Bersant Celina har signert for Swansea

Bersant Celina, som har vært en del av Manchester City de siste seks årene, har skrevet under for Championship-klubben Swansea på en permanent kontrakt.

Det var i 2012 at Bersant Celina, som både har norsk og kosovisk pass, ble en del av akademiet til Manchester City, den gangen 15 år gammel. Etter å ha spilt på aldersbestemt nivå i to år ble han sommeren 2014 tilbudt en profesjonell kontrakt med City og skrev da under for tre år. Et halvt år senere fikk han for første gang sitte på benken med A-laget da City slo Sheffield Wednesday 2-1 i FA-cupen 4. januar 2015.

Debuten på A-laget kom ganske nøyaktig et år senere, også det i FA-cupen, da han fem minutter før slutt kom inn mot Norwich den 9. januar 2016 i en kamp City vant 3-0. En måned senere fikk han også sin Premier League-debut for City da han kom inn mot Leicester og i løpet av de få minuttene han spilte hadde en målgivende pasning til Sergio Agüero i en kamp City tapte 1-3. 21. februar samme år fikk han sin første kamp fra start for City i en FA-cupkamp mot Chelsea der City stilte et sterkt redusert lag. Etter dette signerte han en ny treårskontrakt med City, men det skulle ikke bli mer spill for City.

I stedet endte Celina først opp på utlån til nederlandske Twente, der han spilte en sesong. Forrige sesong ble også tilbrakt på utlån – til Ipswich Town, der han scoret 8 mål på 35 kamper, blant annet på et fantastisk langskudd i krysset mot Leeds.

Det blir imidlertid ikke i Ipswich Celina skal spille kommende sesong, og heller ikke i City, men i Championship-rival Swansea, som nylig rykket ned fra Premier League. City aksepterte et bud fra Swansea for to uker siden, og siden har Swansea og 21 år gamle Celina diskutert de personlige betingelsene. Avisene skriver at Swansea betaler City £4 millioner for Celinas tjenester, og at City også har sikret seg en tilbakekjøpsklausul.

Relaterte saker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.