City trakk Shakhtar, Lyon og Hoffenheim

City får en middels vanskelig gruppe i Champions League denne høsten. Dagens trekning viser at de lyseblå skal møte Shakhtar Donetsk, Lyon og Hoffenheim.

City var som regjerende engelske ligamestre seedet i pott 1 til dagens Champions League-trekning, der det skulle avgjøres hvem som møter hverandre i høstens gruppespill i den gjeveste av UEFAs turneringer. Trekningen viste at det blir to nye kamper mot ukrainske Shakhtar Donetsk, som City også var i gruppe med i Champions League forrige sesong. Den gangen vant City 2-0 i Manchester etter mål av Kevin De Bruyne og Raheem Sterling, mens det ble tap 1-2 i Ukraina da City stilte med et redusert lag etter allerede å ha vunnet gruppen. Tapet var Citys første forrige sesong og kom 6. desember. Nå blir det altså to nye oppgjør mot de ukrainske mesterne.

Fra pott 3 trakk City franske Lyon, som kom på tredjeplass i Ligue 1 forrige sesong. Lyon må definitvt sies å være et av de vanskeligere lagene City kunne trukket fra denne potten, og var også et lag City møtte i Champions League forrige sesong – på kvinnesiden. Det franske laget slo City-damene i semifinalen med 0-0 i England og 1-0 i Frankrike, og også på herresiden har Lyon et sterkt lag som kan skape problemer for Pep Guardiolas menn.

Det siste laget City skal møte i høst er tyske Hoffenheim, som kom på tredjeplass i Bundesliga forrige sesong, og som kjent har norske Håvard Nordtveit på laget. Som et av de beste tyske lagene kan også Hoffenheim, som startet sesongen med å tape 1-3 for Bayern München i ligaåpningen, skape problemer for City.

Med tanke på at City skal møte nr. 3 i både Frankrike og Tyskland kan ikke de lyseblå sies å ha vært altfor heldige med trekningen, men det hadde definitivt også vært mulig å trekke en vanskeligere gruppe.

Hele trekningen:

Se kampoppsettet for Citys kamper

Relaterte saker

6 svar

  1. Sportslig er den bra, men samtlige steder må en jo nesten ta en uke fri for å komme seg til. Når det er sagt er det ingen dårlige lag i gruppa, selv om det heller ikke er noen knallag, så ingen matcher blir walk over.

  2. Meget fornøyd! Bra motstand, men vi er soleklare favoritter på gruppeseier.

  3. Ok gruppe… Ikke for lett, ikke for vanskelig…

  4. John Akse sier:

    Denne puljen bør de klare å vinne😊

  5. Dette er en enkel gruppe. Bedre kan det nesten ikke bli. Dessuten to «korte» bortekamper.

  6. Terminlista er lagt ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.