Nmecha til Preston, keepertalent inn

Mens Lukas Nmecha sendes ut på lån til Preston, er det irske keepertalentet Gavin Bazunu klar for City.

Brandon Barker ble for kort tid siden klar for Preston, der han skal spille på utlån den kommende sesongen, og nå er det klart at Lukas Nmecha slår følge med Barker og også lånes ut til Preston for sesongen 2017/18. En haug med Championship-klubber var ute etter signaturen til den 19 år gamle spissen, men det ble til slutt altså Preston som fikk Nmechas underskrift.

Preston-manager Alex Neil har store forventninger til den unge spissen som debuterte for Citys A-lag 19. desember i fjor i kvartfinalen i ligacupen mot Leicester. Han var en av dem som faktisk sørget for at City til slutt kom til å vinne hele turneringen, i og med at Nmecha fikk ansvaret for å ta Citys tredje straffe i straffesparkkonkurransen, etter at det fortsatt sto uavgjort i kvartfinalen etter 120 minutter spilt. Nmecha var sikker fra krittmerket, og City gikk dermed videre til semifinalen. 29. april i år fikk han også sin Premier League-debut, da han kom inn som innbytter for Gabriel Jesus mot West Ham i London.

«Vi har vært ute etter Nmecha en stund nå», kunne Alex Neil fortelle. «Jeg mener at vi har signert en av de mest lovende unge angriperne i landet. Manchester City har høye forhåpninger til han. Han har trent med førstelaget de siste seks månedene, og nå har vi greid å overbevise ham om det neste steget i utviklingen hans er å komme her og spille for Preston North End.»

Mens en ung spiss forsvinner ut, er det klart at 16 år gamle Gavin Bazunu er klar for City fra januar av. Den unge keeperen kommer fra Shamrock Rovers, som får £315 000 fra City. Han skal nå ha signert en såkalt pre-contract, før han altså endelig kommer til City i januar og blir en del av akademiet. 16-åringen regnes som et stort keepertalent i Irland.

Forøvrig meldes det fra England at Douglas Luiz ikke har fått arbeidstillatelse og dermed må lånes ut igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.