelig som dagen at dette ikke funka var rett og slett svakt.

 6. Anonym sier:

  Kan fort bli en trøblete sesong dette, i hovedsak pga at City heller ikke denne sesongen ser ut til å får satt et forsvar som fungerer mot de beste. Når Otamendi og Kompany spiller samtidig er vi utrolig sårbare. Liverpool putter 4-5 om de to spiller til helgen.

  Vi går nok videre til 8. finale i ch.leage, men er det nok..?

  Andre problembarn er Jesus, Fernandinho, Gundogan og Mendy, av ulike grunner.

  Jeg lurer dessuten på når vi skal få se Enderson gjøre en veldig god redning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.