Før kampen: Wolverhampton – Manchester City

Manchester City har fått en strålende start på sesongen med to strake seire og åtte scorede mål. Lørdag venter nyopprykkede Wolverhampton på Molineux Stadium.

I 6-1 seieren hjemme mot Huddersfield hadde City hele 32 skudd/avslutninger. Dette er det meste vi har hatt i en og samme kamp i løpet av de 78 Premier League-kampene Pep Guardiola har vært manager. Før det var 28 skudd/avslutninger i bortekampen mot Watford i september 2017 det høyest registrerte under Peps ledelse.

Mange hevet nok øyenbrynene når de så lagoppstillingen forrige helg. På benken fant man spillere som Kyle Walker, Raheem Sterling, Leroy Sane og Riyad Mahrez, mens Pep fant plass til både Fernandinho, Ilkay Gundogan, David Silva og Bernardo Silva på midtbanen. I tillegg til Benjamin Mendy, som mer eller mindre ble en ren venstrekant i en 3-5-2 formasjon med Sergio Aguero og Gabriel Jesus på topp. Det var tydelig at Pep hadde lært av feilene fra 0-0-kampen mot samme motstander i mai, og at han denne gang ønsket mer ballsikre spillere enn spillere med fart mot et lag som forventet la seg lavt og stort sett var opptatt med å forsvare seg. Man kan vel trygt si Pep lyktes med sin taktikk.

Claudio Bravo røk akillesen på trening tidligere i uken, og mister trolig resten av sesongen. Dermed måtte man foreta seg noe på keeperfronten og valget ble å hente tilbake 19 år gamle Aro Muric som nylig hadde startet på en utlånsperiode i den nederlandske klubben NAC Breda. Han vil, sammen med Ederson og Daniel Grimshaw, utgjøre vårt keeperteam iallfall fram til transfervinduet åpner igjen i januar. Danilo er i trening igjen etter ankelskaden han pådro seg i sommerens VM-sluttspill, men det er ventet at det fortsatt vil gå et minst et par uker før han er i spill igjen. Kevin De Bruyne er også ute med sin kneskade.

Å prøve å forutse hvilke 11 Pep sender utpå i tidligkampen på lørdag er en bortimot umulig oppgave, men noen forandringer i forhold til de som startet mot Huddersfield er ventet. Sannsynligvis går Pep tilbake til en firer bak igjen, noe som betyr at Kyle Walker kommer inn på den ene backen, mens Benjamin Mendy fortsetter på den andre. John Stones og Aymeric Laporte har fått mye tillitt i starten av sesongen og danner trolig stopperparet. På midtbanen blir det trolig plass til både Bernardo Silva og David Silva i tillegg til Fernandinho. Det betyr at Raheem Sterling, Riyad Mahrez, Leroy Sane og Ilkay Gundogan slåss om de to siste plassene. Sergio Aguero har vært strålende i sesonginnledningen og tar plassen på topp. 

Trolig lagoppstilling: Ederson, Kyle Walker, Benjamin Mendy, America Laporte, John Stones, Fernandinho, Ilkay Gündoğan, David Silva, Bernardo Silva Raheem Sterling, Sergio Aguero.

Wolverhampton er av mange eksperter spådd på øvre halvdel av Premier League tabellen denne sesongen, til tross for at de er nyopprykket.

De vant Championship forrige sesong med 99 poeng på 46 kamper og var med det 9 poeng foran nummer to på tabellen som ble Cardiff. Klubben har fått nye eiere siden sist de var oppe i Premier League for seks år siden. Den kinesiske invisteringsgruppen Fosun International har store ambisjoner for klubben, og har siden overtagelsen i 2016 vist at de mener alvor.

Nuno Espirito Santo er hentet inn som manager. Han kom til klubben i fjor sommer etter at han sesongen forut var manager i FC Porto. I Porto hadde han egentlig en toårs kontrakt, men ble løst fra kontrakten etter en sesong da klubben «bare» ble nummer to i den portugisiske serien og heller ikke vant noen cuptrofeer. 44-åringen har tidligere også vært manager i Rio Ave og Valencia. I Rio Ave førte han laget til UEFA Europa League for første gang i klubbens historie, mens han tok Valencia til en 4. plass i sin første sesong som manager i La Liga etter blant annet å ha slått Real Madrid 2-1 hjemme og spilt uavgjort mot samme lag på bortebane. Han ble også kåret til «La Liga Manager of the Month» tre ganger. Og med god backing av Wolverhamptons eiere, tok han Midlands-klubben opp i Premier League på første forsøk.

