Laporte reddet ett poeng

… etter at Wolverhampton tok ledelsen på handsscoring. Dermed endte det med 1-1 og poengdeling på Molineux.

Spillemessig og sjansemessig sett burde City vunnet med flere mål mot Wolverhampton i dagens kamp på Molineux mellom det nyopprykkede laget og de regjerende mesterne, men mens City tre ganger måtte se ballen ende i stengene og sannsynligvis også ble snytt for straffespark, fikk hjemmelaget Wolverhampton godkjent en scoring med hånden. En flott heading av Aymeric Laporte reddet imidlertid det ene poenget for City, som dermed ga fra seg to poeng i kampen om et nytt ligamesterskap.

Selv om all statistikk viser at City burde ha vunnet kampen komfortabelt, skal det likevel nevnes at Wolverhampton bet godt fra seg, og det ble en svært så underholdende, sjanserik og intens fotballkamp på Molineux. Pep Guardiola gikk igjen tilbake til å spille med fire i forsvar og bare Sergio Agüero som ren spiss. Det betydde at Kyle Walker var tilbake som høyreback, mens John Stones denne gangen måtte se kampen fra innbytterbenken. Aymeric Laportes midtstopperpartner var Vincent Kompany, som spilte sin 250. Premier League-kamp for City, ti år og én dag etter at han spilte sin første.

Ilkay Gündogan skulle få Citys, og kampens første sjanse, etter at han ble headet gjennom av Sergio Agüero. Fra skrått hold fikk tyskeren imidlertid ikke noe særlig godt treff da han skulle klemme til på halvspretten, og keeper hadde ikke altfor store problemer med å redde.

Så begynte det å skje mye. Etter 21 minutter jublet hjemmefansen for scoring etter en Wolves-kontring som endte opp med Jimenez satte ballen i mål. Jubelen stilnet imidlertid raskt da assistentdommeren kom opp med flagget og signaliserte at Jimenez var i offside da han fikk den siste avgjørende pasningen. Så satte City raskt i gang spillet og gikk rett opp i angrep der Sergio Agüero fyrte av fra 16 meter – rett i stolpen!

Og så, bare et par minutter etter det igjen, skulle Raheem Sterling få drømmetreff fra langt hold. Skuddet var omtrent så langt opp i krysset som det er mulig å komme, men på utrolig vis greide keeper Patricio å få fingertuppene på ballen og slo den opp i vinkelstolpen og ut. En fantastisk redning av keeper, på et skudd som hadde blitt en fantastisk scoring hadde den gått inn.

Wolves skulle også yppe seg litt mot slutten av omgangen, men det sto 0-0 til pause da dommer Martin Atkinson signaliserte 15 minutters hvile.

Mens City hadde dominert i deler av den første omgangen, skulle Wolves komme mer med i den andre, og bare en flott redning av Ederson etter 58 minutter forhindret scoring da Costa vippet ballen forbi Kompany, som forøvrig hadde noen dårlige berøringer i den første omgangen som serverte hjemmelaget muligheter, og skjøt. Ederson ble først lurt ned, men kom seg raskt opp igjen og fikk reddet avslutningen fra spiss vinkel.

Så skulle kampens mest omdiskuterte situasjon oppstå. Et innlegg fra hjemmelagets Boutinho gikk inn i feltet, var muligens såvidt innom et Wolves-hode og videre til Boly som i så tilfelle var i offside. Det ble ikke oppdaget av dommerteamet, men det som uansett skulle ha blitt oppdaget var at det slett ikke var med hodet Boly headet ballen, da han sendte den inn i nettet bak Ederson. Ballen var nemlig for lang for Boly som ikke rakk den med hodet, men den var likevel kort nok til at han kunne slå den inn med armen. Uansett hvor bevisst handlingen var eller ikke skulle målet ha vært annulert, men dommer Martin Atkinson godkjente i stedet målet, og dermed var det ulvene som var i tet på Molineux.

Bare minuttet etterpå var City i angrep, og David Silva var rasende da han så ut til å bli feid over ende inne i boksen til Wolves. Dommer Atkinson vinket bare spillet videre, og delte sågar ut et gult kort til David Silva ved neste stopp i spillet for protester. City-fansen var mildt sagt lite fornøyd med mannen med fløyta og hans avgjørelser.

