Før kampen: Manchester City – Huddersfield

Manchester City fikk en strålende start på den nye sesongen da Arsenal ble slått 2-0 i London forrige helg. Nå venter Huddersfield i vår første hjemmekamp på Etihad Stadium søndag ettermiddag.

Der må vi desverre klare oss uten Kevin De Bruyne som skadet sitt høyre kne på onsdagens trening. Han slipper heldigvis å operere, men Manchester City bekreftet fredag at han blir borte i opptil tre måneder. Trist for «Årets Spiller» forrige sesong, men samtidig åpner det seg nå nye muligheter for spillere som Bernardo Silva, Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez og Phil Foden som alle kan gå inn i KdBs rolle. 

Pep Guardiola bekreftet også skadefraværet på fredagens pressekonferanse. Kevin vil være ute i 2 1/2 til 3 måneder. Alle spillere har sine grenser og vi forlanger mye av dem, la han til, med henvisning til at spillerne får for lite hvile grunnet et tøft kampprogram på klubb- og landslag.  Han var strålende forrige sesong, og vil merke at han nå er borte, Men vi aksepterer det, det er en del av gamet, sa Pep. Som samtidig utelukket en potensiell signering av midtbanespilleren Claudio Marchisio som ble frigitt av Juventus idag, og som dermed fritt kan signere for en ny klubb selv om overgangsvinduet er stengt. Vi vil sette oss ned i desember for å se om vi foretar oss noe i januar-vinduet, var hans korte svar.

David Silva er imidlertid tilbake igjen etter å ha stått over serieåpningen. David har trent godt med oss de siste dagene, og er klar for kamp igjen, sa Pep.

Danilo som pådro seg en ankelskade under sommerens VM-sluttspill er ennå ikke klar for spill. Han har begynt å løpe, og er ikke langt unna en retur, men denne kommer for tidlig. 

Få hadde levnet Huddersfield særlig sjanser til å overleve sin første sesong i engelsk toppserie på 46 år etter opprykket i mai 2017. Men under tyske David Wagners ledelse endte forrige sesong til slutt med en 16.plass og 37 poeng. Dette til tross for at man kun lagde 28 mål på 38 kamper, minst av alle i Premier League. 

Klubben som i sin tid ble den første til å ta tre seriemsterskap på rad (deres tre eneste), fra 1923-26 i tillegg til en FA Cup tittel i 1922 (den eneste), tilbrakte siden nedrykket i 1971-72 sesongen hele 45 år på nivå to, tre og fire i det engelske divisjonssystemet. Så sent som i 2009-10 sesongen var de å finne på nivå fire. Men bare to sesonger senere var de på nivå to etter å ha slått Sheffield United på straffer i Play-off finalen. I 2015 ble tyske David Wagner ansatt som ny manager, den første manageren i klubbens historie som ikke kom fra de britisk øyer. Han brukte halvannen sesong på å ta klubben opp i det gjeveste selskapet igjen, også denne gang ble opprykket sikret etter straffespark konkurranse i Play-off finalen. Motstander denne gang var Reading.

De startet sin første sesong i Premier League med to strake seire, borte mot Crystal Palace (3-0) og hjemme mot Newcastle (1-0), men etterhvert gikk det tråere, og plassen ble ikke sikret før i nest siste kamp da de tok ett poeng borte mot Chelsea. Kampen før tok de også et meget viktig poeng da de klarte 0-0 mot oss på Etihad da vi fikk utdelt Premier League trofeet i etterkant av kampen. Det motsatte oppgjøret, på John Smith´s Stadium endte med 2-1 seier til Manchester City. Huddersfield tok den gang ledelsen like før pause etter at Nicolas Otamendi var uheldig og satte ballen i eget mål etter en corner. Sergio Aguero utliknet på straffe i starten av andre omgang, før Raheem Sterling satte inn vinnermålet i det 84.minutt.

Huddersfield fikk en tung start på den nye sesongen da det ble tap 0-3 hjemme for Chelsea i serieåpningen. Men tross tap var manager David Wagner optimistisk med tanke på fortsettelsen. 

