Før kampen: Manchester City – Newcastle

Newcastle skal forsøke å ta sin første Premier League seier på Etihad Stadium siden september 2000 når de lørdag løper ut for å møte Manchester City. Den gang vant de 1-0 etter en scoring av Alan Shearer. Siden har det stort sett handlet om City når disse lagene har møttes

De siste 21 møtene i Premier League har endt med 18 City-seire og 3 uavgjorte med en målforskjell på 54-11 i Citys favør !!.

City har ingen flere skader å melde om. Dermed er det de samme fire som manglet sist som også mangler denne gang. Kevin De Bruyne, Claudio Bravo og Elaquim Mangala er alle langtidsskadet. Mens Danilo ennå ikke er helt klar etter ankelskaden han pådro seg under sommeren VM sluttspill.

Pep Guardiola har rotert en del på laget  i sesonginnledningen, så å prøve seg på en startellever blir nesten ren gjetning. Men det overrasker vel ikke om han velger noe av det samme som han valgte i forrige hjemmekamp mot Huddersfield. Det er ventet at Newcastle, som Huddersfield, vil forsvare seg med mann og mus og håpe de kan få med seg et resultat fra Etihad Stadium. Den gang valgte Pep en 3-5-2 formasjon med Sergio Aguero og Gabriel Jesus på topp sammen med ballsikre og pasningssikre spillere som er komfortable med ballen på små flater, og fikk rimelig god uttelling. Men med offensive spiller som Raheem Sterling, Leroy Sane og Ryiad Mahrez i tillegg til Aguero og Jesus er mulighetene mange. Så det vil vel heller ikke overrasket om Pep kommer opp med enda en ide i forsøket på å prøve å bryte ned bortelagets forventede forsvarsmur.

John Stones ble benket til fordel for Vincent Kompany sist, hans ferdigheter med ball kan imidlertid bli gull verdt i denne. Nicolas Otamendi har ennå tilgode å spille denne sesongen og kan muligens komme inn for Kompany som ikke hadde en av sine beste kamper på Molineux Stadium forrige helg.

Mulig lagoppstliling: Ederson, Laporte, Otamendi, Stones, Mendy, Fernandinho, Gundogan, D. Silva, B. Silva, Aguero, Jesus.

Newcastle-eier Mike Ashley

Det har i lengre tid vært mye støy rundt Newcastle. Mike Ashley, som kjøpte opp klubben i 2007, blir beskyldt av fansen for ikke å investere nok. Ashley har også ved flere anledninger forsøkt å selge klubben uten å lykkes. Misnøyen mot ham er nå så stor at han i lengre tid har funnet det best å holde seg borte fra Newcastles hjemmekamper. Ashley er en forretningsmann som blant annet eier over 60 % av sportskjeden Sports Direct. Nå har noen Newcastle-supportere gått til det skritt å lage en ny webside kalt sportsredirect.com, der det kun ligger linker/logoer med henvisninger til konkurrerende selskaper av Ashleys eget Sports Direct. Noe som skal ha gjort ham rasende.

Manager, Rafa Benitez som har vært i klubben siden mars 2016, har måttet arbeide med begrensede midler, men tok likevel klubben opp i Premier League igjen på første forsøk etter nedrykket i mai 2016. Han er en populær mann blant fansen og ledet laget til en 10.plass forrige sesong, mye takket være at laget vant fem av sine ni kamper. Men til tross for at han er populær blant fansen har Benitez fortsatt tilgode å skrive under på en ny kontrakt med klubben. Hans nåværende kontrakt løper ut etter sesongslutt.

I løpet av sommeren har de hentet inn Salomon Rondón (WBA, lån), Martin Dúbravka (Sparta Prague), Ki Sung-yueng (Swansea), Kenedy (Chelsea, lån), Fabian Schär (Deportivo La Coruña) og Yoshinori Muto (Mainz).

Mens Massadio Haïdara (Lens), Stuart Findlay (Kilmarnock), Mikel Merino (Real Sociedad), Chancel Mbemba (Porto), Matz Sels (Strasbourg) og Aleksandar Mitrovic (Fulham) har forsvunnet ut av dørene på St. James´ Park siden sist sesong.

Sesongstarten har ikke vært av de beste. Først ble det 1-2 tap hjemme for Tottenham i serieåpningen. Deretter ble det 0-0 borte mot nyopprykkede Cardiff før det i helgen ble ett nytt 1-2 tap hjemme. Denne gang mot Chelsea. Så om ikke dette var nok, gikk de også på et 1-3 tap borte mot Championship-klubben Nottingham i 2.runde av Carabao Cup onsdag kveld.