Før denne sesongen har Wolverhampton hentet inn spillere som Leander Dendoncker (Anderlecht), Raul Jiminez (Benfica), Joao Moutinho (Monaco), Rui Patricio (Sporting Lisboa) og Adam Traore (Middlesbrough). I tillegg har man spillere som Ruben Neves (som kom fra FC Porto foran forrige sesong) og Helder Costa (tidligere Benfica og Monaco) i stallen.

De har likevel fått en litt tung start på sesongen. Først ble det «bare» 2-2 hjemme mot Everton til tross for at bortelaget måtte spille med ti mannn i over en omgang etter at Phil Jagielka ble utvist. Nå i helgen ble det tap 2-0 borte mot Leicester. Her startet imidlertid Wolves klart best og kunne med litt tur ha ledet med et par mål før Matt Doherty var uheldig og satte ballen i eget nett etter en halvtimes spill. Leicester satte inn ett mål til før pause,  og selv om Wolverhampton nok en gang spilte med en mann mer i nesten en halvtime, maktet de ikke å sette ballen bak Kasper Schmeichel i hjemmelagets mål.

Wolverhampton håper å ha vingbacken Matt Doherty tilbake til denne etter at han måtte ut med skade etter en fryktelig takling fra Leicester Jamie Vardy forrige helg. Sommersigneringen Leander Dendoncker er tilbake i trening, men denne kampen kommer trolig i tidligste laget for ham, mens Ivan Cavaleiro sliter med en vond rygg og er usikker.

Trolig lagoppstilling: Rui Patricio, Ryan Bennett, Conor Coady, Willy Boly, Matt Doherty, Ruben Neves, Joao Moutinho, Jonny Castro, Adama Traore, Raul Jimenez.

5 siste innbyrdes møter, Manchester Citys målscorere i parantes:

 • 24.10.2017: Manchester City – Wolverhampton 0-0 (4-1 e.str.). Ligacup
 • 22.04.2012: Wolverhampton – Manchester City 0-2 (Aguero, Nasri)
 • 29.10.2011: Manchester City – Wolverhampton 3-1 (Dzeko, Kolarov, Johnson)
 • 26.10.2011: Wolverhampton – Manchester City 2-5 (Dzeko 2, Johnson, Nasri, Selvmål). Ligacup
 • 15.01.2011: Manchester City – Wolverhampton 4-3 (Tevez 2, K. Toure, Y. Toure)
 • Wolverhampton var ett av bare to lag som Manchester City ikke maktet å score mot forrige sesong (det andre var Wigan) da det ble 0-0 i Carabao Cup møtet på Etihad Stadium i oktober i fjor. City vant til slutt 4-1 på straffer.
 • Wolverhampton har nå spilt 16 Premier League kamper på rad uten å vinne, sist Premier League seier kom borte  Queen´s Park Rangers i februar 2012 (seier 2-1)
 • De tapte kun to hjemmekamper i Championship forrige sesong, det seneste var 2-0 tapet mot Cardiff i januar.
 • Manchester City har vunnet sine 7 siste bortekamper i Premier League med en målscorer på tilsammen 18-3 !! Sist vi avga poeng på bortebane var da vi spilte 1-1 mot Burnley på Turf Moor i starten av februar.
 • Mot nyopprykkede lag har vi kun ett tap på de siste 29 kampene, det tapte kom borte mot Burnley i 2015,. Under Pep Guardiolas ledelse har vi møtt nyopprykkede lag 12 ganger, det har endt med 9 seire og 3 uavgjorte.

Dommer er Martin Atkinson. Han er 47 år. Født i Bradford. Hans første Premier League kamp som dommer var i oppgjøret mellom Manchester City og Birmingham på Etihad Stadium i april 2005, en kamp Manchester City vant 3-0 etter scoringer av Richard Dunne og Antoine Siberski (straffe) samt et selvmål. Han var også kampleder da vi tok vårt første trofe på 35 år da vi slo Stoke 1-0 i FA Cup finalen på Wembley i mai 2011, samt da vi slo Sunderland 3-1 i ligacupfinalen i 2014. Forrige sesong dømte han oss i bortekampen mot Chelsea (seier 1-0), borte mot Burnley (1-1) og hjemme mot Manchester United (tap 2-3).

Kampstart er lørdag kl. 13.30, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

1 svar

 1. Gleder oss til kampen i morgen. Vi er på plass i Wolverhampton ⚽️🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.