Før kampen: TSG 1899 Hoffenheim – Manchester City

Manchester City fikk en dårlig start på gruppespillet i Champions League da det ble tap 1-2 hjemme for Lyon for 12 dager siden. Det var vårt fjerde Champions League tap på rad når man tar med tapene for Basel og Liverpool (x 2) forrige sesong. Tirsdag skal vi prøve å komme på vinnersporet igjen borte mot tyske TSG 1899 Hoffenheim.

Etter den svake forestillingen mot Lyon har laget hevet seg, og vi står nå med tre strake seire og 10-0 i målforskjell på våre tre siste kamper. Til denne må vi igjen klare oss uten vår kanskje beste spiller Kevin De Bruyne. De Bruyne var mandag formiddag så smått tilbake i trening igjen sammen med de andre, og dermed er han forhåpentligvis klar for spill igjen etter landslagspausen som kommer etter søndagens kamp mot Liverpool på Anfield.

Fabian Delph er også ute med skade, mens det fortsatt er usikkerhet rundt når Benjamin Mendy er klar for spill igjen. Dermed åpner det seg trolig en ny mulighet for Oleksander Zinchenko på venstrebacken. En plass han har hatt de to siste kampene. Danilo er også klar for spill igjen og kan være et alternativ på venstresiden i vårt forsvar.

Sergio Aguero har slitt med en vond ankel den siste tiden, han ble av den grunn hvilt i oppgjøret mot Oxford i Ligacupen forrige uke. Han ble også byttet ut etter en drøy time av lørdagens oppgjør mot Brighton. Med Liverpool-kampen til helgen i tankene, er det vel ikke helt usannsynlig at Aguero starter tirsdagens oppgjør på benken. Ellers meldes det om en frisk og rask spillertropp med unntak av langtidsskadde Claudio Bravo.

Disse 21 spillerne er med i troppen som har reist til Tyskland, Keepere: Ederson, Aro Muric, Daniel Grimshaw. Forsvarere: Kyle Walker, Danilo, Vincent Kompany, John Stones, Aymeric Laporte, Nicolas Otamendi, Oleksandr Zinchenko. Midtbane: Raheem Sterling, Ilkay Gundogan, Leroy Sane, Bernardo Silva, David Silva, Fernandinho, Riyad Mahrez, Phil Foden, Brahim Diaz. Angrep: Sergio Aguero, Gabriel Jesus.

Hoffenheim startet sitt gruppespill med å spille 2-2 borte mot Shakhtar Dontetsk etter å ha ledet både 1-0 og 2-1 på bortebane i Ukraina. Men en sen scoring av hjemmelaget sørget for at man måtte nøye seg med ett poeng.

De har hatt en heller svak åpning på sin Bundesliga-sesong, i skrivende stund ligger de på en 12.plass, med 7 poeng (2-1-3) på de 6 første kampene. I helgen ble det tap 1-2 hjemme for RB Leipzig. Seierne har kommet mot bunnlaget Hannover 96 (3-1 seier borte) samt Freiburg (3-1 hjemme). Men de har også tatt poeng mot laget som leder, nemlig Borussia Dortmund (1-1 hjemme). 

De sliter med en del skader og i helgens kamp mot RB Leipzig måtte de klare seg uten sin kaptein Kevin Vogt, Ermin Bicakcic og Håvard Nordtveit grunnet skader. Alle disse tre er også usikre foran tirsdagens kamp. Fra før er Dennis Geiger, Lukas Rupp og Nadiem Amiri ute med skader.

Hoffenheim var helt fram til 2000-tallet en klubb som spilte i de lavere divisjonene i Tyskland, så sent som på begynnelsen av 1990-tallet befant de seg helt nede på 8.nivå i tysk fotball. Men rundt tusenårs-skiftet snudde ting for alvor. Dietmar Hopp, en tysk forretningsmann som hadde gjort seg styrtrik gjennom å være en av grunnleggerne av software-firmet SAP, returnerte til sin barndoms klubb og sørget for å tilføre klubben, som da lå på 5.nivå, økonomiske midler. 

Resultatene lot ikke vente på seg, to opprykk på like mange sesonger, og foran 2001-2002 sesongen var klubben for første gang i historien på 3.nivå (Regionalliga Süd). 