Benitez fikk massiv kritikk i engelsk presse etter Chelsea-kampen på grunn av den negative tilnærmingen/taktikken. Benitez på sin side avviste kritikken og skyldte på de mange skadene samt at en av deres bedre spillere forrige sesong, Kenedy, er på utlån fra Chelsea og følgelig heller ikke kunne spille kampen.

Jonjo Shelvey og Jamaal Lascelles stod begge over i forrige helgs hjemmetap mot Chelsea, og det har versert rykter i media om hendelser på trening som gjorde at Benitez valgte å utelate dem. Benitez selv insisterte på at de ikke var med grunnet skader. Shelvey er trolig ute i denne også, mens Lascelles er tilbake i trening igjen etter å ha slitt med en vond ankel.

Den spanske backen Javier Manquillo mistet også Chelsea-kampen grunnet skade, men også han er tilbake i trening igjen og rekker trolig denne. Matt Ritchie er satt ut av spill med med et vondt kne. Isaac Hayden soner karantene etter det røde kortet han pådro seg i bortekampen mot Cardiff for to uker siden.

Newcastle er et lag vi har hatt ett bemerkelsesverdig godt tak på de siste årene. Sist vi tapte en Premier League kamp mot dem var tilbake i september 2005. Den gang vant Newcastle 1-0 hjemme etter en scoring av Michael Owen. Siden den gang har det blitt 21 møter i Premier League. Hele 18 har endt med City-seier og 3 har endt uavgjort med en målforskjell på 54-11 i Citys favør. Lagene har i samme tidsrom møtt hverandre to ganger i Ligacupen. I oktober 2013 vant City 2-0 på St. James´ Park, mens Newcastle vant med de samme sifrene på Etihad Stadium året etter. 

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 3-1 til Manchester City etter tre scoringer av Sergio Aguero. Det omvendte møte endte også med City-seier, da 1-0 etter en scoring av Raheem Sterling.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 20.01.2018: Manchester City – Newcastle 3-1 (Aguero 3)
 • 27.12.2017: Newcastle – Manchester City 0-1 (Sterling)
 • 19.04.2016: Newcastle – Manchester City 1-1 (Aguero)
 • 03.10.2015: Manchester City – Newcastle 6-1 (Aguero 5, De Bruyne)
 • 21.02.2016: Manchester City – Newcastle 5-0 (Silva 2, Aguero, Dzeko, Nasri)
 • Manchester City har vunnet de 9 siste hjemmekampene i Premier League mot Newcastle.  Bare mot Wolverhampton (10 i perioden 1900-1937)) har vi en lenger sammenhengende seiersrekke hjemme i toppserien mot et og samme lag. 
 • Manchester City har vunnet alle sine syv Premier League kamper i september under Pep Guardiolas ledelse, scoret 26 mål og slupper inn kun 2. Guardiola har ikke tapt en kamp som manager i september siden september 2010 (Barcelona – Hercules 0-2). Siden den gang har det blitt 35 seire og 6 uavgjorte i september måned for Pep.
 • Sergio Aguero har scoret 14 mål på 11 Premier League kamper mot Newcastle. 8 av disse har kommet i do to seneste hjemmekampene (5 i oktober 2015 og 3 i januar 2018)
 • Raheem Sterlings neste kamp vil bli hans nummer 100 for Manchester City.

Kevin Friend

Dommer er Kevin Friend. Han er 47 år gammel og fikk sin debut som Premier League dommer i september 2009 da han dømte Wolverhampton mot Fulham på Molineux Stadium.  I 2012 var han pipeblåser i FA Community Shield kampen mellom Chelsea og Manchester City på Villa Park i Birmingham (City vant 3-2). Han dømte også Ligacup finalen mellom Swansea og Bradford i 2013. Forrige sesong dømte Friend oss ved en anledning, i Ligacup oppgjøret mot Wolverhampton på Etihad Stadium. Sist han var kampleder i en Premier League kamp der Manchester City var involvert var i oppgjøret mot Middlesbrough på Riverside Stadium i april 2017 (2-2).

Kampstart er lørdag kl. 18.30, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

3 svar

 1. Jeg vil se Mahrez og Sane på vingene fra start! Gundogan og Ferna sammen er helt unødvendig. Dropp begge og la heller Delph hjelpe backrekka. Uansett hvem som spiller tror jeg gutta er tent på å rette opp flausa fra forrige helg.

 2. Bergen er over med 6 stk…Satser på seier 😉

 3. Terje Flatha sier:

  Enig med Høgbøl. Dette er kampen hvor Sane finner tilbake formen! Så må jeg bare si at jeg er ferdig med All or Nothing. Den beste dokumentaren ever!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.