City viste fram bredden i stallen

(Arsenal-Manchester City 0-2) David Silva var skadet. På benken satt forrige sesongs beste forsvarsspiller, Nicolas Otamendi, forrige sesongs kaptein, Vincent Kompany, forrige sesongs beste spiller, Kevin De Bruyne – og forrige sesongs unge spiller i engelsk fotball, Leroy Sané.

Forventningene var enorme, på grunn av den suverene sesongen 2017/18. Fallhøyden var enorm. Og skepsisen var der: Mange tittelforsvarere sliter i starten, alle mobiliserer ekstra mot akkurat ligavinneren.

Likevel vant Manchester City 2-0. På bortebane. Mot en av engelsk fotballs topp-seks-lag.

Egentlig uten å overbevise voldsomt.

Likevel: Overbevisningen er spillerstallen. Selv med én spiller ut (Yaya Touré) og én spiller inn (Rhyad Mahrez), ser Manchester Citys sterkere ut enn noen gang. Akkurat nå virker det som Guardiola kan sette inn (nesten) hvem som helst, og de gjør akkurat den jobben, på den måten, Guardiola ønsker det.

Akkurat nå ser det sånn ut.

Guardiola “vraket” det som virket som det tryggeste stopperparet forrige sesong, Kompany og Otamendi. Han valgte et stopperpar som er født med en dags mellomrom, i 1994, i John Stones og Aymeric Laporte. Det fungerte utmerket.

Vi fikk se hva som var savnet, selv i en fantastisk sesong, i klyvene offensivt til Benjamin Mendy. Vi fikk se en Bernardo Silva som kommer til å ha en fantastisk sesong. 2-0-scoringen hans var vanskelig. De fleste, er min vurdering, ville skutt høyt over i den situasjonen. Ikke Bernardo Silva. Han tok et skritt bakover og klinket ballen i mål, uten sjanse for Petr Cech.

Det var scoringen som avgjorde, selv om keeper Ederson gjorde sitt for å lage spenning med noen håpløse utspark, rett til motstanderen. Det må han ikke fortsette med. Det er greit å spille seg ut av eget forsvar, men du kan ikke fortsette å gi ballen til motstanderen på egen halvdel.

Det gikk bra denne gangen. Jeg tipper Guardiola bare kommer til å be Ederson om å fortsette…

Raheem Sterling – utskjelt uansett hva han gjør. Han fikk en ekstra friuke av Guardiola, og brukte den tydeligvis godt. Spillesugen som få, gikk Sterling rett inn på laget – og lagde et helvete for Arsenal-forsvaret. Scoringen kom tidlig, så den lynraske angriperen er i gang igjen.

Og det var godt å se.

I tillegg: Sergio Agüero: Ingen scoring, men jeg har sjelden sett han så god som førsteforsvarer. Arsenal-forsvaret, pluss Cech, fikk aldri ro. Agüero jaget. Det er viktigere enn noen kan forestille seg.

Og det er klart – når du kan sette inn Kevin De Bryune, Gabriel Jesus og Leroy Sané, da har du god råd. Det er en vanvittig styrke, og kjenner jeg Guardiola rett så kommer han til å få bruk for hele denne 23-mannstroppen sin, der han (i kjent stil) går for å vinne alt.

Det var en solid start av Manchester City. Langt fra så overbevisende som seieren på samme arena i vår (3-0), men da var Arsenal kjørt og City hadde en voldsom selvtillit. Kampene kan ikke sammenlignes: Denne gangen var det et helt annet Arsenal-lag, som jeg tror blir gode utover i sesongen. De presset høyere, var tøffere og skapte også noen sjanser som fort kunne endt med scoring.

Så City er i gang. Jeg er spent på fortsettelsen.

Børs mot Arsenal:

Ederson 6 – Walker 8, Stones 8, Laporte 8, Mendy 7 – Gundogan 6, Fernandinho 7, B.Silva 8 – Mahrez 7, Agüero 8, Sterling BB9.

Relaterte saker

5 svar

 1. Jakob Berge sier:

  Det positive er jo selvfølgelig at vi nå har dobbeltdekning med verdensklasse spillere i alle posisjoner. Eneste jeg er litt bekymret over er forholdet mellom sane og pep. Håper virkelig det ikke er noe som ulmer der, mtp Sane nesten ikke fikk noe spilletid i pre season og ble byttet ut i pausen mot Chelsea. Intriger mellom spiller og trener kan fort utvikle seg

 2. Var veldig glad i Stones og Laporte i dag. Konsentrere, klasse begge veier, utmerket vurdering i forhold til når en klarerer og når spiller seg ut. Klasse rent defensivt. Stor når det gjaldt det gjaldt som mest. For meg var Stones City sin beste. Smak og behag.

 3. For meg overbeviste City så til de grader… eneste jeg reagerer på er din setning tidlig… Egentlig uten å overbevise voldsomt. City overbeviste voldsom her…

 4. Jan Tore Gjendem sier:

  Nja… Mendy og tidvis Laporte gjorde da mye rart mot slutten av første omgang. Trodde faktisk at en av skulle ryke ut i pausen.
  Mahrez virket ikke blid for å bli byttet ut, noe jeg kan skjønne siden jeg syntes han var god.
  Likte jublingen til Aguero når Silva scoret, han var litt mer lagspiller der følte jeg.

 5. Tim Oland sier:

  Legg merke til løpa på guttane. 2 eksempler: Walker som løper fra egen 16m og går på overlapp fra Mahrez i det 8. minutt. Han må ha hatt minst 100 km i timen. De Bruyne sitt løp da Aguero var alene i gjennom i det 62. minutt var ikke stort dårligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.