Daniel Arzani klar for City

Manchester City henter inn Socceroo-stjerneskudd Daniel Arzani fra søsterklubben Melbourne City.

Det er transfer deadline day i dag, altså siste dag der Premier League-klubber har lov til å hente inn nye spillere før ligastarten til helgen. Det er nytt av året, og gjelder kun i England, etter at klubbene tidligere i år ble enige om flytte siste dag der det er lov til å hente spillere fra 31. august til 9. august, sånn at det ikke lenger er mulig å kjøpe spillere etter at sesongen er i gang, slik som tilfellet har vært før. Innen klokken 18 i dag må alle kjøp være i boks. Klubbene har fortsatt lov til å selge spillere til utenlandske klubber fram til 31. august.

City-fans våknet i dag til nyheten om at City har hentet inn 19 år gamle Daniel Arzani fra Melbourne City – en av klubbene i City Football Group-konsernet, som City er en del av. Arzani regnes som et kjempetalent i Australia, og ble sist sesong kåret til årets unge spiller i A-League. Han kom da også med på A-Leagues Team of the Season, og fikk også sin landslagsdebut i en privatlandskamp rett før VM, etter at han ble tatt ut i troppen til sommerens VM uten å ha tidligere A-landskamper. 16. juni fikk han sin VM-debut da han kom inn som innbytter mot Frankrike, og dermed ble han 19 år og 163 dager gammel tidenes yngste australske VM-spiller.

Arzani regnes som en meget rask spiller, og trives best på vingene, eller i en rolle bak spissen. Spesielt hans tekniske ferdigheter har blitt lagt merke til, og etter bare å ha spilt noen få kamper i A-League i Australia ble han den spilleren som sto for flest vellykkede driblinger.

Det skrives at City betaler £280 000 til Melbourne City, og at Arzani, som er født i Iran, sannsynligvis innen kort tid kommer til å bli lånt ut til Celtic.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.