En utvidet sesongvideo

LIVERPOOL: Fredag så jeg “All or nothing – Manchester City”, den mye omtalte dokumentaren, den der Amazon har skaffet seg det de kaller “all access” og kommet på innsiden av en fotballklubb.

Tja.

Dokumentaren er på åtte episoder, på 45-60 minutter pr episode.

Og la meg en gang si det: Dette er bra, absolutt. Men i dagens verden, der det meste kommer ut med en gang, der alle vet alt i løpet av kort tid, blir også dette bare en forflytting av det vi vet.

Til litt mer.

Det er absolutt interessant, få vite litt om hvordan Josep Guardiola er i garderoben, hvordan han leder spillermøter, hva som skjer når en spiller er skadet, mer konkret, hva de gjør, hvordan de nye spillerne finner seg til rette, hvordan City feirer enkeltseirer som trofeer – for å skape et samhold, og dyrker triumfene.

«All or nothing – Manchester City» tar oss blant annet med inn i garderoben. Dokumentarserien er tilgjengelig på Amazon Prime.

Du får i det hele tatt et bedre innblikk i en klubb, hvordan den drives og hvem som gjør hva, når og hvor, hvordan presset iblant tar både Guardiola og spillerne, hvordan de jobber for å løfte seg.

Jeg satt likevel og ventet på noe mer.

For i det store og det hele er det ikke mye nytt. Det er en ekstremt grundig gjennomgang av en sesong, en sesong som endte med en haug med rekorder og to triumfer, men også med noen sure nederlag – som er godt belyst i dokumentaren.

Likevel: Det er og blir en utvidet sesongvideo. Det er, etter det jeg ser, ingen avsløringer. Det er ingen sånn “wow, nå vet vi hvorfor City ble så gode.” For det handler mest om en “gal” manager, en intens mann som aldri hviler, som roser og kjefter om hverandre, som snakker ekstremt fort og har et ekstremt kroppsspråk, og som er svært aktiv på treningsfeltet.

Det er det mange av dagens managere som ikke er.

Og det viser noen av spillernes personligheter. Du blir jo ikke mindre glad i Vincent Kompany etter å ha sett “All or nothing” liksom. Du skjønner heller enda mindre av Yaya Tourés oppførsel etter sesongen, og kanskje får du litt mer om David Silvas problemer, samt et innblikk i hvor mange folk Guardiola faktisk har rundt seg. Det var et par viktige mennesker der som jeg ikke hadde helt kontroll på at var så viktige.

Jeg er usikker på hvor mye som ble klippet vekk i redigeringen, som klubben ikke ga tillatelse til at skulle vises. Jeg tipper det er noe. For følelsen av at noe manglet, noe som skulle gjort dette veldig annerledes, den var der.

Også i dokumentaren «City!» fra 1981 får vi et unikt innblikk, ikke bare i garderoben, men også i styrerommet.

Men for all del, dette er det nærmeste du kommer “flue på veggen” av en fotballklubb. Dokumentaren “City!” fra 1981 lar kamera og mikrofon komme enda nærmere, helt inn i styrerommet. Det skjer ikke her, selv om du kommer ganske nær, via et par møter i den sportslige ledelsen, spesielt rundt overgangen til Aymeric Laporte.

Om dokumentaren er verd å se?

Jada. Det er den.

Terningkast fire.

9 svar

 1. Pensum for City supportere? Men som fotballtrener er det sikkert alltid noe å ta med seg, uansett nivå?

 2. Preben Pedersen sier:

  Kunne ikke vært mer enig. Var veldig bra, men manglet det lille ekstra. Syntes Ben Kingsley var «flat» og uengasjert. Ble derimot som du selv skrev ikke akkurat mindre glad i Kompany. Det Delph viste i garderoben etter hjemmetapet mot united var helt fantastisk.

  Alt i alt velig bra oppsumert Svea. Anmeldelse terningkast 6, All or Nothing terningkast 4.

  • Svea sier:

   Takk for det, Preben. Og enig i Delph: Har lenge sett for meg at han er en «type». Fikk det bekreftet i denne dokumentaren. Uten alle skadene hadde han hatt en stor karriere. Mer ballsikker spiller er vrient å finne.

 3. 8 super fede episoder 💪

 4. Gleder meg. Sønnen min har sett alle.😊😊

 5. Pål FV Pål FV sier:

  10 av 10 fra meg. Veldig bra.

 6. Super fed serie, så alle episoder på en dag….💪💪

 7. Bruker pep sine ord og taktikk på hver trening med g13 nå. Eneste som er sortert ut er banne orda. Guttene blomstrer på trening. SÅ nå har guttene har omdøpt klubben her til Birkeland City 💙

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.