Chelsea var veldig effektive. De hadde fire-fem sjanser og scoret tre mål. På  stillingen 0-1 hadde Steve Mounie et forsøk som traff stolpen, og like før pause gjorde vi en taktisk feil som kostet oss et straffespark imot. I andre omgang traff vi tverrliggeren før Eden Hazard viste hvilken eminent spiller han er da de kontret inn 0-3. Men jeg har allerede sett nok til å se optimistisk på det som kommer framover. Vi vil ikke møte så gode lag som dette hver uke. Dersom vi skal få resultater mot disse topplagene er vi avhengig av at marginene er på vår side. Det var de ikke idag, sa Wagner etter kampen.

Til denne kampen må de klare seg uten forsvareren Mathias Jørgensen som pådro seg en muskelskade på trening tidligere i uken. Danny Williams og Erik Durm er også ute, mens Jonathan Hogg er usikker med en hofteskade. 

David Wagner er fullt klar over at de står foran en tøff oppgave når de regjerende mestrene står på motsatt banehalvdel søndag. 

Man ønsker alltid å teste seg mot de beste, Manchester City er de beste og vi vil gjøre det vi kan for at det skal bli en ukomfortabel ettermiddag for dem. Vi må være på vårt beste, være modige og stole på våre ferdigheter. I slike kamper må vi også ha marginene på vår side. En ting er sikkert, vi skal jobbe sokkene av oss. Det blir ikke vanskeligere enn Manchester City borte, sier Wagner.

5 siste innbyrdes oppgjør:

06.05.2018: Manchester City – Huddersfield 0-0

26.11.2017: Huddersfield – Manchester City 1-2 (M.C.: Aguero, Sterling)

01.03.2017: Manchester City – Huddersfield 5-1. Omkamp FA Cup (M.C.: Aguero 2, Sane, Zabaleta, Iheancho

18.02.2017: Huddersfield – Manchester City 0-0. FA Cup

18.02.2000: Huddersfield – Manchester City 1-1 (M.C.: Goater)

  • Sist Manchester City scoret i seriespill på hjemmebane mot Huddersfield er helt tilbake til i november 1987 da vi satte ny klubbrekord og vant hele 10-1. Paul Stewart, David White og Tony Adcock lagde alle hat-trick i den kampen.
  • Vi nå spilt fire hjemmekamper på rad i seriespill mot Huddersfield uten uten å score mål. Vi har aldri gått fem hjemmekamper på rad i serien mot noen motstander uten å score.
  • I tilsvarende oppgjør forrige sesong (0-0) hadde Manchester City kun 7 avslutninger på mål. Mindre enn mot noe annen motstander den sesongen.
  • Huddersfield har bare vunnet 1 av deres siste 11 seriekamper. I åtte av disse har de gått målløse av banen, mens de ikke har scoret mer enn en gang i noen av de andre tre.

Dommer er Andre Marriner. Marriner er 47 år og kommer fra Birmingham, og dømte sin første Premier League kamp allerede i november 2004 da Charlton slo Norwich 4-0 i London. I 2013 dømte han sin første FA Cup finale, da vi tapte 1-0 for Wigan etter en scoring helt på tampen av kampen. Forrige sesong dømte han oss fire ganger, alle gangene på bortebane. Mot henholdsvis Newcastle, Liverpool, Arsenal og Southampton. I de 27 Premier League kampene han dømte forrige sesong delte han ut 72 gule- og 4 røde kort og pekte på straffemerket 3 ganger.

Kampstart er søndag kl. 14.30, og kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Relaterte saker

2 svar

  1. Seier i dag vil være bra, i studioet snakker de mest om at KDB mangler. OK, alle lag ville savnet han, men vi har vel gode erstattere. D. Silva er tilbake, gleder meg til å se han igjen. Come on, City!

  2. Trond Hagen Trond Hagen sier:

    Gikk jo relativt greit selv uten KDB 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.