Hvem kan City trekke?

Klokken 18 i kveld trekkes gruppene i denne sesongens Champions League. Vi har sett nærmere på hvilke lag City kan møte.

Som vinner av Premier League er City seedet i pott 1, det vil si blant ligavinnerne av de seks ligaene i Europa som ifølge UEFAs poengsystem er de beste, samt regjerende mester av Champions League og Europa League – Real Madrid og Atletico Madrid. Når vi tillegg tar med Barcelona som vant den spanske ligaen forrige sesong, er allerede tre meget gode spanske motstanderlag uaktuelle som motstander for City i gruppespillet. I tillegg kommer Bayern München, Juventus, Paris St. Germain og Lokomotiv Moskva, som også er uaktuelle motstandere, siden alle disse er nasjonale ligamestre og befinner seg i pott 1.

Fra pott 2 er selvsagt Tottenham og Manchester United uaktuelle som motstandere, noe som betyr at Dortmund, Porto, Shakhtar Donetsk, Benfica, Napoli og Roma gjenstår som potensielle motstanderlag.

Fra pott 3 er Liverpool uaktuell som motstander, men ellers kan City trekke Schalke, Lyon, Monaco, Ajax, CSKA Moskva, PSV Eindhoven og Valencia.

I pott 4 finner vi Viktoria Plzen, Club Brügge, Galatasaray, Young Boys, Inter Milan, Hoffenheim, Crvena Zvezda og AEK Athen.

Det er altså muligheter for både drømmetrekninger og muligheter for å havne i «dødens gruppe». I førstnevnte kategori må trekningen: City, Shakhtar Donetsk, PSV Eindhoven og Young Boys sies å være av det potensielt lettere slaget, mens en tøffere trekning for eksempel vil være: City, Dortmund, Monaco og Inter.

Trekningen er som sagt klokken 18 i kveld.

Relaterte saker

13 svar

 1. Pot 2: Porto, Shaktar eller Benfica
  Pot 3: CSKA, Ajax eller PSV
  Pot 4: Viktoria Plzen Club Brugge Young Boys

  Er drømmelagene –
  Verste som skjer og det vi sikkert får er :

  Pot 2: Dortmund
  Pot 3: Moncao eller Valencia
  Pot 4: Inter Milan

  Utd får som vanlig tidenes enkleste gruppe:
  Pot 1: Lokomotiv Moscow
  Pot 3: PSV
  Pot 4: Young Boys

 2. City har vokst seg så store at de er å regne som en av verdens beste klubber… kom med hva det måtte være vi skal kunne slå dem alle uansett.

 3. Benfica, PSV Eindhoven og AEK Athen.

 4. Vi kan ikke trække det svageste hold fra andet lag, da der ikke må være to engelske hold i samme gruppe

 5. Vi kan ikke trække det svageste hold fra andet lag, da der ikke må være to engelske hold i samme gruppe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.