Jason Denayer solgt til Lyon

Etter fire år på utlån til diverse klubber, har Jason Denayer skrevet under for franske Lyon, som betaler City £9 millioner for forsvarsspilleren.

Mange City-fans hadde store forhåpninger til at belgiske Jason Denayer kunne bli en fremtidig forsvarskjempe for Manchester City, da han sommeren 2013 ble hentet inn til akademiet som 18-åring. Etter et år med akademiet skrev han under på en proffkontrakt med City, og ble deretter lånt ut til Celtic for å få spilleerfaring. Forventningene ble ikke mindre etter året i Skottland, der Denayer gjorde sine saker meget godt, var med på å vinne ligaen og ble kåret til sesongens unge spiller. I stedet for å returnere til City ble imidlertid Denayer lånt ut til tyrkiske Galatasaray sesongen etter, og gjorde det også der godt. Sesongen etter endte imidlertid med utlån til Sunderland, som ikke var noen særlig suksess. Sunderland rykket ned, og Denayer slet med å levere på banen. Forrige sesong ble han igjen utlånt til Galatasaray, og var der med på å vinne serien.

Etter fire år med sesonglange utlån til tre forskjellige klubber, er nå tiden der Manchester City var hovedarbeidsgiver over for 23 år gamle Denayer, som stort sett har spilt midtstopper. Det ble en stund i sommer spekulert i om han kom til å returnere til Celtic, men det var før franske Lyon kom på banen og ville sikre seg Denayers underskrift. I motsetning til tidligere sesonger er overgangen denne gangen «permanent», og Denayer har skrevet under på en fireårskontrakt med den franske klubben, som betaler City 10 millioner euro, det vil si cirka £9 millioner.

Lyon betaler City i første omgang 6,5 millioner euro, mens 3,5 millioner euro kommer senere som tillegg. Det skrives i mediene at Denayer vil tjene to millioner euro i året i Lyon. De eneste kampene Denayer fikk på A-lagsnivå for City var pre-seasonkamper på sommeren, og han fikk dermed aldri noen debut i en offisiell kamp.

I tillegg meldes det fra England at nyinnkjøpte Daniel Arzani, som kom fra søsterklubben Melbourne City og spilte for Australia i VM i sommer, er lånt ut til Celtic, og skal spille der de neste to sesongene. «Celtic er en massiv klubb med en stor historie og har noen av de beste tilskuerne i verden, så jeg ser fram til å spille her,» kunne 19 år gamle Arzani, som City betalte £800 000 for, fortelle.

Relaterte saker

2 svar

  1. Enorm profit for City… de betalte 400,000 pund og får nå 10 millioner pund for en spiller som aldri har spilt en obligatorisk kamp for City…. dette er butikk.

  2. Ove K. Kjølstad sier:

    Hva har klubben måttet betale i lønninger og oppfølging av han i løpet av årene da?
    10 millioner pund er vel total beløpet med alle ad-ons. Tallene blir vel ikke fullt så rosenrøde

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.