City skulle imidlertid få noen frispark i god posisjon av Atkinson, for eksempel etter 61 minutter da ballen landet perfekt på hodet til Fernandinho, som ikke så ut til å være helt klar over hva som skjedde da ballen landet på hodet hans. Hadde brasilianeren vært mer våken kunne han sannsynligvis fått til en bedre heading.

Også etter 69 minutter skulle City få frispark, og denne gangen skulle det endelig lykkes for City. Ilkay Gündogans ball landet rett på hodet til Aymeric Laporte, som stormet inn i feltet og stanget den i mål med så stor kraft at keeper ikke rakk å få opp hendene. Dermed 1-1, og Laporte kunne juble for sin første scoring i City-trøya, etter overgangen fra Athletic Bilbao i januar.

City skulle også få et par gode muligheter til å vinne kampen, først etter et innlegg fra Benjamin Mendy som endte på hodet til innbytter Gabriel Jesus som fikk en kjempemulighet da han fikk heade fra fem meter. Dessverre for Jesus’ og Citys del gikk headingen rett på keeper. Hadde han truffet hvor som helst ellers på mål, ville det etter all sannsynlighet ha blitt scoring.

Nesten fem minutter på overtid skulle City få en siste mulighet til å avgjøre, men Sergio Agüeros frispark fra 25 meter endte i tverrliggeren – Citys tredje stolpetreff i kampen.

Dermed endte det altså med poengdeling og 1-1 på Molineux, og Citys første poengtap denne høsten er et faktum. I fjor tapte City imidlertid poeng allerede i andre kamp da det endte 1-1 hjemme mot Everton, uten at sesongen ble så veldig dårlig av den grunn …

 

Relaterte saker

11 svar

 1. Jakob Berge sier:

  Er så latterlig flaut at det fortsatt ikke er VAR i pl. Som vanlig henger England etter i alt mulig. Hadde det endt 1-1 selv med 3 treff i stenger hadde det vært greit men når det er hands og juks som avgjør føles det helt jævlig. Dette kan avgjøre ligaen i mai..

 2. På tross av handsmålet til Wolves så syns jeg City burde vunnet denne kampen. Mye rot i dag.

 3. Det vanskeligste for meg er faktisk å bestemme meg for om jeg egentlig ønsker VAR eller ei. Mye av spontaniteten og flyten og ikke minst mange av de gode diskusjonene rundt kontroversielle situasjoner som er noe av sjarmen ved fotballen vil ta andre former. For de vil ikke komme vekk som vi har sett der VAR har vært brukt , men de tar andre mer oppgitte former føler jeg. En får muligens vekk noen av de største feilene men jeg vet ikke helt om jeg liker utviklingen der dommeren nå lener seg mer på linjemannen og VAR teknologien og at den nærmest bli ett ønske fra dommerne at skal komme å overstyre. Vanskelig materie dette. Vi får vel gi det litt mer tid.

 4. Uheldig kamp av Kompany. Sane kom inn og ødela sluttspurten. Dommerne så ikke handsen. Aguero burde scoret minst ett. Sånn er fotball så lenge det er menneskelig å feile. Heldigvis er det sånn.

  • Vidar Hauge Vidar Hauge sier:

   samt en del sløve feilpassninger. Enig om Sane, synes han har vært veldig skuffende. Virker rett og slett giddalaus. Og maks uflaks med 3 skudd i treverket.

 5. Greit å gjøre det litt spennende denne sesongen..

 6. Mer enn nok sjanser til å avgjøre dette. Sané bør få tillit og starte neste kamp, viktig å få han i gang. Og Kompany på hell?

 7. Ola Helstad Ola Helstad sier:

  Kampene med Martin Atkinson må ha VAR. Av en eller annen grunn har han mot City. Silva (ihvertfall ) og Aguero (burde?) skulle hatt straffe. Typisk arrogant å dekke seg bak gult kort når Silva reagerte ( Burde vite at Merlin er ærleg). Nei Martin – i dag hadde navnebror Rowan overgått deg.

 8. Ole Chr. Hansen sier:

  Var det ikke Atkinson som dømte mot United forrige sesong da Young kvestet Aguero uten å gi verken straffe eller rødt kort? Alltid tvilsom når jeg ser Atkinson skal dømme City. Sa det også før gårsdagens kamp

 9. Nytter ikke å sutre over spilt melk (dommere) , for dårlig effektivitet og mot et giftigere lag kunne vært både 1 og 2 til i mot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.