I 2006, etter fem sesonger i Regionalliga Süd, satset klubben tungt og forsterket spillerstallen med flere spillere som hadde erfaring fra spill i Bundesliga, og våren 2007 var opprykk til 2. Bundesliga et faktum. I sin aller første sesong på nivå to i tysk fotball ble de nummer 2 og sikret seg med et opprykk til Bundesliga i 2008, hvor de har vært siden.

I sin debut-sesong i Bundesliga havnet de på en 7.plass, deretter tre 11.plasser før  de i 2012-13 sesongen måte ut i kvalifiseringskamper mot Kaiserslautern for å beholde plassen etter å ha blitt nummer 16 av 18 lag. Der vant de sammenlagt 5-2 etter at blant annet Roberto Firmino (nå Liverpool) hadde scoret to mål i den første kvalifiseringskampen. 

I 2016-17 kvalifiserte klubben seg for første gang til spill i Europa etter å ha endt som nummer 4 i Bundesliga. Der møtte de Liverpool i den siste kvalifiseringsrunden til Champions League. Men etter tap 3-6 sammenlagt (1-2 tap hjemme og 2-4 tap borte) måtte de ta til takke med Europa League. Det gikk heller ikke særlig bra, og man endte til slutt sist i sin pulje bak Braga, Ludogrets Razgrad og Istanbul Basaksehir.

De fikk sin beste Bundesliga-plassering noensinne forrige sesong da de ble nummer 3, 29 poeng bak suverene Bayern Munchen og 8 poeng bak nummer 2, Schalke 04. Mens bare målforskjellen skilte dem fra Borussia Dortmund på 4.plass og Bayer Leverkusen på 5.plass. Hoffenheim hadde pluss 18 mål, Dortmund pluss 17 og Leverkusen pluss 14. Tredjeplassen sikret dem plass i gruppespillet i Champions League der de var seedet på 4.nivå i trekningen. De er med andre ord det dårligst rangerte laget i vår pulje.

Laget trenes av Julian Nagelsmann (31). Da han ble ansatt i oktober 2015, bare 28 år gammel, var han den yngste til å bli utnevnt som manager i Bundesliga noensinne. Etter planen skulle han overta som manager foran 2016-17 sesongen, men overtok i stedet i februar 2016 etter at Huub Stevens måtte gi seg grunnet helseproblemer. Klubben lå da på 17.plass, 7 poeng unna sikker plass. Men under Nagelmanns ledelse vant laget 7 av de siste 14 kampene og endte til slutt ett poeng foran laget som måtte ut i kvalifisering for å berge plassen.

I juni 2017 skrev han under på en ny kontrakt med klubben fram til 2021, men allerede i sommer ble det klart at dette blir hans siste sesong som manager i Hoffenheim. Neste sesong tar han over i RB Leipzig.

Rhein Neckar Arena

Fram til 2008, da laget rykket opp i Bundesliga, spilte laget sine kamper på Dietmar Hopp Stadion med en tilskuerkapasitet på kun 5.000 (1620 sitteplasser). I sin første sesong på øverste nivå spilte man sine hjemmekamper på Carl Beinz Stadion i Mannheim mens de bygde sin nåværende stadion Rhein Neckar Arena med en tilskuerkapasitet på rett i overkant av 30.000. Der har de holdt til siden januar 2009.

Damir Skomina

Dommer er Damir Skomina (42) fra Slovenia. Han var med i sommerens VM sluttspill der han fikk dømme tre kamper, og var også dommer i UEFA Europa League finalen i 2017 mellom Ajax og Manchester United. Han har vært kampleder i fire Champions League kamper tidligere der vi har vært involvert, alle fire gangene har det endt med tap !. Først i 2011 da vi tapte 2-1 borte for Napoli, deretter da vi tapte 3-2 borte for Real Madrid i 2012, i 1-2 tapet hjemme for Juventus i 2015 samt i den andre semifinalekampen borte mot Real Madrid i 2016 (tap 0-1)

Relaterte saker

1 svar

  1. Anders Eriksen sier:

    Spar Kun til søndag. Må få igang Jesus!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.